travel, food and lifestyle blog

Tuesday, April 16, 2013

Facebook dan Pengguna

Siapa tak tahu the most famous social networking site yang ada kat dunia skang ni "FACEBOOK" .. 

gambar hiasan
Ini adalah contoh profile muka buku yang telah berdaftar dibawah nama Mawardi Yunus. hehehe. Sapa tu macam kenal je. ngeeeeeeeeeeeeeeeee.

For your information , Facebook is a social utility that connects people with friends and others who work, study and live around them.

Kalau dulu kita hanya mampu mengakses laman sosial ini hanya di PC atau Laptop. tetapi ,  dalam kecanggihan dunia IT sekarang, pengguna juga mampu untuk mengaksesnya dengan menggunakan telefon bimbit. 
 tapi bila bercerita pasal FB ni, banyak pula masalah yang timbul seperti :






hahhaah.. walaupun apa yang terjadi, setiap hari pengguna Facebook tetap akan meningkat. 

mengikut kajian pengguna FB semakin meningkat dengan mencapai angka 700 juta lebih  pengguna. Ini bererti jika dibandingkan dengan penduduk bumi yang mencapai 7 milion, FB mengambil sehingga 10 % dan ia boleh di katakan 1 dari 10 penduduk di dunia ini adalah FACEBOOKER.

buktinya

http://www.checkfacebook.com/

Data diatas adalah untuk 09/11/2011


klik imej untuk besarkan imej

hhahahahaha.. korang boleh bayangkan bertapa kayanya 


MARK ZUCKERBERG







p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)

mutiara kata :

Terbitnya kebaikan dari keburukan dan terbitnya amalan dari pengetahuan





Share:

6 comments:

  1. Yup, dulu saya ketagih FB. tp skrng blog pulak dah...

    ReplyDelete
  2. berpada2 la patutnya gune fb..ni abes bnde peribadi nk sumbt dlm fb..

    ReplyDelete
  3. lately ini, cik tikah rasa FB byk benor keburukannya . :(

    ReplyDelete
  4. hahahah.. betul tu shah...
    cik tikah itu yang sebenarnya kita hadapi skang huhuhu

    ReplyDelete
  5. itulah yang remaja macam kita alami skang huuhu

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive