travel, food and lifestyle blog

Wednesday, March 15, 2017

HOMESTAY BANGLO 3 TINGKAT DI MELAKA



Jalan-jalan di Melaka rasanya tak cukup 1 hari, paling tak pun kena jugak stay satu malam baru puas. Rugi kalau datang ke Melaka tak explore habis-habisan kerana negeri ni bukan hanya meriah di waktu siang malah waktu malamnya juga mempunyai tarikan tersendiri.

Saya sendiri walaupun dah beberapa kali ke negeri Melaka ternyata tidak puas dengan tarikan yang ada di sini. Nak nak pula kalau datang ramai dengan kawan-kawan. *memang meriah habis lah kan. Lepas ni kalau nak ke Melaka lagi, saya tak risau nak ajak ramai-ramai untuk konvoi kerana tempat nak bermalam dan beraktiviti beramai-ramai pun ada berdekatan dengan bandaraya Melaka ni.

HOMESTAY IDAMAN VILLA



Kenapa saya kata travel ramai-ramai tu bukan menjadi masalah untuk dapat tempat menginap yang selesa di bandaraya Melaka ni? Ini kerana korang boleh menyewa sebiji banglo 3 tingkat yang dijadikan homestay di Taman Kota Syahbandar, Melaka.


Untuk pengetahuan korang Homestay Idaman Villa ni berada di corner lot bangunan dan sangat mudah untuk di akses. Dari luar Homestay Idaman Villa lagi, saya sendiri dapat merasakan keterujaannya. Banglo yang eksklusif, selesa dan 3 tingkat ini baru di Taman Kota Syahbandar, Melaka.


BILIK-BILIK YANG ADA DI IDAMAN VILLA

Berikut merupakan bilik-bilik yang ada di banglo 3 tingkat ni, ada 7 buah bilik kesemuanya dan boleh memuatkan sehingga 18 orang tetamu. Kesemua bilik lengkap dengan katil, penghawa dingin , tv dan macam-macam lagi.









KELENGKAPAN DI IDAMAN VILLA

💢  7 bilik tidur ni boleh memuatkan 18 orang
💢  6 bilik air dengan pemanas air
💢  Tv dengan 50+ siaran di ruang tamu (Hypp TV Jumbo Pack)
💢  Tv dengan 28 siaran di setiap bilik
💢  Internet berkelajuan 30MBPs
💢  Laman yang luas
💢  Parking yang luas
💢  Tempat Bbq disediakan
💢 Dapur memasak lengkap dengab peti ais, dapur gas, pinggan mangkuk, microwave, rice cooker, toaster



HARGA SEWA IDAMAN VILLA

💢  Hanya sewa 1 rumah dan berharga 💸  RM1000/malam.
💢  Diskaun !!!! 💸  RM950
💢  Tamat tempoh diskaun sehingga diberitahu.


INFO IDAMAN VILLA


Gps Koordinat: 2.1938999 / 102.2332935
Contact: 012-211 8246 (En.Bari)
Share:

12 comments:

  1. pergh! terbaik la. ramai boleh muat. kampung kt melaka je, nanti klu sedara mara dah tak muat nak sumbat rumah nenek, boleh la soh dioang sewa homestay ni

    ReplyDelete
  2. Besarnya rumah... satu family besar pun boleh masuk tu... huhuhu

    ReplyDelete
  3. dasyat betul la homestay gini...murah dah murah sgt tu dari sewa hotel berbaloi sewa homestay

    ReplyDelete
  4. Wah, memang selesa dan berbaloi juga tu kalau dapat bawa family ke sana nanti. Almaklumlah keluarga besar kena cari homestay yang boleh muatkan semua orang

    ReplyDelete
  5. wow, theme dan decor nya quite menarik...good for family/friend gathering trip activity.

    ReplyDelete
  6. wow perkongsian yang sgt menarik sebagai rujukan masa hadapan.Thank you!

    ReplyDelete
  7. Ada soklan:

    1. Owner bagi tak kalau lebih drpd 18 orang adult?
    2. Ini banglo ke teres 3 tingkat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kak, 18 orang tu jumlah keselesaan lah

      Delete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive