travel, food and lifestyle blog

Followers

8 Gambar Panorama Tanjung Lumpur









mutiara kata :

Jangan berbanga dengan pujian teman kerana sebalik pujian terdapat satu kejian

Share:

Sedapnya Strawberries (fragaria)

Awak suka makan strawberries ?


 saya suka 


 dia pun suka.


dan dia pun juga.


p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)

mutiara kata :

Jadikanlah diri kamu umpama seketul ubi rebus yang bertutup rapat daripada menjadi sepotong kek berkrim yang dihurungi lalat


Share:

Beraya dengan Rambutan

Beraya Dengan Rambutan | Orang raya haji makan Daging korban. Kami pula kat UPM ni beraya dengan buah rambutan. haha. Kira ok la tu kan ada jugak rezeki yang tuhan bagi di hari-hari mulia ni.


Ni la istimewanya kami kat UPM ni, terutama kami kat Fakulti Rekabentuk dan Senibina ni. Almaklumla, Fakulti dalam kebun.


Cakap je buah apa. semua ada. tunggu berbuah dan masak je nak petik. Tapi hakikat sebenarnya buah belum masak pokok dah botak. Bukan buah je takde , tp dengan daun ranting dan kalau boleh dahan pon diorang nak makan.



Dok sibuk-sibuk kira rambutan. Kalau ikutkan hati mau je saya buka gerai tepi jalan tu untuk jual semua rambutan ni. hahha


Ha tak cukup bawah sampai keatas dia panjat. haish sape la tu ye.. Mana tak botak pokoknye. huhu

Teruk ..


Ha. ni la hasil tak seberapa kami ambil untuk hari tu.


apa ni??
Kalau korang nak tahu yang putih bercahaya tu adalah cendawan. Geram rasa nak kutip. tapi kalau kutip pun nanti nak masak kat mana .huhuu.  Silap-silap cendawan beracun mau tak berbuih mulut nanti.


p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)


mutiara kata:

Terbitnya kebaikan dari keburukan dan terbitnya amalan dari pengetahuan


Share:

Istilah Minda : Imam Muda @ kompleks Kraf Kuala Lumpur

Tak pernah terfikir di fikiran aku akan bertemu da berjumpa dengan peserta Imam Muda 2011. Ini boleh dikatakan takdir dan rezeki wadi dapat jumpa diorang. Walaupun diorang ni bukan sefamous artis-artis dari rancangan realiti lain, tapi wadi tetap rasa bangga dan bertuah bila dapat jumpa dengan orang macam diorang.


Taklimat ringkas kepada peserta Imam Muda .


Semua sopan je kan. hahah. Hati-hati setiap langkah anda diperhati. huhuu . Segalanya akan dinilai .


sempat juga wadi ambil gambar ngn diorang. 


Ni pula masa akhir taklimat di Design Centre.
Tak pasal-pasal wadipun jadi salah seorang peserta Imam Muda. ahhahah. Layak ker?


p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)

mutiara kata:

Tingkah laku adalah umpama cermin dalam mana setiap orang mempamerkan imejnya


Share:

Raya Haji 2011 !

Raya Haji 2011 | Memandangkan tahun ni tak dapat balik lagi raya haji . Maka beraya la aku kat UPM ni. Berbanding tahun lepas , tahun ni meriah sikit raya haji wadi . ini kerana ada sebab-sebab nya. huhu



Kalau korang nak tahu , diorang ni la yang beraya haji dengan wadi. Walau pun keluarga jauh di kampung masing-masing. kami masih dapat menghilangkan rasa sedih dan pilu itu dengan lakonan yang terbaik.huhuhu. Terpaksa ;(



Cuba teka apa yang kami tengok ?



Tempat ni kalau korang nak tahu kat Bukit Expo , UPM. Berhampiran dengan Taman Pertanian Universiti, TPU.



Kami kesini sebab nak tengok orang sembelih lembu. Tapi sekali silap tempat da. Orang asing tengah sembelih biri-biri ada la.


Akhirnya kami pun lepak-lepak la kat tempat ni. Not bad latempat ni.


Pasti korang tertanya kawah apa la ni kan? entah la saya pun tak tahu. haha


Tengah tunggu bulan jatuh keriba.
( dalam maksudnya tu)


Specialnya tempat ni , Bus lama UPM pun ada.


Akhirnya . pusing punya pusing, jumpa gak kat ne orang korban lembu.




Ni la gayanya orang takut ngan lembu.hahhahah




Apapun Slamat Hari Raya Haji kepada semua ya.

p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)


mutiara kata:

Jangan kenangi kesedihan lalu sebaliknya ingatlah kegembiraan mendatang, Belajarlah bersungguh-sungguh agar kegembiraan yang kita nantikan berhasil.



Share:

Istilah Minda : New Blog

Assalamualaikum kepada seluruh umat islam dan salam sejah tera kepada yang bukan islam yang sudi meluangkan masa untuk membaca blog wadi. 

Blog ini adalah blog baru yang saya buat selepas blog saya yang dahulu telah di "HACK"

( terima kasih la kepada sesiapa yang sudi hack blog saya...ngeeee )

Mungkin ini akan menjadi satu permulaan yang baik untuk wadi menyambung menjadi BLOGGER semula. 

Bagi saya , bukan sesuatu yang senang untuk seseorang memulakan dan menjadikan hidupnya sebagai seorang BLOGGER. Seperti saya, sebagai seorang pelajar dalam jurusan Rekabentuk Perindustrian, menulis blog adalah sekadar hobi masa lapang . Bagi saya menjadi seorang Blogger menjadi kan diri saya lebih matang dan berpengetahuan luas.



walau pun blog kena hack. tp tetap boleh tersenyum. weekkkkkkkkkk. huhuhuhu
bagi yang pernah follow blog saya dulu saya nak minta maaf banyak-banyak sebab blog-blog saya dah tiada.    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Memang kejam sapa yang Hack wai punya blog. Kalau sudi follow la balik ye. Bagi yang baru-baru nak kenal wadi , maaf la saya seorang blogger yang tak hensem. huhu.

p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)


mutiara kata :


Apabila seseorang itu berusaha mencari kebahagiaan setelah mengalami kegagalan ia perlu beringat, kekecewaan baginya belum berakhir dan kegembiraan pula belum berputik.



Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive