travel, food and lifestyle blog

Saturday, June 15, 2013

Bercinta Dengan Hantu | Pee Mak (Pee Mak Phra Khanong) Filem Bergenre Romantik, Seram, Komedi

Bercinta Dengan Hantu | Pee Mak (Pee Mak Phra Khanong) Filem Bergenre Romantik, Seram, Komedi | Walaupun sudah seminggu lebih di tayangkan di panggung, tapi  Filem Bergenre Romantik, Seram, Komedi Pee Mak masih lagi mendapat sambutan yang menggalakkan. Penuh panggung. Tak mustahil ada yang menonton dengan satu keluarga. Huh. Yang paling mencuit hati wa, ada satu keluarga ni, 2 kerusi kongsi 5 orang, erkkk camner tu. siap bawak anak-anak kecik. hahahaha

Memandangkan ramai yang dah review filem Pee Mak, dan memberi pandangan positif, maka filem ini harus dittonton, memandangkan wa adalah peminat filem bergenre komedi.


From Wikipedia, the free encyclopedia | Pee Mak (Thai: พี่มาก..พระโขนง; RTGS: Phi Mak Phra Khanong) is a 2013 Thai romance, horror and comedy film. The story is an adaptation of the Mae Nak Phra Khanong legend of Thai folklore. It was released on March 28, 2013.
The film directed by Banjong Pisanthanakun, who's famous work on the film of 4bia episode middleman, Phobia 2 episode division person and Hello Stranger. The entire starring by Mario Maurer as Pee Mak, Davika Hoorne as Mae Nak with Pongsathorn Jongwilas, Nattapong Chartpong, Auttarut Kongrasri and Kantapat Permpoonpatcharasook.

Barisan Pelakon Utama
Filem Pee Mak mampu bermain- main dengan twist dan pola pikir penonton. Membuat penonton asik menebak- nebak misteri apa yang akan terungkap di ending kisah.Persoalan utama cerita.

" Siapakah hantu sebenarnya? "

Jalan cerita yang agak simple dan sangat menarik , membuatkan Filem Bergenre Romantik, Seram, Komedi Pee Mak (Pee Mak Phra Khanong) memang berbaloi untuk ditonton. Masa 1jam 51 minit wa berada dalam panggung sedikit pun tak terbuang. Dan persoalan wa dari mula start cerita hingga habis cerita:

"Kenapa gigi diorang semua hitam?"

Ada sapa-sapa boleh explain tak? huhu , Dah hensem , dah cantik tetiba gigi hitam. Erkkk hilang nafsu wa.


Share:

7 comments:

  1. Best yer cerita ni?
    Mmmm...mcm kena g tgk je...
    =)

    ReplyDelete
  2. dah tengok dah :) kelakar gile

    ReplyDelete
  3. tp crita hantu thai mmg gila punya takut kan..

    ReplyDelete
  4. tuh tandanya org2 pendalaman Thai suka makan sirih... sbb tuh diorg lakonkn watak buat gigi jadi hitam

    ReplyDelete
  5. ok kena tgk ni. ramai ckp best.tp mira takut malam2 teringat..hehe

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive