travel, food and lifestyle blog

Monday, January 09, 2012

Istilah Minda: Kelebihan Kasut Tumit Tinggi.

Pelik dengan perangai kaum wanita nie. Pantang tengok kasut nak beli. pantang nak beli je tengok kasut. haish. Boleh dikatakan setiap kali diorang keluar shopping mesti akan ada sepasang kasut diorang beli. Hmmm. lepas ni kalau bukak kedai kasut kompom cepat kaya la aku. hehe.

kadang-kadang tu, kalau nak pindah dari hostel untuk balik ke kampung, beg untuk isi kasut lagi banyak dari beg untuk kain baju.. hahaah

Pastu satu lagi pertayaan yang ada kat minda lelaki macam aku nie.

Kenapa orang perempuan suka pakai kasut tumit tinggi ek?
kadang-kadang tu kesian tengok diorang, jalan terjongket-jongket  , tertunggeng-tunggeng pun ada.hahahhah. 


cantik ker kalau pakai kasut tumit tinggi nie. 
eiuwwwwwwwwwww

kata orang , perempuan yang pakai kasut tumit tinggi ni nak kelihatan tinggi.
huh. memang lojik lah kan. hehehe


ha.. kasut tinggi macam ni lagi stylo. hahha. baru padan orang kata . Tingginya nampak asli .. ahhaahahha.

psssst... kat mana ada jual ek, nak beli satu, sayapon pendek juga. nak juga rasa tinggi. beli yang ni berbaloi sikit.hehehe

apapon kena hati-hati, sebab kasut tumit tinggi ni banyak kelebihannya. hehe..

Tengok nie.



wah , cantik kan kaki dia. ngeeeeeeeee.

gara2 nak nampak cantik sekejap, dah jadi cantik kekal macam ni. natural buty la katakan. hehe.
apapun, apa yang baik kita ikut dan apa yang buruk cubalah kita jauhkan. 
Jadi , jagalah diri anda, kerana ia adalah amanah yang berharga. :)

Share:

64 comments:

  1. tinggi itu menawan~~~

    ReplyDelete
  2. tu klau asli.huhu. td tgi sgtpn x cntik huhu

    ReplyDelete
  3. cikgu tak suka pakai kasut tumit tinggi..mungkin sebab dah tinggi kot..hehe

    ReplyDelete
  4. hahah, tu kelebihan yang Allah dah bagi kat cikgu kan. :)

    ReplyDelete
  5. ehm..nesa x pndai pki ksut bertumit..fobia sbb penah terpelecok.sakit =="

    ReplyDelete
  6. naseb baik la cik ni x suke pkai..kite slalu pkai selipar jepun je..xpon sneaker..lg brgaya..haha

    ReplyDelete
  7. nampak teruk sgt kalu pakai kasut tumit tinggi.

    ReplyDelete
  8. ac2lly kalau kerap memakai kasut tumit tinggi akan memberi kesan pada zaman tua nanti..tulang belakang akan sakit...so x tahan lama la pompan yang kerap memakai kasut tumit tinggi nie..hehhe..tulang belakang boleh patah pulop...

    ReplyDelete
  9. hahahh so jangan cri pasangan yang suka pakai kasut tumit tinggi la.. ahahah kan.kan..kan.. memang seksa tengok diorang jalan. tertunggeng2 kan..haah. tp nekad jugak nak pakai.. huh xtau la nae

    ReplyDelete
  10. org pompuan bro..nasihat camana pun bukan nk dengar..biar sakit yg penting cantik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe bro.. hahah suka ayat tue..biar sakit yg penting cantik ;)

      Delete
  11. ok what.. klu dyorg pkai high heel ni.. kita pun silap hb boleh cuci mata free jek.. huahuahua.. kidding

    ReplyDelete
  12. pki heels baru la punggun naik.. tuk lu tgk gak.. apeda..

    ReplyDelete
  13. hahaha... macam tu ka... tertunggeng2

    ReplyDelete
  14. :) ngeee... baik pakai selipar je

    ReplyDelete
  15. member aku cakap, dia pakai high heels sebab nampak lebih berkeyakinan :)

    ReplyDelete
  16. hafiz ~oh gitu deh.. hahahh... berkeyakinan sampai tercungap2.

    ReplyDelete
  17. daku terkena..huhu misskonspirasi lah tue suka shopping kasut.

    ReplyDelete
  18. misskonspirasi.. kena shopping kasut flat la psni.. nnti kaki x cntik.. jaga kaki awak ye.. heheh

    ReplyDelete
  19. tak best pki kasut tumit tinggi..mnyusahkn ! huhu

    ReplyDelete
  20. huhu... bgusla cik wawa x pkai:)

    ReplyDelete
  21. klu laki pon jd gak ke..

    sbb sll g kje yg ad tumit tu.. heee

    ReplyDelete
  22. zulhilmi ~~ ayarkkkkkkkkkkkk... macamtuka.. huuhuhhu

    ReplyDelete
  23. bergaya biar kena dgn diri kita, kepada yg dh memang tinggi dan mempunyai chasis yg agak bermuatan berat tidak dinasihati untuk mengenakan kasut tumit tinggi, dikhuatiri akan berlaku satu malapetaka dasat...hahaha

    ReplyDelete
  24. ya. memang stuju dengan statement itu ngeeeeeee

    ReplyDelete
  25. This is actually dangerous when a woman has a spinal injury or something. Wearing high heels is actually sophisticated but one must also be aware of their limitations when to or not to wear such high heels shoes.

    ReplyDelete
  26. x suke n x penah pkai.muehehe

    ReplyDelete
  27. ish! lantak la pendek pun hahaaha
    biar la pyhsical pendek asalkn pnjg akal..hehehe :D

    ReplyDelete
  28. mak aii..tinggi nya kasut !!!

    ReplyDelete
  29. gua mmg tak pakai pon kasut tetinggi ni

    ReplyDelete
  30. aku tak pernah pakai kasut tumit tinggi...

    ReplyDelete
  31. senang nak tukar mentol tandas kalau terbakar.err

    ReplyDelete
  32. tak reti pakai kasut tu. reti pakai kasut suka je. hacano?? ngeeee

    ReplyDelete
  33. hehe , bersyukur je lar sbb dri ni dah ckup tinggi , kekeke ,

    ReplyDelete
  34. slesew pakai sandel jelah, lagi best, santai n sempoi haha

    ReplyDelete
  35. tau xpe... stylo pon stylo heheh

    ReplyDelete
  36. ehh nk komen gak haha !
    pade ladies yg da biase pakai tumit tgi xde sakit2 dlm kamus idup mereka seperti model2

    tp cik eyla just larat pakai 3 inci setengah jer hehe ! tu pon tgk la tempat mane yg ingin dituju n tgk mod jugak.

    kasut tumit tgi mmg x boley dipisah kn dr jiwa seorg wanita hehe !

    ReplyDelete
  37. nasib la cik ai x suke pkai high heel
    hehehee
    (^_^)

    ReplyDelete
  38. kasut tumit tinggi wajib ade,at least 1 utk girl..btol ni...bru nmpk COOL..hihihihi

    ReplyDelete
  39. salam :) nice post . sesaje blog walking . .

    ReplyDelete
  40. banyak keburuknya kn..ada efek semua tu..hehe

    ReplyDelete
  41. Oh... sakit tu.. hohoho.. Apa2 pon good entry.. =)

    ReplyDelete
  42. This is actually dangerous when a woman has a spinal injury or something. Wearing high heels is actually sophisticated but one must also be aware of their limitations when to or not to wear such high heels shoes.

    ReplyDelete
  43. Dah ada anak rmai ni mmg xleh la nk brtumit tinggi, sya ni jalan laju...takut jalan nnti trtanggal lak kasut tu...hehe

    ReplyDelete
  44. Ena memang tak boleh pakai tumit tinggi. Rasa tak seimbang lagipun ena dah betul betul tinggi. Teringin nak pakai tapi nampak pelik nanti. Hehehehe

    ReplyDelete
  45. kasut tumit tinggi ni bagi wanita sangat la istimewa.. kalo berjalan tu ada konfiden jer tau.. tp ada jugak keburukkannya yer.. bukan boleh pakai lama2.. jenuh sakit kaki...

    ReplyDelete
  46. cantik tapi myakitkan bro..
    aku setuju kadang kasut depa lg byak dari baju bila
    balik cuti sem.. bkotak2

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive