Tuesday, April 22, 2014

Tandas Di SUNWAY PYRAMID MALL | Terkilan Tandas Tiada Paip


Sunway Pyramid
Sunway Pyramid - foto healthtravelexpo.com
Tandas Di SUNWAY PYRAMID MALL | Terkilan Tandas Tiada Paip | Siapa yang tak teruja bila melihat rekabentuk bangunan yang begitu gah dengan konsep yang diilhamkan dari Pyramid Mesir . Ianya memang terbukti hebat bukan sekadar di luaran sahaja, tetapi rekabentuk dalamannya juga memang sangat mengujakan pengunjung.

Salah satu daripada ciri-ciri rekabentuk yang paling mudah dicam ialah bentuk piramid berilhamkan Mesir purba dengan patung singa besar yang "menjaga" di pintu masuk. Keseluruhan bangunan dihiasi gaya monumen, dilengkapi dengan hieroglif palsu yang menghiasi muka bangunan, disertakan patung dan ukiran berupa firaun dan rakyat Mesir purba_ wikipedia [klik]

Shopping Mall yang sangat besar. "Its gross floor area of are totals 4,276,945 square feet (396,000 m²)"

*kalau ke sini jangan lupa untuk snap gambar no parking anda kat tiang, takut-takut nanti tak jumpa tempat parking bila balik nanti huhu

Apa yang mengujakan lagi adalah rekabentuk tandas di SUNWAY PYRAMID MALL nie. Sekali pandang dah macam saloon rambut pun ada. *huh memang cantik habaq hang.

Tandas Sunway Pyramid
Tandas di Sunway Pyramid
Cantik dan bersih, tandas di sini. Yang penting tandas di sini masuk tak perlu bayar. *sempat snap beberapa pic, nasib baik xde orang dalam tandas.

Tandas Sunway Pyramid
Tandas di Sunway Pyramid
Tapi cuma sikit terkilan, bila tahu yang tandas di SUNWAY PYRAMID MALL ni tak ada paip. huhu. *hurmm camne ambe nak basuh dek oii. main target-target plak dia, ingat kita ni penembak tepat ker? ekkeke

Mungkin perkara sebegini hanya dipandang remeh oleh sesetengah pihak, namun kita harus ingat bahawa Malaysia adalah negara yang agama rasminya adalah agama Islam yang menuntut kebersihan diri. MY berharap semua pihak terutama para pemilik bangunan agar lebih peka terhadap keperluan masyarakat Islam yang merupakan majoriti rakyat Malaysia. 


12 comments:

  1. Uish tak suka betul tandas takde paip. Leceh!

    ReplyDelete
  2. tulah....susah main target2 ni...hahaha...tapi memang betul kalau takde paip ni susah...

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    ni standard kalau hotel bertaraf 5 bintang ke atas.
    mmg xdek paip.
    diorg main tembak je.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kan, tempat2 yang highclass sikit mesti xde

      Delete
  5. hahhaa..memang takde paip..so tahan jela p buang air dekat stesen minyak

    ReplyDelete
  6. Waduhh... Memang takde paip...

    ReplyDelete
  7. Bru pergi pyramid..mcam tndas awam pun ada..kat pintu bsepah nombor janda mna tah..x cat ke..pntung rokok jgan ckap..x mlambangkan tndas shopping complex yg tkemuka kat mlaysia ni

    ReplyDelete

Created By Sora Templates