travel, food and lifestyle blog

Friday, July 12, 2013

Sedapnya Jus Avocado


Sedapnya Jus Avocado | Korang pernah tengok buah ni tak. Buah ni, banyak dijual di sepanjang jalan nak ke Takubang Parahu ,Bandung.


Ha ni la buah  AVOCADO. Ni la first time aku knal buah nie. Masa lawatan ke Bandung tempoh hari, pelik sangat kenapa ramai yang dok gile sangat nak beli buah nie. Tengok cam biasa jer. 


Disebabkan tak tahu apa kegunaan buah ni aku pon tak beli, ust tengok orang beli je la kan huhu.Tapi ada la sorang member aku ni baik hati . dia berikan aku sebiji . Ayakkk nak buat ape.. try gigit, hampeh tak sedap dow..

Tapi diorang kata buah ni banyak khasiat... hmmm memang betol pon. Salah satunya buah ni boleh reduce cholestrol level dalam badan .

Disebabkan aku tak tahu nak wt per ngan buah nie ,last-last aku simpan je buah tu sampai bertukar kaler.. cepat betol dia bertukar kaler. hmm


Selepas beberapa hari baru aku berpeluang rasa sendiri Jus Avocado ni. .. 
perghhhhhhhhhhhhhh memang terbaik la. Patut la ramai yang belikan.

sumber GOOGLE

ha lebih kurang cam nie la rupa dia.. nyum nyum best kan..

p/s : kat malaysia ada tak? mana nak cari ek ? mengidam dah nie 

Share:

23 comments:

  1. mak aih.. knape nmpk berselera je air dalam gelas tu... huhu

    ReplyDelete
  2. korn~ tau xpe bro.. mmg sedap pon.. kna try. hehehe

    ReplyDelete
  3. pernah minum air ni masa kat indon... air tu sebijik mcm gmbr tu.. sodap yg amat

    ReplyDelete
  4. nampak mcm sedap,tp CH tak suka avokado.... :)

    ReplyDelete
  5. cik tenggiling~ sedapkan kan kan

    ReplyDelete
  6. Cahaya Hidup ~ sedap nyum nyum nyum

    ReplyDelete
  7. hehe.. sdap3... done follow awak.. minum je? makan plak.. tengok resipi first sy http://sararose-93.blogspot.com/2012/05/resipi-ringkas-tapi-sedap.html

    ReplyDelete
  8. Nurmaisarah Azmi ~ okay thanks

    ReplyDelete
  9. apa lah rasanya buah tu dengan jus tu ye??

    ReplyDelete
  10. takyah gi jauh-jauh sampai indon, kat sabah pun baaaaaaaaaaaaaaaaaanyak jual avocado segar. tapi epal tak suka yang campur coklat macam dalam gambar tu. epal suka rasa jus asli dia je.:) nyummmmm.

    ReplyDelete
  11. hahah nak p sabah pun jauh gak :(

    ReplyDelete
  12. sedap ke? tp pencuci muka avocado bau mcm x best jek...

    ReplyDelete
  13. potia casadelarossa~ kna try la huhu.

    ReplyDelete
  14. potia casadelarossa~ kna try la huhu.

    ReplyDelete
  15. ahakk sedap ye.
    nak carik la lepas ni

    ReplyDelete
  16. AishahAzli ~ hahha kalau jmpa bgtau saya tau

    ReplyDelete
  17. wawawaaaaaaa.....mcm baru smlm terminum avacado sago.. nyumnyum =p

    ReplyDelete
  18. buah avocado memang favourite kitaaa! lagi-lagi tambah susu dan madu, sedapnyaaa!!!

    ReplyDelete
  19. memang best bro......
    blend isinya dgn fresh milk...letak jagung dan madu...... remy selalu buat kat opis dulu.....

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive