travel, food and lifestyle blog

Monday, February 13, 2012

Teh Botol Indonesia | Minuman Indonesia

Teh Botol Indonesia | Minuman Indonesia | Bila dah sampai kat negara orang mestilah  try cari something yang lain, yang tak ada kat Malaysia. Bila jalan-jalan kat Jakarta terasa haus dan ternampak teh botol nie. Boleh tahan jugak, tapi rasa dia pelik sikit. hahah.


Fruit Tea ni plak aku beli waktu kat pasar kat Bandung. Best jugak hehe


Kat Malaysia mana ada air dalam botol kaca lagi kan. Skang semua nya dalam tin atau botol plastik. Tapi kat Indonesia ada. 

Aritu time jalan-jalan kat Kompleks Mahasiswa UPM, ada ternampak teh botol nie.. Wallawei.. rupanya adajual kat UPM. almaklumla kat UPM ni pun ramai pekerja Indonesia, termasuk la tokei kedai tu. huhu.

.
Share:

13 comments:

  1. whoa..ini sudah bagus..dah lama tak jumpe minuman dalam botol kaca..hantu dalam botol kicap ade la..hahaha

    ReplyDelete
  2. tau xpe.. kena cuba la dude.. hehehe

    ReplyDelete
  3. bukan kene cube..tapi kene tengok wayang la baru jumpe..hahaha

    ReplyDelete
  4. tengok wayang??? ahhahaha.. best ke citer tue

    ReplyDelete
  5. kat malaysia ada lagi tapi xbanyak ar...and biasa bukan air teh tapi air bergas... so teh botol kaca tu memang unik

    ReplyDelete
  6. ye ke.. huhuh.. dah lama x tengok air bergas tu kat sini..

    ReplyDelete
  7. kehausan.....then drop jmpe teh dlm botol :p

    kunjungan balas ^^V

    ReplyDelete
  8. ermm nape tekak saya xleh terima eyh teh botol ni ye ermmm... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu dah minum ke bro?? hahahha.. pelikkan rasa dia..

      Delete
  9. ceh.. buat penat jer gi jauh2 nak cari botol kaca... last2 kat UPM pung hado ekekekek ^_^

    ReplyDelete
  10. yeah teh botol sosro satu hehe

    ReplyDelete
  11. Huishhh tak pernah rasa lagi minuman ni.. Botol dia nampak menarik

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive