travel, food and lifestyle blog

Thursday, June 13, 2013

Tip Suami Mithali | Cara memujuk Isteri

Tip Suami Mithali | Cara memujuk Isteri | Alhamdulillah, sampai hari ini kita di izinkan oleh Allah untuk hidup di muka buminya. Hari ni aku nak kongsikan sesuatu yang best punya baga, nak bagi tip menjadi suami mithali .Iaitu Cara nak pujuk isteri merajuk. hehehehe. Biasalah alam rumah tangga, ada keru dan ada jernihnya. Jadi kita sebagai ketua keluarga kena pandai untuk hadapi semua ini. 

Wah macam dah expert sangat kau kan MawardiYunus. Maaf teman wanita pun ko tak da lagi kan, inikan pula isteri hehehheh . ngeee. Tidak mengapa lah sekadar berkongsi.hehehe


Subhanallah, memang meremang bulu roma ni bila dengar saudara ni baca Al-Quran. Itu satu kelebihan baginya. Teringin sekali nak jadi seperti beliau. hehhehe. Kalau suara seperti inilah, bagaimana hati si isteri  tidak terpujuk kan. Apapun semua berserah kepada ALLAH SWT.

Isteri merajuk manja sebab suami tak minum kopi yang dibuatnya pagi tadi..
Suami cuba memujuk , tetapi isteri tetap berdiam diri.

Berjam2 lamanya, sehingga suami membongkar satu rumah mencari sesuatu.
Tak sabar ngan karenah suami yang menyelerakkan barang2, isteri pun bertanya :

Isteri : Abang cari apa nie?

Suami : Suaramu Sayang..

Awwwww, so sweeeet.

p/s : kan elok mcm ni, rumah tangga pon bahagia.

credit : Sehinggit
Share:

15 comments:

  1. Boleh lah bagi tips ni kat kawan lelaki :D haha

    ReplyDelete
  2. hahha.. nnti awak pon boleh pujuk si suami jugak hehehehe

    ReplyDelete
  3. merdu suara dia..sejuk dengar..nie bukan perempuan jew..lelaki pon boleh terpaut dengan suaranya..

    ReplyDelete
  4. memang pandai betol pujok! huuu. haha ni baru leh thumbs up !

    ReplyDelete
  5. eyqa amin~ lpas ni leh cri suami macam tu ye :P

    ReplyDelete
  6. keli menari ~ double thumb up :)

    ReplyDelete
  7. sy singgah sini melawat ye..

    ReplyDelete
  8. Isteri suka merajuk manja..kalau dipujuk kembang semangkuks..

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive