travel, food and lifestyle blog

Thursday, November 19, 2015

NASIB TELEFON AWAM



Memori 90-an. Agak-agak ada lagi ke yang masih berfungsi? Kalau masa dulu telefon awam ni sangat popular dikalangan remaja. Kenapa? Ada yang sanggup beratur panjang semata-mata nak guna. Ada yang pergi bawak adik teman. Macam-macam lagilah.

Waktu keunggulan telefon awam ni, aku yakin yang korang atau sesiapa pon kt rumah atau hostel x berpeluang langsung nak tengok duit syiling di lantai. Kalau sekarang, seposen dua posen, masa mengemas rumah baru kutip kumpul. Kalau dulu, duit syiling jatuh tu dh ibarat mas seketol tau. Haha.


Tapi agak sedih bila semuanya sudh tidak seperti yang sepatutnya. Cuba bayangkan jika anda dalam keadaan terdesak dan anda sangat perlukan telefon. Tetapi apa yang anda jumpa adalah seperti dibawah ni.

A photo posted by cecilpink (@ceciliadaily) on





A photo posted by Rudy Iskandar (@rudy2k) on




A photo posted by نور ذابيد™ (@munkeylived) on


A photo posted by Chun Hoong Kelvin Ng (@kelvinngchunhoong) on





A photo posted by Zulkarnain (@zul22298) on
Share:

5 comments:

  1. sedih pulak tengok public phone jadi camni. dulu ida pernah masa kat klia, phone takde kredit, guna public phone call islam. sebnarnya public phone ni boleh digunakan pada waktu2 kecemasan.

    ReplyDelete
  2. tudia teruk nya public phone ni =="

    ReplyDelete
  3. telefon awam ngn ko sama usang weh aku tgk..hahaa

    ReplyDelete
  4. public phone ni telepon awam kan?

    ReplyDelete
  5. Lama dah tak nampak lagi public phone ni. Rindu plak masa-masa dulu ....heheh

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive