travel, food and lifestyle blog

Tuesday, August 05, 2014

NASI AYAM KUKUS AYAM DARA TAMAN MELATI | RUMAH TERBUKA HARI RAYA

NASI AYAM KUKUS AYAM DARA TAMAN MELATI | RUMAH TERBUKA HARI RAYA | Mood raya masih ada lagi ke? Kalau kat KL ni banyak rumah terbuka la kot. Ahad lepas MY sempat memenuhi jemputan seorang kawan dari SAHABAT MEDIA ke rumah terbukanya di area Setapak.

Open House
Ha kat belakang tu la tuan rumah nya, Faris El Azhar. Pergh sedap-sedap juadah dia sediakan. Terutama steamboat tu. Sempat jugak MY jamah spageti dia,*meleleh habaq hang. Yang bestnya, kata tuan rumah, masakan yang dia sediakan dimask oleh beliau dan kawan-kawan beliau. *ha, sapa kata lelaki bujang malas masak? .


-------------------------------------

Baliknya dari rumah Faris kami sempat solat magrib di masjid berdekatan sebelum meyambung projek makan kami di sekitar area tersebut. *makan apa la agaknya?. Ni ha, si Penaberkala [klik] mengidam nak makan Nasi Kukus Ayam Dara.

Gerai Nasi Kukus
Ni la dia kedai yang dikatakan NASI KUKUS AYAM DARA dia yang superb tu. Berdekatan dengan stesyen LRT Taman Melati. Bak kata Penaberkala, NASI KUKUS AYAM DARA ada ikan kering. *first time makan NAsi Kukus dia letak ikan kering ni ha.

Nasi Kukus Ayam Dara
*amacam, menyelerakan tak? Abam Hot Pap pap pap [klik] dah cuak, katanya melimpah ruah nasinya, huhu. Tapi yang penting licin dia bedal hahahaha. Kalau dah macam tu, jawapan dia memang sedap la kan. Nasib baik dah kenyang, *kalau tak leh oder lg. eh.

Pelanggan Ramai
Mana tak sedapnya kalau beratur orang, silap-silap leh bergaduh tarik rambut kalau potong barisan, eh huhu. *amaran potong barisan adalah amalan tidak sihat.kbai. Apapon, kalau korang nak datang try NASI KUKUS AYAM DARA kat sini, datang je cari area LRT Taman Melati.


Nak bagitau alamat penuh tak tahu plak. Nasi kukus ini dijual di sebuah gerai tepi jalan berhampiran dengan Stesen LRT Taman Melati KL, lebih kurang 200m. Kalau berjalan kaki dari stesen LRT dalam 5 minit boleh sampai ke gerai ini. Nak mencari gerai ini pon tidak susah sebab ianya terletak di tepi jalan dan berhadapan dengan flat Sri Langkawi 2 di Taman Melati.

Apapon terima kasih Abam Pap pap pap sebab belanja air kan. *kalau tak tercekik kita kedahagaan . hewhew

Share:

9 comments:

  1. Pernah makan nasi ayam dara dkt tmn warisan ptrajaya dulu, sedap...

    ReplyDelete
  2. makan kuey teow kat sini pun sedap.

    ReplyDelete
  3. betoii.. tgk rakus dia senduk sampai 4 scop nasik. sekali masa makan x sedar dh abis.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah.. banyak gile... ngap ngap ngap settle.... tp poor kpd org2 yg sukakan bahagian ayam yang x brp digemari iaitu dada... sebabnya td baru je pegi beli kt sini.. part dada tu dagingnya a bit busuk..... :( jgn mcmtu bang....

      Delete
  4. Pernah makan nasi kukus di Kelantang beberapa tahun dahulu. Cuma tidak ingat lokasinya dimana.

    ReplyDelete
  5. Menggodanya nasi kukus tu!
    Lama tak makan :(

    ReplyDelete
  6. lama sungguh tak gi makan kat situ..selalu kitorang gi petang..so, xde la kene beratur..:)

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive