travel, food and lifestyle blog

Tuesday, September 02, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Mawardi Yunus

Cabaran 30 Hari | Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Mawardi Yunus | Mesti korang tak tahu banyak lagi tentang diri MY kan. Kalau macam tu ni 5 fakta yang MY nak kongsikan.

GAMBAR TERBARU

Foto Potia Casadelarossa
5 FAKTA TENTANG DIRI

1. Memiliki nama yang unik "Mawardi" dan sudah biasa mendapat soalan "Ketururan Jawa ke?". Dan ia juga menjadi salah satu benda paling MY paling malu bila hendak sebut nama sendiri di khalayak ramai. *kau ghaser?

Tapi sekarang masa dah membawa kita kepada perubahan yang ketara. Dan MY bangga menyebut "MAWARDI YUNUS" di mana-mana. Dan  sekarang, setiap kali MY perkenalkan diri dengan seseorang yang baru kenal. Mereka akan berkata "Mawardi Yunus, macam pernah dengar nama ni". Yes, kenapa harus kita malu dengan kelebihan yang kita ada.

2. Tidak mempunyai ketinggian yang sepatutnya bagi seorang model. *eh kbai. Dengan ketinggian yang MY miliki, ia menggagalkan diri untuk MY menyertai kadet polis apatah lagi untuk menjadi seorang Inspektor polis berjaya. huhu.

Tapi agak musykil di benak fikiran ini bila semalam ada polis berpakaian uniform lalu disebelah MY memiliki ketinggian lebih rendah dari diri ini? *petanda apakah? krik krik krik. Sesungguhnya aku tidak berdiri di atas kerusi pada saat dan waktu ketika itu. hurmmmm.

3. Tidak merokok, malah alergic pada asap. Bukan kerana asap rokok je. Jika ber BBQ pun boleh fening dan fitam, tapi ayam BBQ MY tak alergic ya. ehhehehe. 

Jadi awas kalu ada teman-teman yang mahu merokok berhampiran dengan gue. #rokokseludup. *eh kbai

4. Anak bongsu dari 7 orang adik beradik. *sila jangan carut kata kita manja. Hakikatnya kita memang manja. *eh lalalalala. Tak malu kalau nak mengaku masih makan bersuap dengan Mek (Ibu) kalau balik kampung. *pitam bangun, pitam bangun, pengakuan ekslusif.

Memandangkan lahir dari sebuah keluarga yang bukan berada. Tapi sangat kagum dengan Ibu Ayah yang mampu menyara dan  mendidik kami 7 beradik sehingga berjaya sepertimana kami sekarang. :")

5. Mempunyai keinginan dan bercita-cita untuk mengelilingi dunia mengenal setiap erti dan budaya hidup. Tapi, tempat paling jauh setakat ni yang MY pernah pergi, hanyalah Indonesia dan Thailand. 

Alhamdulillah, walaupun hanya sekadar itu, MY yakin masih ramai yang tidak mempunyai nasib baik seperti MY. Insyaallah, jom doakan MY semoga terpilih sebagai pemenang my-airasia-free-seats [KLIK].

Ok cukup 5. Kalau nak tahu lebih lanjut korang leh follow Instagram MY di  @mawardiyunus [KLIK] . Selamat Hari Kemerdekaan kepada semua rakyat malaysia. 

Share:

33 comments:

  1. My .. nak berkenalan ghaser lepas baca fakta tentNg my

    ReplyDelete
  2. Wahhh anak bongsu juga keeee.. sama dengan ena anak bongsu.. hehehe.. bagus bagus tak merokok

    ReplyDelete
  3. ooooo manja rupanyaaa makan bersuap yeee memang nak kena buli ngan mak tiri ni,nanti bagi makan gulai ikan puyu hidup baru tau hahahhaha

    ReplyDelete
  4. anjerrrr... hehehehehe... MY tetap inspirasi yang baik bagi orang yg pandai menghargai usaha dan hasil kerja MY...keep it up bro!!

    ReplyDelete
  5. Wooo... makan bersuap koooo... untung laaa... ahahhaa...

    ReplyDelete
  6. Manjanyer dia , mkn sampai bersuap... papun bangga dgn keunikkan nama yg diberi ye..

    ReplyDelete
  7. amboi... pjgnyer... ekekekeke... anyway good luck ye utk contest Air Asia tu..

    ReplyDelete
  8. gambar terbaru yg patriotik.. tahniah

    ReplyDelete
  9. ade org tag buat 20 fakta mcm nie dekat ig.. ko ghase?

    ReplyDelete
  10. Halo... Kami dari Greenpack. Jika ada yang berminat untuk memesan Box Makanan bisa menghubungi kami :)

    ReplyDelete
  11. wah makan bersuap, untunglahhh...hik hik hik...

    ReplyDelete
  12. Hello geng, kiter pun anak bongsu. Hi 5 geng! Hehe

    ReplyDelete
  13. kenal dengan MY lebih dekat dengan selfie dia je, pertama kali jumpa di BGR terus mintak selfie bersama...kenagan indah tu bro...i like !

    ReplyDelete
  14. Fakta ke 4 tu geng aku.. Terbaik!!

    ReplyDelete
  15. seppp anak bongsu..baru tau..haha

    ReplyDelete
  16. Hensem la brader ni.. sama geng tak suka rokok. Hehehe

    ReplyDelete
  17. tapii kan hubby ida pun name ala ala jawa sebab ayah dia. bile die sebut nama saya rahmat andieko? hahh? andieko? orang jawa ke? hahahhaahaha mula mula dulu.. now dengan bangga kita kata laki kita nama unik tauu andieko kekekkekke~! chill k madii. unik tauuuu nama tu~

    ReplyDelete
  18. manjaaaanyeerrrrrr............. heehhehehe

    ReplyDelete
  19. Кeep on worκing, ǥreat job!

    Herе is my page: v tight gel

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum...MY,

    visit MY disini dan baca tentang biodata MY kat sini... kenal2 ...

    mselim3

    ReplyDelete
  21. Oh my my my.. haha okayh..anak bongsuuu

    ReplyDelete
  22. waaa.. manjer nyer.. haa.. mkn pun bersuap lagi..gituh.. untung tau.. bkn semua org blh dpt.. :p MY memang nama yg unik..

    ReplyDelete
  23. ghashernye fakta nmbr 3 tu sama lah ngan kita...
    Bagus tak merokok. Boleh save bnyk duit tu... hehe...

    ReplyDelete
  24. takdelah pelik pon nama mawardi tu. sedap je sebut. hehe.

    ReplyDelete
  25. bila nama sebenar berbeza ngan nama orang lain. itu memang satu kelebihan.

    Gua pun bukan perokok. benci ngan asap rojok

    ReplyDelete
  26. Wahh.. slmt berkenalan sahabat.. :) :)

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive