travel, food and lifestyle blog

Thursday, October 17, 2013

[PERIBADI] Alah Pada Silau Cahaya | Bahaya Memunggang Motosikal Malam

[PERIBADI] Alah Pada Silau Cahaya | Bahaya Memunggang Motosikal Malam | Mata dah pedih, kadang-kadang tu dah rasa macam menangis je kat atas motor nie. Huhuhu. Dah nak wat camne kan terpaksa bawak motor malam nie. Maaflah wa memang tak boleh menunggang motor malam. Masalah mata Alah Pada Silau Cahaya  . 


Memang agak lama dah wa tak menunggang motor tengah malam. Tapi tadi memang terpaksa jugak atas sebab tertentu. Mata pedih, tawakkal jer. Jalan pun tak nampak just main agak-agak jer. Lalu pulak SILK Highway. Hahahah. Side mirror memang tak boleh pandangla memang tak berfungsi langsung, cahaya dari belakang memantul-mantul. 

Apapon Alhamdulillah selamat sampai di tempat yang dituju dan selamat sampai rumah balik. Memang agak bahaya, tapi sampai bila wa nak takut kan, malam ni kuatkan semangat cuba halang rasa ketakutan tu. Huhu. Apapon doakan mata wa ni cepat sembuh ye. Ke ada sapa-sapa ada tip nak kurangkan rabun dan alah mata ni pada silau? Nanti leh share ngan wa. huhu. Thank You.

.

Share:

7 comments:

  1. Mmg bahaya klu ada masalah silau tinggi.. sy pun ada juga & x berani menunggang motor jauh2 klu malam.. kereta pun kena berhati2 juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha tula kan. boleh nangis2 atas motor huhuhu

      Delete
  2. bahaya kan kalau silau malam...abg buat spek la utk kurangkan sikit..

    ReplyDelete
  3. kalau silau saya memang wajib pakai spek....tapi bawa kereta bukan naik motorsikal....

    ReplyDelete
  4. Akupun ada jugak silau lampu bila malam ni. Tapi belum teruk lagi. Memang bahaya jugak.

    ReplyDelete
  5. Baru sampai dr kuala kangsar...hujan lebat yg teramat sgt dgn jalan bengkang bengkok...memang cabaran sbb semua kenderaan guna lampu tinggi......silau

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive