travel, food and lifestyle blog

Tuesday, September 10, 2013

[FILEM] Review Filem Elysium | Kehidupan Tahun 2154

[FILEM] Review Filem Elysium | Kehidupan Tahun 2154 | Bumi semakin nazak. Yang miskin terus merana dibumi, manakala yang kaya hidup abadi sejahtera di langit ( Elysium ). Filem American science fiction action-thriller ini merupakan filem gambaran kehidupan dunia pada masa hadapan iaitu pada tahun 2154 .

In 2154, two classes of people exist: the very wealthy, who live on a luxurious space station called Elysium and the poor, who live on an overpopulated, devastated Earth. While residents on Earth are policed by ruthless robots, Elysian citizens live in comfort and regularly use man-sized medical devices called Med-Bays to keep them free of disease.

Poster Filem Elysium

Elysium is a 2013 American science fiction action-thriller film written, co-produced and directed by Neill Blomkamp and starring Matt Damon and Jodie Foster. It was released on August 9, 2013 in both conventional and IMAX Digital theaters

The film takes place on both a ravaged Earth and a luxurious space habitat called Elysium. It explores political and sociological themes such as immigration, transhumanism, health care and class issuesWikipedia

Elysium
Elysium
Mawardiyunus | Siapa kata Filem Elysium ni tak best ? Bagi wa Filem Elysium ni cukup menarik untuk ditonton. Walaupun ianya sebuah science fiction, tapi nilai kemanusiaan yang ada dalam Filem Elysium cukup wa kagumi. Nilai persahabatan, nilai pengorbanan yang mereka terapkan dalam watak-watak didalam Filem Elysium ini memang kuat. Jalan cerita yang kreatif dan simple. Penuh dengan aksi dan wa boleh katakan Filem Elysium ni juga antara filem pilihan wa untuk tahun 2013 ni.

Share:

4 comments:

  1. Hmmm... dah tengok ye , tak hello2 pun.

    ReplyDelete
  2. wahhh.. mcm best jea nih.. nak tengokkkk..

    ReplyDelete
  3. tgk trailer mmg gempak..
    efect terbaek..
    akan tonton nnti.

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive