travel, food and lifestyle blog

Tuesday, July 30, 2013

Macamana Rasa Sebenar Kek Red Velvet ? | Rahsia Kek Red Velvet


Macamana Rasa Sebenar Kek Red Velvet ? |  Rahsia Kek Red Velvet | Macamana la agaknya rasa Kek Red Velvet ni kan? Ye la teringin jugak nak tahu. Bukak facebook orang dok citer pasal Kek Red Velvet. Bukak blog pun citer pasal Kek Red Velvet . Apa kes nye ni kan. Kemain lagi kan. Tapi kalau tengok gambar memang menyelerakan pun Kek Red Velvet ni. So, sekali lagi wa nak tanya. Macamana la rasanya kan?

Sumber Gambar
From Wikipedia, the free encyclopediaRed velvet cake is a cake with either a dark red, bright red or red-brown color. It's traditionally prepared as a layer cake topped with cream cheese or cooked roux icing. The reddish color is achieved by adding beetroot or red food coloring.
Common ingredients include buttermilk, butter, and flour for the cake and cocoabeetroot or red food coloring for the color. The amount of cocoa used varies in different recipes. Cream cheese frosting and buttercream frosting are most commonly used.

Makin tengok gambar-gambar Kek Red Velvet ni kat google, makin kemuncak pulak nafsu nak tahu macamana la rasanya si  Red Velvet ni. Korang pernah rasa? Macamana la rasa si  Red Velvet ni ye?


Okay, kelmarin ternampak kek ni dijual di bazar ramadhan UNITEN tu. Hmmm ni la peluang aku nak tahu macamana rasanya si Red Velvet ni kan. Tanpa fikir panjang wa beli. ok agak mahal gakla kan RM12 satu. Okay takpe memandangkan nak rasa punya pasal kan.

Balik simpan dalam peti dulu, kang lepas terawih leh la rasakan si Red Velvet ni. Bukak bekas tu, klik klik klik 2,3 angle untuk entry ni, wa ambik sudu ngap. erkkkk. Macam ni ke rasa Kek Red Velvet ni? Mohon pencerahan. Ni Kek Red Velvet ke kek pisang berwarna velvet?? Mohon pencerahan. Ke memang macam tu rasa dia. kalau macam tu la rasa dia, sah-sah la Kek Red Velvet bukan taste aku. Tapi kenapa orang pakat dok kata Kek Red Velvet ni sedap?? kenapa! kenapa! Ke orang yang buat kek tu yang tak pandai buat? . Mohon pencerahan sapa-sapa pernah makan Kek Red Velvet ni.

.

Share:

10 comments:

  1. Mak Isyah pernah buatt .. Memang Sedapp pon ..
    Tak de pulakk Rasa Pisang .. Hoho :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa. untungla kalau macam tu. tapi kek ni kalau yang sebetul2 sedap rasa dia camne ye?

      Delete
  2. aien pernah makan.. beli yang dalam bekas cup cake yang kecik tue.. harga tak yah cakap lar kan.. ingatkan best setanding ngan harga.. hurm.. bagi aien biase je.. cam kek lain.. cuma warna je yang merah.. mgkin setiap orang yang buat tue rasa lain.. huhu.. kita senasib...

    ReplyDelete
  3. red velvet sedap la..hoho.. better beli kat kedai2 kek.. sb biase yg jual dlm food container ni die guna tepung yg dh siap.. tepung segera ni rasa die tak sama biasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke. pasni kna pandai2 la kan nk beli yang sedap camne

      Delete
  4. red vevet ni kena ada cara yg betul baru sedap hehe

    ReplyDelete
  5. Hoho...kek pisang kut tu...saja buh nma red velvet bg glemer je...huhu

    ReplyDelete
  6. gua masih kempunan red velvet kak asma masa gath haritu. kahkah

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive