travel, food and lifestyle blog

Friday, February 07, 2014

Teruja Dengan Nasi Lemak Air Asia | Pengalaman Naik Air Asia pertama Kali


Teruja Dengan Nasi Lemak Air Asia | Pengalaman Naik Air Asia pertama Kali | Pengalaman pertama kali menaiki pesawat tambang murah AirAsia *eh murah ker? membawa MY ke bumi Borneo iaitu Tawau, Sabah. Wow sangat teruja kerana ini juga pertama kali  MY  ke Sabah.* sadis tol kan.

Alhamdulillah perjalanan kami lancar dengan ditemani seorang pramugari cantik dan 3 pramugara. Kalau tak silap 2 orang pramugara tu dari thai. *khap khap khap. eh kbai.

Layanan yang memuaskan, senyuman sentiasa diberikan. So, tiada masalah untuk kami untuk flight attandant Air Asia

Satu benda yang MY teruja sangat bila terbang bersama Air Asia nie tentang makanan yang mereka tawarkan untuk pelanggan mereka.

Sumber Gambar www.airasia.com [klik]
Nasi Lemak Pak Nasser *wow panas, seksi menggoda. Nyum nyum. Memang terbaik habis la. 


A signature dish and a popular favourite on AirAsia’s inflight menu from day one, Pak Nasser’s Nasi Lemak is a fragrant coconut milk and pandan-infused rice, complemented by tender chicken rendang and a special sambal sauce with crispy fried anchovies and peanuts. Thousands of passengers have chosen this dish to warm their tummies on board, especially those who are returning to Malaysia, as it is a very famous comfort food for Malaysians. So, do remember to pre-order this tempting treat when booking your next AirAsia flight. www.airasia.com [klik]


So kalau korang naik Air Asia ni, jangan malu jangan segan plak nak order Nasi Lemak dia. *pergh meleleh habaq hang.


Share:

16 comments:

  1. hehe...cerita nasik lemak ye... chef wan dah try ke belum..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa kalau chef wan try pom nanges hahaha

      Delete
  2. nasi lemak siap ngan rendang daging.. terbaik lah.. aku mkn mee goreng mamak ritu. pon sodappp.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak duit air asia upah mamak memasak dalam flight kan eh lol ekekke

      Delete
  3. wah...best dapat makan nasi lemak pak nasir tu ye MY...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi lemak dia terbaik.. x cukup bgi 2 ibu jari hehhee

      Delete
  4. mereka punya nasi briyani pun sedap!
    i balik dari korea pun makan tu jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker, lain kali kena try la huhu

      Delete
  5. Seronoknya makan nasi lemak atas awan..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Rm 12 kalau x silap, sbb nasi lemak + mineral water Rm 15

      Delete
  7. Tak pernah try pulak nasi lemak dia, next time naik air asia nk try lah.

    ReplyDelete
  8. balik kuching hr tu mmg terasa nk makan.. tp kan.. tapi... mcm mahal jek

    ReplyDelete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. Mmg superb. Nak cr naser tu nk mntak resepi

    ReplyDelete
  11. dah pernah try dah dulu..tp beli sendiri lah masa fly ke sabah....

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive