travel, food and lifestyle blog

Wednesday, December 28, 2011

Istilah Minda: Nasi Ayam Penyet



Bunyi macam seram kan. hahaha. Tapi tu lah realitinya. Makanan yang berasal dari seberang . Kenapa ayam penyek? ayam dia tu kene lenyek kat kete ker. ke dia penyek dengan ketiak. eiuwwwwwwwwww.
 Haish tak baik melalut memacam.


sebelum rasa jangan lupa doa sebelum makan :)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

Maksudnya : Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْمَا رَزَقْتَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
Maksudnya : Ya Allah berkatilah kami pada apa yang telah Engkau rezekikan kepada kami dan jauhkanlah kami dari azab neraka.

(Sekiranya terlupa baca bismillah)

بِسْمِ اللَّهِ أَوَّلِهِ وآخِرِهِ
Maksudnya : Dengan Nama Allah yang memulai segalanya dan mengakhiri segalanya



Apa yang penting rasa dia not bad.
kepada yang belum rasa tu, try la serius tak rugi.
(seronok dapat rasa masakan dari bangsa atau culture lain selain melayu)

nak resepi
KLIK


YaALLAH izinkan aku hijrah ke jalan-Mu

Share:

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive