Sunday, March 03, 2019

LUNCH DIMSUM DI THE EMPERIOR, DORSETT GRAND SUBANG



Sebelum Chinese New Year lepas, saya dan kawan-kawan telah bersepakat untuk menikmati  makan tengahari hidangan dimsum halal dan popular di restoran The Emperior yang berada di Dorsett Grand Subang.

Ruangan Restoran Cina Terbaik di Subang Jaya, The Emperior Dorsett Grand Subang

Untuk pengetahuan korang semua, restoran The Emperior yang berada di Dorsett Grand Subang ni merupakan sebuah restoran masakan Kantonis asli dengan pelbagai menu masakan cina yang sedap. Restoran ini sesuai untuk fungsi korporat, makan santai dengan keluarga dan rakan-rakan atau makan malam.

MENU DI THE EMPERIOR DORSETT SUBANG

Antara menu yang kami oder untuk makan tengahari kami

Memandangkan kami ramai, jadi macam-macam jugaklah kami oder untuk makan tengahari kami. Jadi jom kita tengok apa makanan yang kami oder . 









Dan ini merupakan makanan yang saya paling tak boleh lupa kat sini iaitu Salted egg york bamboo charcoal bun. Khabarnya menu ni pun memang best seller dan memang jadi pilihan ramai. Memang sangat sedap, dengan bun dia yang lembut dan inti dia yang cair dalam mulut tu memang yummy umph.

Salted egg york bamboo charcoal bun
Di dalamnya, wah meleleh telur asin berwarna kuning
Macamana, menarik bukan? Semua menu yang kami oder memang sangat menyelerakan. Memang tak rugi oder, malah ada antaranya kami repeat oder sebab tak cukup dan berebut-rebut ya. haha. Jadi kalau korang teringin dan mengidan nak makan dimsum ataupun makanan cina, saya recommend korang untuk ke restoran The Emperior yang berada di Dorsett Grand Subang ni. Selain dari makanan yang sedap, suasana kat sini pun cukup exclusive dan menarik.


BUTIRAN

Lunch:
  • 12:00 noon – 2:30p.m. (Mondays to Saturdays)/
  • 10:00a.m. – 2:30p.m. (Sundays & public holidays)
Dinner: 
  • 6:00p.m. – 10:00p.m.
Alamat : 
  • Dorsett Grand Subang, Jalan SS12/1, Subang Jaya 47500, Malaysia
Telephone : 
  • 03–5031 6060
Website :

18 comments:

  1. alaaaaaaa...x ajak akak pun..dah la akak suka makan dimsum...bestnyaaaa....akak kalau teringin sangat akak pi Dolly Dim Sum je...itupun kalau tak ramai orang...sedapnya semua menu tu...

    ReplyDelete
  2. Alamak.. mula2 nak komen pasal DimSum tu.. TB teringin nak try makan tapi belum berkesempatan lagi.. nampak macam sedap je tu.. hehehe.. 2nd TB nak komen pasal gambar-gambar mawardi ni.. tak tau nape rasa sukaaaaaa sangat gambar2 ni.. cantik!

    ReplyDelete
  3. My kid is gonna love this sbb dia suka sgt dim sum and main chopstik. And mummy's gonna love this sebab ya Allah nampak sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  4. dah lama tak makan dimsum. terliur plak tengok gambar gambar kat atas ni. ada menus 'telur masin' plak tu

    ReplyDelete
  5. Salted egg yolkkkk! saya pantang nampak bendalah ni sbb addicted sangat. Rasanya pegi emperor ni order bun charcoal salted egg yolk je.

    ReplyDelete
  6. Ya Allah sedapnya. Dim sum mmg salah stu fav kite. Ni pelbagai yer dim sum kite tengok. Awas buat perut kite tiba2 lama. Memang nk try nnti kesini. Thanks share yer Mawardi

    ReplyDelete
  7. okay first and foremost, cantiknya filter gambar !!! in love sangat2. guna apps apa nie Mawardi ?

    anyway, nampak sedap betul ye dimsum dekat Dorsett nie. rasa terpanggil untuk mencuba dim sum di sana. nanti nak bawak family ke sini

    ReplyDelete
  8. My fav dimsum!!! Bestnya! Kenapalah jauh benor dimsum sedap ni. Hahaha. Takpelah nanti kalau ada tempat best dimsum di KL bagi tau eh Madi.

    ReplyDelete
  9. Walaupun sedang kemurungan takde selera makan tp dimsum mmg faveret kita tauuu.. Ala nak jugak

    ReplyDelete
  10. Sedapnya Dim Sum..dah lama tak makan.. nak lena mencari dim sum laa weekend ni dekat Penang jurrr..nak pi KL jauh plok..

    ReplyDelete
  11. Mak aii..fav kita tu dimsum..xkisahlah dimsum ke dumpling ke mmg fav kita.. Bestnya dpt mkn yg versi halal.. Kat sini susah sgt nk jumpa yg halal..design dlm dia mcm ala2 istana china dh tgk..hehe

    ReplyDelete
  12. Allahu, rindu nak makan dimsum lagi. Sedapnya, bila la agaknya dapat makan dimsum lagi ni wak. Puas hati! Restoran dia pun selesa yang amat masa pergi haritu :D

    ReplyDelete
  13. Amboi sedap2 makanan kat sini. Tengok mmg gaya emperor sangat ni hahahha. Kalau nak makan esklusif blh datang makan kat sini kan

    ReplyDelete
  14. The dim sum served here looks really delicious. It is highly presentable to say the least, I am sure you guys enjoyed yourselves right? I am drooling right now.

    ReplyDelete
  15. dim sum nih memang favour sangat....walaupun kecik molek tapi boleh kenyang makan , semua nampak sedap , next time nak ajak jugak kawan2 yg suka makan dimsum cuba makan kat sini pulak...sesekali kan apa salahnya

    ReplyDelete
  16. Tak pernah jejak kaki masuk lagi tempat ni... Insyallah one day.. And hopefully soon enough sebab memang nampak best all the makanan.....

    ReplyDelete
  17. Makanan Dorsett Grand Subang memang sedap, suka masakan Chef hotel ni! Bawa famili sekali untuk buffet dan dim sum kat Dorsett Grand Subang mesti best! Kena makan creme brulee tau, mmg sangat sedap!!!

    ReplyDelete
  18. Adoi. .Kejamnya nengok dimsum tu... Fav kot... Kenapa pa pa kau begitu kejammmm

    ReplyDelete