travel, food and lifestyle blog

Saturday, July 15, 2017

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

Just nak kongsi dengan korang tentang hobi saya kalau pergi travel. Tak kisahlah travel sendiri atau ikut FAM trip.

Saya bukan seorang yang berduit nak beli itu ini untuk dijadikan kenangan. Tapi aku, lebih suka megumpul sesuatu seperti toiletries hotel. Mungkin setengah orang kata aku ni miskin sangat ke sampai benda macam ni nak di bawa balik kan. Tak kisah la apa orang kata. Sekurang-kurangnya menjimatkan duit. *kenapa pulak menjimatkan duit?

Kadang-kadang benda-benda ni sangat berguna untuk saya jika nak travel ke tempat dan penginapan yang tidak menyediakan kemudahan toiletries ni. Tambah-tambah berus gigi. *tak semua hotel sediakan berus gigi okay. Kena ingat tu.

Kalau body lotion, shampoo tu nak bawa naik flight pun lepas. Sebab kuantiti tidak melebihi yang sepatutnya. Pilih yang best-best, yang tak best tu jadi koleksi la. 

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

Sekarang ni dah berkotak saya simpan benda toiletries hotel ni buat koleksi je. Apapon puas hati sangat puas hati weh. Tapi saya percaya, bukan saya je ada hobi macam ni, mesti kawan-kawan traveller tu pun ada jugak kan. 

Jom share hobi pelik korang pulak. 

Share:

8 comments:

  1. macam menarik tu..macam pakcik aku la dulu..satu plastik besar dia bawak balik kampung.berebut semua pilih..ahahaa..

    ReplyDelete
  2. SA pun sama gak suka kumpul toiletries hotel..tapi selalu kena wakaf...

    ReplyDelete
  3. Tahniah, akhirnya berjaya tukar template :)

    ReplyDelete
  4. gigih la.. dulu2 rajin la last2 mood tu xlama.. sbb rasa tersimpan je dlm luggage , buang je

    ReplyDelete
  5. Samalah kita punya hobi . Selalunya akak bagi orang pula bila dah banyak .

    ReplyDelete
  6. habi yg sama jugk, satu lg suka kumpul selipar dlm hotel..penuh laci dgn selipar hotel tu..

    ReplyDelete
  7. Mesti penuh bathroom dengan toiletries kan :)

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive