Wednesday, March 20, 2019

TEKNIK HACK FOTOGRAFI MENGGUNAKAN ‘SMARTPHONE’ #1

Kebiasaannya jika jurugambar ingin mendapatkan "effect reflection" pada gambar, mereka akan menggunakan medium kedua iaitu air. Kadang-kadang  tu, air di dalam lopak pun boleh menjadi medium untuk mendapatkan effect tersebut. Tapi bagaimana kalau sekiranya tiada air langsung? Kali ni saya nak kongsi dengan korang satu tips mudah untuk mendapatkan effect reflection dalam gambar korang walaupun tiada air atau tasik di lokasi berdekatan. Tips hack mobile photography ni saya dapat rujukan dari Instagram gypsyandthepostcard .


Macamana, mudah bukan? Pernah tak korang terfikir nak buat macam ni? Terima kasih gypsyandthepostcard kerana sudi berkongsi tips yang sangat berguna ni. Korang jangan lupa untuk follow Instagram gypsyandthepostcard ya. Banyak gambar-gambar cantik yang beliau kongsikan di Instagram beliau.


1 comment:

  1. Wowwwww....kreatip! Nanti nak cubalah ...maseh madi ...

    ReplyDelete