travel, food and lifestyle blog

Tuesday, October 15, 2013

Kedai Makan Melayu Tutup Di Hari Raya | Juadah Hari Raya Haji Nasi Ayam Penyet

Kedai Makan Melayu Tutup Di Hari Raya | Juadah Hari Raya Haji Nasi Ayam Penyet | Rasa Alamanda | Kebiasaan dan memang dah dijangka lah perkara ni akan berlaku kalau masa Raya kan. Tak kira la Raya Haji ke apatah lagi Raya Puasa. Kalau kat negara arab Raya Haji ni la paling meriah, tapi berbeza pulak dengan Malaysia nie. Hahahaaha.


Harini wa sakit perut, semalam layan roti canai mamak yang entah ape-apa tu. Tips kat foursquare dah bagi warning pasal restorant mamak tu. Tapi sebab dah nak kebulur punya pasal terpaksa jugak la kan. huhu.

So, hari ni Hari Raya Haji, wa tak balik kampung. Sepagi jugak wa dok fikir kat mana nak cari makanan untuk isi perut ni. On Waze ke KFC berdekatan. Hais dia tutup pulak sebab alasan nak renovate restorant katanya. Huh dan dan kan.

On Waze lagi cari KFC lain kot-kot ada. Ok dia bawak sekali salah jalan da. Bila dalam kiraan semula dah makan masa dekat 15 min. Huh baik wa pergi makan kat Alamanda je kan. And last, Alamanda jugak yang dituju. So apelagi nasib baik RASA tak tutup kan. Alhamdulillah. So Nasi Ayam Penyet jela juadah Raya Haji wa.

Psssssssstttttt... first time dapat minum coconut shake kat Rasa Alamanda ni perghhhh. Meleleh habaq hang.

.

Share:

6 comments:

  1. sedap sangat ke
    meh nak try gak
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih nk try kena la p alamanda hahaha

      Delete
  2. selalu nak cuba minum coconut shake tu kat Alamanda mesti dah habis...huhuhu

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive