travel, food and lifestyle blog

Sunday, June 15, 2014

PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO | STEAMBOAT MURAH DI ECURVE DAMANSARA

PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO | STEAMBOAT MURAH DI ECURVE DAMANSARA | Bukan senang nak cari restoran stemboat murah dan sedap kat Kuala Lumpur ni. Biasanya cecah RM 40-50 ke atas untuk satu kepala. Tapi sekarang tak perlu risau, PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO adalah jawapannya.

Pak John Steamboat
Restoran PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO yang berada di eCurve Damansara yang baru sahaja beroperasi pada bulan November 2013 ini sekarang mempunyai 1 branch di Wangsa Walk. Menyediakan makanan yang berkonsepkan citarasa cina yang halal especially untuk mereka yang beragama islam.

Sekitar Restoran
Dekorasi restoran yang bertemakan Merah dan Hitam sangat cantik. Perabut yang digunakan juga sangat cantik dan selesa. Mereka juga mempunyai 2 bilik Vip untuk tempahan khas. Yang bestnya, tiada cas dikenakan untuk bilik. "First Come First Serve". Jadi bagi diorang yang datang dengan family atau untuk jamuan company, *jangan lupa untuk book bilik ni awal

Steamboat 
*dah kata Steamboat restoran kan. Untuk menu grill dan rebus menu istimewa yang ada di sini adalah daging itik  , abalone , daging lembu dan daging kambing . 

Daging kambing, abalone, daging lembu dan daging itik
Okay, ni kali pertama MY makan daging itik. Walaupun selama ni memang datang dari kampung, tapi memang tak pernah berpeluang rasa daging itik nie. Rasanya not bad. *jadi bagi yang se villagepeople ngn MY tu leh la rasa

Pelbagai pilihan sos yang sesuai dengan selera korang
Di Restoran PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO ada pelbagai jenis pilihan sos yang super delicious. Terserah pada selera dan pilihan masing-masing. Dan semalam kami telah mencuba 4 jenis sos yg popular untuk di makan bersama steamboat dan grill iaitu sos thai, Sos Hijau, Sos Tau Foo dan juga Sos Pedas. *juling mata ni tengok sos banyak sangat.

Masa untuk makan
Kalau bab rebus tu tak risau, campak je dalam mana-mana pilihan sup yang korang nak. Tapi datang bab grill ni, merah padam muka huhu. *kena ada skill tersendiri dalam bab grill ni. Kalau tak , ada yang lekat la. hangit la dan macam-macam huhu. *eh dikbee pandai ke grill tu? huhu


Bersama blogger Dikbee

Artikel Berkaitan :
BERBUKA PUASA DI PAK JOHN STEAMBOAT | MENU BARU BERBUKA PUASA MURAH [klik]
---------------------------------------

Banyak pilihan makanan yang segar
Another great feat to dine in PAK JOHN STEAMBOAT & YONG TAO FOO ? Their more-than-100-variety of dishes in an all-you-can-eat basis! *no I'm not kidding. Their frozen food is displayed at one corner of the restaurant, with such a wide array I was completely spoilt for choice.

Ada waffle mee dan sebagainya
Pilihan makanan yang sudah siap masak seperti nasi goreng, mee goreng koe teow goreng dan sebagainya
Sekitar dapur
Pelbagai jenis minuman 
Ice cream
Sekitar restoran
---------------------------------------
Review dari facebook pakjohn.ytf

Waktu operasi :
 10.00 pagi - 11.00 malam

Alamat:
Ecurve Mutiara Damansara :
Lot LG-13A & LG-15,
Lower Ground Floor, Ecurve.
No 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara
47810 Petaling Jaya Selangor.

Contact No:
03-7733 3913
018-386 3139
018-389 3139

Email:

Website:

Facebook:


Share:

12 comments:

  1. Kat wangsa walk jeeee. Dulu semalam baru lepas pergi wangsa maju. Huaaaaaaaaaaaaaaaa. Kena try ni. Ena memang suka steamboat. Jom abg mawardi, belanja ena. Ekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. wangsa walk pun ada. adii p kat damansara. apa yg penting dia punya makanan superb

      Delete
  2. perghhh.. saja buat teman ter LAPO yea... lagi satu nak komen.. Header tu comel dann teman sukaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nnti pergila. bab header kite tu tak sengaja, hewhewhew

      Delete
  3. Rambang mata untuk buat pilihan dengan pelbagai bahan steambot yang disediakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. last2 makan ice cream je huhu

      Delete
  4. banyak gila makanan kt sini! x ajak pom! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tau ko nak ikut aku ajak je hahaha

      Delete
  5. Sayangnya takder grill.. kami family memang suka steamboat
    Bikin hati gumbira lagi kalau ada grill.. superb

    ReplyDelete
  6. wahh.. Alhamdulillah. Ini manyakkk bagus wooo.
    Em, boleh merokok ke kat sini ? Sebabnya, bos saya lepas buka puasa nak merokok . huhu

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive