travel, food and lifestyle blog

Wednesday, July 24, 2013

Tips Rawatan Demam Selsema Bagi Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi Untuk Rawatan Demam Dan Selesema

Tips Rawatan Demam Selsema Bagi Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi Untuk Rawatan Demam Dan SelesemaAntara perkara yang paling sukar dilalui oleh ibu bapa yang baru ialah apabila bayi mereka mendapat selesema buat kali pertama. Bayi akan berasa tidak selesa, tersenguk-sengak dan sukar untuk menyusu. Ibu bapa mana yang senang  melihat bayi mereka dalam keadaan begitu kan, tetapi terdapat banyak perkara yang boleh para ibu lakukan untuk mengurangkan ketidakselesaan bayi anda. Anda boleh bertenang sebab ianya hanya selesema biasa dan selalunya tidak serius.


"Pakar-pakar menganggarkan bahawa bayi anda akan menghidapi selesema sebanyak lapan hingga 10 kali dalam masa dua tahun pertamanya." 

Memandangkan ubat-ubatan hospital kurang sesuai untuk bayi kat sini wa ada nak share Tips Rawatan Demam Selsema Bagi Bayi Dan Kanak-Kanak Dengan Bahan Semulajadi, 


Tips rawatan demam selsema bagi bayi & kanak2 dengan bahan semulajadi: 

Campurkan hirisan lemon, bawang putih & minyak zaitun komersial (mengandungi Vit A, C, E). 
Ramas campuran hingga mengeluarkan bau yg segar.
Gunakan minyak ini untuk mengurut bahagian tapak kaki, belakang badan atau bahagian lain tubuh anak-anak
Ia bagi merawat/mengurangkan demam selsema yg sgt mudah menjangkiti kita terutama bayi dan kanak-kanak-kanak. 
Usaha ini bolehlah dilakukan di samping memberi ubat-ubatan yang bersesuaian apabila anak-anak dijangkiti demam selsema.
 Selamat mencuba ibu.


Share:

4 comments:

  1. harap2 bini2 aku tau.. sng nk manage nnt.. hehe

    ReplyDelete
  2. wau...good2. senang mcm ni. alternatif yg terbaik untk baby.

    ReplyDelete
  3. Tq info..boleh diaplikasikn selain mengamalkn suplemen untuk menguatkn antobodi ank..

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive