travel, food and lifestyle blog

Tuesday, July 16, 2013

Jangan Makan Ayam | Harga Ayam Naik

Jangan Makan Ayam | Harga Ayam Naik | Apa yang dok bising-bising kat paper, tv, facebook, twitter? Pasai apa? Oh pasal Harga Ayam Naik ke. Hmmmm. Persoalannya siapa yang bertanggungjawab atas semua ni? 


Harga Ayam Naik dah jadi satu hal kan, ada pulak sorang pak menteri ni keluarkan statement macam ni pulak.

"Pengguna perlu guna kuasa untuk ajar pihak tidak bertanggungjawab, kalau tengok harga naik jangan beli ayam tapi beli daging pula," _sumber

Aluyai sadis wa membacanya. Riuh ayam sekampung berpesta kalau macam ni huhu. ( mendalam tak maksud ayat wa ni ahhah). Apapon jawapan dari petikan tweet Dr Mohd Asri ni buat wa fikir panjang.


Bolley ke macamtu pak-pak menteri sekalian? Jangan Makan Ayam, elakkan menu berasaskan ayam dalam majlis kerajaan.

Share:

9 comments:

  1. bela ayam sendiri je haha

    ReplyDelete
  2. aku suka baca yg menteri cakap tu. kalo ayam dikatakan berpenyakit bolehlah kita percaya. cakaplah boikot ayam. aloyai -_-

    syukur MALAYSIA TAK AMAN

    ReplyDelete
  3. lah harga ayam naik tak usah beli ayam beli daging saja?
    Bagus banget sarannya..

    ReplyDelete
  4. lah harga ayam naik tak usah beli ayam beli daging saja?
    Bagus banget sarannya..

    ReplyDelete
  5. wah!.. untung lah peniaga ayam.. bela ayam di rumah, jiran marah.. riuh rendah, taik bersepah-sepah.. hihi

    ReplyDelete
  6. ok...jawapan yang paling tak cerdik daghi menteri kite...asei barang naik haraga..... jangan makan benda tu..... jangan makan benda ni...... benda bulih kawal...kawal leee.... kome ade kuase....

    ReplyDelete
  7. x pe ikan keli kan ada ,nyum nyum

    ReplyDelete
  8. mkn ayam jugak..... tapi dlm kuantiti yg sedikit...kalau dulu beli sekor...skrg beli aje setengah ekor......

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive