travel, food and lifestyle blog

Monday, January 25, 2016

3 LOKASI SATE TERBAIK DI KAJANG & BANGI

LOKASI SATE TERBAIK DI KAJANG & BANGI | Bercerita pasal makanan ni, korang tahu tak bahawa SATE telah diiktiraf sebagai salah satu makanan warisan untuk Negeri Selangor. Manakala lokasi paling popular dengan SATE pula adalah di daerah KAJANG.


Ada beberapa lokasi & restoran SATE menarik yang MY nak kongsikan dengan korang yang berada di sekitar Kajang dan Bangi ni. Ini merupakan restoran pilihan yang mana ada jual SATE yang sangat memuaskan dengan resepi tersendiri.

1# Willy Satay

Willy Satay @ Ramal Food Junction
Jalan Sungai Ramal,
43000 Kajang

Tel:
017-210 7008

Business hours:
4pm to 12am


2# Sate Baung

Restoran Sate Baung
No. 8-G Jalan 7/1G,
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan

Tel:
03-8912 4926 / 012-200 4800 / 019-681 8111

Business hours:
3pm to 2am


3# Sate UK

Restoran Sate UK (Urat Ketin)
No.80, Jalan 7/7A,
Seksyen 7 Bandar Baru Bangi,
Selangor

No telefon :
014-331 6061/ 016-3910302/ 013-3636455


Apa yang MY cadangkan ni merupakan lokasi restoran sate yang pernah MY pergi dan rasai sendiri. Ianya ada tarikan tersendiri dan yang penting ianya lebih sedap dari restoran sate popular di kajang yang MY tak nyatakan *tuttttttttttttttttttt. kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai asal usul SATE di Malaysia ni, korang boleh berkunjung ke Galeri Sate Kajang .
Share:

16 comments:

  1. Suma ni dekat ngan umah. Satay willy klo tak beratur panjang tak sah. Ada lagi yg sedap.. Satay zaini. Sederet restoran berlauk kat sek 7.

    ReplyDelete
  2. sate baung tu mmg sedap. nk try sate UK lak pasni.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. tak pernah cuba lagi sate baung tu. nak kena cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kena bersabar kalau ke sate baung. sila baca komen di fb diorg hehe

      Delete
    2. Sedap.. tp xmesra pelanggan.. mmg xkn dtg lg la..

      Delete
  4. sate uk port ai dating tu hahahahah...dari zaman berkawan bercinta berkawin heheh and da lagi sate sedap,sate hakimi sg merab...try la sedap oiii...n one more sate sg kantan jalan sg kantan dekat dengan malee clasic kajang,jalan belakang masjid kajang situ ada sate perut,sate kambingh hhehhee

    ReplyDelete
  5. Sate willy paling sedap la antara 3 kedai yang MY cakap tu...

    ReplyDelete
  6. Lama x turung Kajang Bangi.....

    ReplyDelete
  7. yang kedua dan ketiga je belom pergi.

    ReplyDelete
  8. tempting, rasa nak gi beli satay pulak ni

    ReplyDelete
  9. satay makanan tradisi selangor

    ReplyDelete
  10. Sate uk tu sepupu willy...meme la sedap ��

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive