Thursday, March 10, 2016

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL


Just nak share dengan korang tentang hobi MY kalau pergi travel. Tak kisahlah travel sendiri atau ikut FAM trip.

MY bukan seorang yang berduit nak beli itu ini untuk dijadikan kenangan. Tapi aku, lebih suka megumpul sesuatu seperti toiletries hotel. Mungkin setengah orang kata aku ni miskin sangat ke sampai benda macam ni nak di bawa balik kan. Tak kisah la apa orang kata. Sekurang-kurangnya menjimatkan duit. *kenapa pulak menjimatkan duit?

Kadang-kadang benda-benda ni sangat berguna untuk MY jika nak travel ke tempat dan penginapan yang tidak menyediakan kemudahan toiletries ni. Tambah-tambah berus gigi. *tak semua hotel sediakan berus gigi okay. Kena ingat tu.


Kalau body lotion, shampoo tu nak bawa naik flight pun lepas. Sebab kuantiti tidak melebihi yang sepatutnya. Pilih yang best-best, yang tak best tu jadi koleksi la. 


Sekarang ni dah berkotak MY simpan benda toiletries hotel ni buat koleksi je. Apapon puas hati sangat puas hati weh. Tapi MY percaya, bukan MY je ada hobi macam ni, mesti kawan-kawan traveller tu pun ada jugak kan.

Jom share hobi pelik korang pulak.

6 comments:

  1. macam menarik tu..macam pakcik aku la dulu..satu plastik besar dia bawak balik kampung.berebut semua pilih..ahahaa..

    ReplyDelete
  2. SA pun sama gak suka kumpul toiletries hotel..tapi selalu kena wakaf...

    ReplyDelete
  3. Tahniah, akhirnya berjaya tukar template :)

    ReplyDelete
  4. gigih la.. dulu2 rajin la last2 mood tu xlama.. sbb rasa tersimpan je dlm luggage , buang je

    ReplyDelete
  5. Samalah kita punya hobi . Selalunya akak bagi orang pula bila dah banyak .

    ReplyDelete

Created By Sora Templates