Wednesday, July 03, 2019

KALAU GATAL, JANGAN GARU!! CUBA SAPU PROCELL SKIN & NAIL CREAM

Bila gatal je mesti tangan laju je nak garu, walaupun tahu tindakan tu boleh buat masalah tu lagi teruk. Bagi korang yang mengalami masalah gatal-gatal badan, kurap ke, kayap ke meh cuba satu produk baru ni iaitu PROCELL SKIN & NAIL CREAM. Sebuah produk menggunakan ekstrak KULIT RAMBUTAN, satu-satunya produk berteknologi yang menggantikan bahan sintetik bagi membantu merawat masalah fungal. Pergh.. pertama kali dalam sejarah saya tengok buah rambutan dijadikan bahan dalam perubatan ni. Memang menarik.


Kalau sebelum ni, saya selalu akan beli Econazine jika menghadapi masalah gatal terutama berkaitan dengan fungal atau sebagainya. Tapi kali ni, saya nak cuba pula PROCELL SKIN & NAIL CREAM ni, kalau betul-betul bagus boleh lah recommand kat mak untuk guna sekali kan.Untuk pengetahuan korang, PROCELL SKIN & NAIL CREAM ni memiliki bahan aktif Polyphenols untuk melawan jangkitan kulat tau.

4 Khasiat Buah Rambutan Untuk Kesihatan 

Buah rambutan sebenarnya bukan sahaja sedap untuk dimakan sahaja malah, ia juga mengandungi banyak khasiat untuk kesihatan kesihatan kita. Nak tahu lebih lanjut boleh baca info kat bawah ni:
  • Antioxidant yang tinggi
Karbohidrat dan protein dalam rambutan membantu untuk meningkatkan tenaga dan mengelakkan kembung perut. 
  • Membunuh Parasit
Selain faedah nutrisi, rambutan juga menawarkan fungsi teraputik. Pengambilan buah rambutan boleh membantu membunuh parasit yang ada pada usus dan membantu melegakan gejala cirit birit.
  • Melembapkan Kulit
Rambutan mempunyai kandungan vitamin A yang dapat merawat kekusaman kulit. Kandungan air yang tinggi di dalam rambutan juga dapat berfungsi untuk menghidratkan kulit sekaligus menjadikan kulit lebih lembap. 
  • Meningkatkan Metobolism
Vitamin B yang terkandung dalam rambutan sangat berguna untuk meningkatkan metabolisma dalam badan.

PROCELL SKIN & NAIL CREAM ini dikatakan dapat membantu merawat beberapa jenis penyakit berkaitan seperti :
  • Penyakit gatal pada kulit 
  • Kurap
  • Panau
  • Jangkitan pada kuku
  • Kayap
  • Ruam
  • Kudis
  • Bisul
  • Jerawat
  • Ruam Lampin

Apa yang menarik perhatian saya tentang produk PROCELL SKIN & NAIL CREAM ni, pertama sekali adalah kerana baunya yang wangi dan sangat menyenangkan. Teksturnya pula sangat lembut dan ringan mudah meresap terus ke dalam kulit apabila di apply.

Korang boleh dapatkan PROCELL SKIN & NAIL CREAM ini dalam bentuk tiub kecil seberat 15 gram dan sangat mudah untuk dibawa ke mana-mana walaupun travel jauh. Harga untuk tiub seberat 15 gram ini cumalah  RM40.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan krim ini boleh la menghubungi pihak Procell PLT :

Alamat : MDTC Management Office,
Level 1, Block B, UPM-MTDC Technology Centre lll,
University Putra Malaysia, 43400 Serdang.

Website : procell.com.my
Whatsapp : 6013-6746064 (Irfan)
Whatsapp : 6017-5138788 (Hidayah)
Whatsapp : 6013-4449531 (Aira)

3 comments: