Saturday, December 07, 2013

COMING SOON | KONTES U-BLOGGER

COMING SOON | KONTES U-BLOGGER | Sememangnya 9 daripada 10 rezeki datang daripada perniagaan. Dan kini sudah ramai yang mula sedar tentang hal tersebut. Apabila membaca kisah tentang bilionair berjaya seperti Bill Gates, Steve Jobs, Oprah Winfrey dan Richard Branson, semuanya menjalankan perniagaan berdasarkan minat dan kebolehan masing-masing.  

Melalui kisah-kisah dan cerita-cerita ini, ia menjadi inspirasi kepada saya untuk berjinak-jinak dalam bidang perniagaan khususnya perniagaan online. Oleh yang demikian, melalui kelebihan hujung jari yang sedia ada, saya mengambil peluang ini untuk membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

Selain menjadi seorang blogger yang menyampaikan sesuatu kepada pembaca, ia sudah menjadi satu titik permulaan yang sangat bijak untuk mereka menggunakan kelebihan mereka untuk mempromosikan perniagaan masing-masing.


Dengan ini saya bercadang untuk buat satu kontest khas dengan kerjasama blogger-blogger yang mempunyai perniagaan sendiri dimana setiap hadiah yang disponsor merupakan produk atau perkhidmatan yang mereka tawarkan. 

Kontest ini akan dinamakan sebagai U-Blogger dimana ia bermaksud USAHAWAN BLOGGER. Diharap kontest ini akan dapat sambutan yang menggalakkan seterusnya misi kontest ini untuk mempromosikan brand and perkhidmatan dari Usahawan Blogger akan berjaya.

Antara U-Blogger  yang turut serta adalah :

U-Blogger  Mk Syahir ~ http://fuh.my/
U-Blogger  Dik Bee ~ http://www.dikbee.com/
U-Blogger  Hafizzy Aziz ~ http://www.fizgraphic.com/
U-Blogger  Sue Izza ~ http://myputeri21.blogspot.com/
U-Blogger  Qaseh Dalia ~ http://www.qasehdalia.com/
U-Blogger  Nurramizah Fadzil ~ http://supersihat.com/
U-Blogger  Pari Pari Putih ~ http://www.paripariputih.com/
U-Blogger  Marqis Careno ~ http://marqiscareno.blogspot.com/
U-Blogger  Korakora Art ~ http://korakoraartdesign.blogspot.com/
U-Blogger  Zulhilmi Tempoyak ~ http://www.zulhilmitempoyak.blogspot.com/

Kontest U-Blogger ini juga adalah dengan Kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari .


Kontes akan bermula  9.00 pm 7 Disember 2013.

Sila ke Pelancaran Kontes U-Blogger [klik] untuk join kontes.

Mohon sebarkan :)


22 comments:

  1. Assalammualaikum..

    Moga segmen ini dapat mengumpulkan ramai blogger dan merapatkan persahabatan yg terjalin. Moga sukses k..amin.

    mselim3

    ReplyDelete
  2. Wahhhh semoga berjaya dgn jayanya xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nurhidayah. jemput join dan sebar2 kan lah ye :)

      Delete
  3. macm menarik je...mcm comel je...Bila pemenang akan diumum kan? nak masuk kontest ni boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kontest ni akan bermula malam esok dan akan berakhir sebulan kemudian insyaallah. Bro amat dialu2kan utntuk join. tq

      Delete
  4. Kontest nya belum disiarkan lagi kan bro? Ni cuma announcement kan?

    ReplyDelete
  5. salah satu usaha yg bagus utk membantu usahawan muda,, moga segmen ini berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah, kami perlukan support dari korang. :)

      Delete
  6. macam best...hadiah dia menarik

    ReplyDelete
  7. ingtkan da start :D
    baru nak join

    ReplyDelete
  8. hadiah 3D tower puzzle mcm manarik.

    ReplyDelete
  9. saya akan turut serta menyokong contest ini...

    Regads,
    Follower #1383

    ReplyDelete
  10. macam mana nak join... kena wt entry ke..

    ReplyDelete

Created By Sora Templates