travel, food and lifestyle blog

Saturday, October 19, 2013

[MAKANAN] Gambe Asam Duit-Duit | Makanan Waktu Kecil-Kecil

[MAKANAN] Gambe Asam Duit-Duit | Makanan Waktu Kecil-Kecil | Siapa yang tiada kisah lalu? Kiasah waktu kecil-kecil dulu. Ingat lagi ker? Hmmm anak 90an. Pergh nostalgia betol. Kita membesar ketika Malaysia pesat kearah pembanguanan

Eh eh apa wa melalut ni kan. Sebenarnya just nak cerita nostalgia zaman-zaman kecil dulu je. Masih ada lagi ker agaknya benda-benda yang boleh panggil balik memori 90an dulu? Semalam kat Office Kak As ( teman seoffic wa, ada bagi wa maknan nie.


Ha korang yang dalam usia wa mesti ingat lagikan, kat kampung dulu-dulu masa jadi budak-budak hehehehe. feberet la makanan ni. Kalau kat Kelantan orang panggil Gambir/ gambe hmmm macamana nk eja entah hahhaa. Kat KL wa ada dengar member-member wa panggil asam duit. huhu. Selalu beli gambir ni. Tapi rasa agak kecewa sikit sebab rasa dia dah tak macam yang dulu-dulu. Warna dia pun pudar dan dah tak merah macam dulu. Kuantiti isi kat dalam pun dah berkurang. So memang serba kekurangan lah huhu.

Tapi Alhamdulillah rezeki orang bagikan. Cuma kat sini nak call back memori zaman-zaman kecik dulu huhu. 

.

Share:

3 comments:

  1. hohoh..
    mmg bawa kenangan waktu kecik nie.
    tp apsal warna dia pucat jer tue.
    dh xpired kew.
    dulu merah kaler dia.

    ReplyDelete
  2. Uhh.. faveret sy juga time sekolah rendah dulu.. mmg best & femes asam tu kan.. nostalgia ni :)

    ReplyDelete
  3. salam , best ni , kawe panggil coklat gambir nih .. done klik $ :)

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive