travel, food and lifestyle blog

Thursday, November 10, 2016

GULA GANTIAN UNTUK KURUSKAN BADAN | STEVIA GLAMOHEALTH




Semua orang duk bercakap pasal nak kurus sekarang ni? Dengar khabar salah satu punca badan kita gemuk adalah kerana meminum minuman bergula. Nak pula minuman dalam tin yang mempunyai kandungan gula berlebihan. *tapi kalau minuman tanpa gula apa ertinya minuman tukan? Tawar seperti air kosong, yang pahit tu tak payah katalah, yang kelat pulak silap-silap boleh kesat dibuatnya. haha.


kredit foto hariansehat.com

Untuk pengetahuan korang, gula pun ada baiknya untuk tubuh badan kita. Kalau korang nak tahu manfaat gula untuk tubuh badan manusia, korang boleh rujuk pada artikal 5 manfaat gula pada tubuh badan ni.  Tapi dalam kebaikan yang ada, kita harus kawal pegambilannya cukup sekadar yang diperlukan untuk tubuh badan.

Berdasarkan American Heart Association (AHA), jumlah maksimum gula yang sebaiknya ambil dalam satu hari adalah:

Lelaki: 150 kalori per hari (37,5 gram atau 9 sudu teh). 
Wanita: 100 kalori per hari (25 gram atau 6 sudu teh).
 (sumber)


Untuk pengetahuan korang, terlalu banyak penyakit yang disebabkan oleh pengambilan gula secara berlebihan. Kalau nak sihat elakkan mengambil gula berlebihan, nak-nak untuk mereka yang nak berdiet. *tapi apa maknanya makanan kalau tidak bergula kan?

STEVIA GLAMOHEALTH


Tapi, untuk mengelakkan korang minum tanpa merasai nikmat manisnya gula, saya sarankan korang untuk cuba produk "Stevia GlamoHealth". *ha agaknya apa yang special sangat dengan produk ni?.


Untuk pengetahuan korang, produk Stevia GlamoHealth ni terhasil daripada 100% bahan semulajadi iaitu dari ekstrak pokok stevia. Daun pokok stevia dikatakan 100 x lebih manis dari gula biasa. Walaupun ianya lebih manis daripada gula biasa, ianya sangat selamat dan sibat untuk di ambil kerana tidak mengandungi kalorikarbohidrat mahupun gycemic.


daun stevia

Oleh sebab yang demikian juga Stevia GlamoHealth terbukti lebih baik untuk kesihatan berbanding gula yang kita ambil sehari-hari di dalam makanan kita. Apa kelebihan lain Stevia GlamoHealth ni?
  1. Dapat imbangkan dan turunkan kandungan gula dalam badan
  2. Dapat turunkan kadar gula dalam darah
  3. Dapat melawaskan kencing
  4. Mencuci sistem perkumuhan
  5. Kurangkan masalah radangan

Cara Menggunakan Stevia GlamoHealth :


1. Titis dalam minuman atau masakan secukup Rasa
2. Titis 2 Titis dalam mulut sebelum tidur untuk segarkan badan keesokan hari
3. Titis 2 titis ke tekak untuk hilangkan sakit tekak


Harga Stevia GlamoHealth 30ml :


RM55 (Semenanjung)
RM60 (Sabah/Sarawak)

Target Pengguna Stevia GlamoHealth :



Stevia GlamoHealth sesuai untuk digunakan oleh semua peringkat umur kecuali Bayi sehingga Kanak-Kanak 5 Tahun. Selain itu produk ini juga sesuai untuk wanita mengandung menghidap kencing manis kerana pembawakan baby, Body Builder, diet atkins dan pesakit Kencing manis.


Untuk maklumat lanjut, sila anda boleh ke Facebook rasmi Stevia GlamoHealth :


atau

Hubungi :

+60 13-673 2012 / 0102826344

Laman Rasmi Stevia GlamoHealth :


Cash On Delivery (COD):

COD hanya di senawang (Pesona Menawan) 


Share:

7 comments:

  1. roti canai dengan gula pun sedap,ehhh...larikkkkkk..... sama-samalah jaga kesihatan ^_^

    ReplyDelete
  2. Nice share.. Hepy besday..

    ReplyDelete
  3. Elok guna stevia dari guna gula pasir

    ReplyDelete
  4. Eloklah pakai gula stevia. Gula biasa ni tak elok. Cume skarang ni tak nampak lagi kesan buruk stevia. Dulu masa lemak buatan baru keluar. semua kata elok

    ReplyDelete
  5. alternatif untuk kurangkan kadar pemotongan kaki dikalangan peminat gula

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive