travel, food and lifestyle blog

Followers

Istilah Minda : Sekejap bersama Zahin Master Chef

Tak sangka senior aku sorang ni, dalam nak jadi designer tu ada jugak bakat dalam masakan.


 Tup-tup dapat dekan jugak. haish apa la rahsia dia ek.. huhu


Bukan senang nak cari orang macam nie.
 Serba boleh. 
Yang penting Tak sombong dan bangga diri dengan kelebihan yang ALLAh berikan.
kan ZAHIN. 
(Zahin budak baik) 
hehehe

p/s: kongsi la sikit tip-tip , mana tau aku pon leh masuk master chef 2 plak huhu . 


Share:

Istilah Minda : Kamal Adli balas Tweet

Sudah  beratus kali aku tweet Kamal Adli.

akhirnya


Kembang lubang idung gue dow.
walaupun pendek hanya satu perkataan je
tapi bermakna. 

ayarkkkk.


hahaha. 
tetiba rasa nak gelak macam ni plak hohoho
teruja-teruja

p/s: jangan jadi macam saya terlalu teruja ngn artis. hahaha
(bukan ape, rambut dia STYLE bro)



Share:

Pencarian 100 Blogger Malaysia Untuk Portfolio Seni AA Graphic

Assalamualaikum dan Salam sejahtera


Nama : Mawardi Yunus
Tempat tinggal sekarang : UPM , Serdang ,Selangor.
Join Blog sejak : Julai 2011


Untuk Pencarian 100 Blogger Malaysia Untuk Portfolio Seni AA Graphic
saya submit gambar nie :

Kalau korang pun berminat dan nak join silala klik 

bolehla kita sama-sama memeriahkan
Pencarian 100 Blogger Malaysia Untuk Portfolio Seni AA Graphic


p/s : ni 1st time join apa2 yang bloggest anjur, hope bertuah  :)


Share:

Istilah Minda: Kelebihan Kasut Tumit Tinggi.

Pelik dengan perangai kaum wanita nie. Pantang tengok kasut nak beli. pantang nak beli je tengok kasut. haish. Boleh dikatakan setiap kali diorang keluar shopping mesti akan ada sepasang kasut diorang beli. Hmmm. lepas ni kalau bukak kedai kasut kompom cepat kaya la aku. hehe.

kadang-kadang tu, kalau nak pindah dari hostel untuk balik ke kampung, beg untuk isi kasut lagi banyak dari beg untuk kain baju.. hahaah

Pastu satu lagi pertayaan yang ada kat minda lelaki macam aku nie.

Kenapa orang perempuan suka pakai kasut tumit tinggi ek?
kadang-kadang tu kesian tengok diorang, jalan terjongket-jongket  , tertunggeng-tunggeng pun ada.hahahhah. 


cantik ker kalau pakai kasut tumit tinggi nie. 
eiuwwwwwwwwwww

kata orang , perempuan yang pakai kasut tumit tinggi ni nak kelihatan tinggi.
huh. memang lojik lah kan. hehehe


ha.. kasut tinggi macam ni lagi stylo. hahha. baru padan orang kata . Tingginya nampak asli .. ahhaahahha.

psssst... kat mana ada jual ek, nak beli satu, sayapon pendek juga. nak juga rasa tinggi. beli yang ni berbaloi sikit.hehehe

apapon kena hati-hati, sebab kasut tumit tinggi ni banyak kelebihannya. hehe..

Tengok nie.



wah , cantik kan kaki dia. ngeeeeeeeee.

gara2 nak nampak cantik sekejap, dah jadi cantik kekal macam ni. natural buty la katakan. hehe.
apapun, apa yang baik kita ikut dan apa yang buruk cubalah kita jauhkan. 
Jadi , jagalah diri anda, kerana ia adalah amanah yang berharga. :)

Share:

Istilah Minda : Dapat Kertas Bernilai 50 50 50 50


Aha. alhamdulillah rezeki dah di tuntut.



Tapi

nak buat apa la ngn kertas-kertas nie ek?? belajar ada satu sem lagi (Insyaallah).
Tu pun just product making jer.
 Kertas ni nama pun baucer buku.!!


nak beli buku aper?

musykill tul la.

Habis nak wt ape ngn kertas-kertas nie?
haish...
still musykil



tak pasal-pasal menggaru kepala yang tak gatal

Share:

Istilah Minda : BB (bukan blackberry tapi baucer buku)



Jom kawan-kawan ,terutama yang belajar di UPM. Memo dah keluar untuk ambil baucer buku nie. So pakat-pakat la kita pergi tuntut ye.


Sumber

Tadi waktu aku pergi kat Bendahari tadi Ramai giler yang pergi, tapi perempuan jer??? tetiba konfius, mana budak lelaki? 
ke baucer tu untuk budak pompuan jer?? hehehehe
Apapon moh la kita tuntut baucer buku tue. 

Tapi kena ingat:

 TATACARA PENGGUNAAN BAUCAR
a)      Baucer akan dicetak oleh Percetakan Nasional Malaysia Berhad (PNMB) dan seterusnya mengedarkan kepada semua agensi/institusi;
b)      Baucer ini adalah untuk pembelian buku - buku akademik, jurnal, majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing-masing;
c)      Pelajar boleh menggunakan baucar ini di mana-mana kedai buku yang menyertai pelaksanaan inisiatif ini. Pelajar perlulah mengisi nama dan kad pengenalan di baucar tersebut. Pelajar perlu menunjukkan kad pengenalan ketika menggunakan baucar ini;
d)      Sekiranya amaun pembelian adalah kurang daripada RM200, pelajar dibenarkan membeli peralatan pembelajaran seperti buku catatan dan alat tulis.Baki baucar yang tidak habis digunakan dianggap luput dan tidak boleh dituntut;
e)      Jika amaun yang dibeli melebihi RM200, pelajar perlu membayar sendiri dan tidak boleh membuat tuntutan tambahan kepada Kerajaan;
f)       Baucar buku yang diterima tidak boleh ditukarkan dalam bentuk wang tunai;
g)      Tempoh sah laku baucar adalah selama 3 bulan sahaja;
h)      Tuntutan bayaran balik baucar akan dibuat oleh kedai buku terus kepada Bank Simpanan Nasional (BSN). Tuntutan hanya boleh dilakukan sehingga 30 April 2012;
Sumber


Share:

Istilah Minda : Ustaz Azhar Idrus Bermain Gitar pada malam Sambutan Tahun Baru 2012

Sambutan Tahun baru 2012 di Shah Alam. Berbeza caranya dari tahun-tahun sebelumnya. :)


Bukan susah untuk kita menerima islam :)

Petang sebelum tahun baru kami pula menjamu selera makan steambot. hehehe


Best..Tambahan pula dengan kawan-kawan . leh la eratkan lagi tali silaturrahim tue. hehehe
Alhamdulillah rezeki Allah. :)


Selamat menyambut tahun baru Masihi 

YaALLAH izinkan aku hijrah ke jalan-Mu
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive