Tuesday, September 21, 2021

Essential Oil Sacred Mountain

Pertama kali ternampak / kenal essential oil (eo) #SacredMountain ni dari post Nazreen Ridzuan. Katanya eo ni bau dia seakan kita berada bersama alam semulajadi atau berada di gunung ganang.

Perasaan masa tu macam wow sangat.. Betul ke boleh sampai macam tu sekali? Lepastu ada juga ternampak perkongsian dari Harris Arisyi Redzuan berkenaan eo ni. Terus tanam impian nak purchase eo ni dalam next essential reward (ER).

Alhamdulillah, rezeki Allah nak bagi bila menang challange dari Kak Anita Abdul Hamid dan dapat eo ni. Terima kasih kak Nita.

Sayang nak pakai, tapi disebabkan perasaan ingin tahu pasal aroma dia, malam tu terus buka dan diffuse guna diffuser Aria yang baru juga sampai sama-sama dengan eo ni.

Subhanallah !! Aroma dia tu macam hutan yang kita masuk lepas hujan. Segar, wangi baunya. Kalau kita stress, penat bekerja, banyak berfikir, tengah sedih sebab kehilangan seseorang, rasa macam down dll. Boleh try diffuse or apply selalu Sacred Mountain ni.

Essential Oil Sacred Mountain ni adalah gabungan beberapa essential oil dari pokok Konifer iaitu Spruce, Balsam Fir, Cedarwood dan ditambah dengan kelembutan bunga kenanga (Ylang Ylang).

  • Eo #YlangYlang : Dapat membantu memberi kita kekuatan untuk menghadapi masa akan datang. Juga dapat seimbangkan tenaga lelaki dan wanita.
  • Eo #Cedarwood : memiliki kelebihan yang boleh membuatkan kita boleh melupakan memori yang terpendam dan perasaan yang block diri kita.
  • Eo #BalsamFir : Dapat membantu dalam mengurangkan sakit sendi dan otot. Jadi Sacred mountain ni juga sangat membantu bila kita rasa sakit badan. 
  • Eo #Spruce : Bertindak sebagai eo yang membantu untuk kita melepaskan sesuatu yang terpendam tapi bukan dengan cara kemarahan.

Amacam? Unik bukan eo-eo yang terkandung dalam Sacred Mountain ni. la bergabung membuatkan eo Sacred Mountain ni jadi sangat diperlukan untuk diri kita.

Secara kesimpulannya, eo ni dapat berfungsi untuk meningkatkan kekuatan (strength), kuasa (empowerment), ketenangan (grounding) dan perlindungan (protection) sebagaimana kita rasa bila dekat dengan alam semulajadi. 

Kalau rasa diri kita perlukan sesuatu untuk lebih kuat, untuk lebih berfikir dengan tenang. Pakai la Sacred Mountain ni. Diffuse / inhale / sapu di body area. InshaaAllah, ia boleh membantu kita dalam uruskan emosi, perasaan dan fikiran. Jadi, inilah kelebihan yang ada pada eo sacred mountain. Menarik kan?

Mawardi Yunus

Agen sah Young Living Malaysia

0182266623 (https://wa.link/0lr1xh)

#HealingScentsMalaysia


essential oil stress away, essential oil stress relief, essential oil stress relief blend, essential oil stress relief recipe, essential oil stress and anxiety, the essential oil for stress, essential oil anti stress recipe, best essential oil stress, essential oils stress calming, essential oil for cat stress, essential oils for stress during pregnancy, essential oil anxiety attack, essential oils anxiety and depression, essential oil young living for sleep, essential oil young living untuk sakit kepala, essential oil young living for baby, essential oil young living price, essential oil young living for headache, essential oil young living untuk resdung, essential oil young living untuk demam, essential oil young living untuk saraf, essential oil young living untuk anak demam, essential oil young living untuk jerawat, essential oil young living bawah 100

Monday, September 13, 2021

Young Living Tawarkan Keahlian Percuma Dengan Pembelian MEO Kit : Comforting

 


Pada 13 September 2021, Young Living Malaysia ada buat promosi hebat Minimum Enrollment Oder (MEO) yang bertemakan Comforting. Ini merupakan tawaran masa terhad untuk 10,000 set sahaja. Apa yang bestnya, MEO kit ini menawarkan harga yang murah dengan kelebihan keahlian percuma. Jadi ia hanya khas untuk pendaftaran baharu sahaja.


MEO kit Comforting ni hanya berharga RM590 dan sangat berbaloi untuk dimiliki kerana nilai produk yang bakal korang dapat adalah RM962.50. Apa yang lagi menarik adalah, dengan pembelian MEO kit ni, korang akan dapat mendaftar sebagai ahli secara PERCUMA.

JOM KITA KIRA 
  • DDD - RM394.50
  • Gentle Baby - RM130
  • Valor - RM236.50
  • Peace & Calming II - RM126
  • Seedling Calm - RM75.50
TOTAL
RM962.50 retails

MEO - RM590 ONLY
JIMAT sehingga RM372.50 

ESSENTIAL OIL DALAM MEO COMFORTING

.

Valor | Boost keyakinan semangat ketika kita sedang membuat sesuatu perkara (beri positive vibes dalam emosi), bila hati tak keruan, lemah semangat, berdebar2 secara tiba2 pakai lah valor nie dan sangat membantu bagi yang suka menyanyi masa tido tu (berdengur).


Seedlings Calm | Menenangkan minda, worry frees and bagus utk kulit kerana terdapat Lavender & Geranium dlm blend oil ni. Memberi ketenangan dan bantu mendatangkan perasaan relax terutama ketika hendak tidur atau pon sedang gelisah.


Gentle Baby | Bau sangat lembut dan eksklusif sebab ada Rose. Calm the baby bagus untuk yang selalu ada angin-angin. Kandunngan Jasmine dalam blend ni bagus utk increase female energy. Bagus juga untuk isu obsessive attachment (ngempeng/memerap) tak kira la husband ke isteri ke anak ke.


Peace & Calming II | Nama pun dah cerminkan fungsi. Sangat bagus untuk meredakan tekanan seharian suntuk bekerja. Bagus juga untuk anak-anak yang hyperactive dan bantu meredakan stress. Bauannya membawa mood & emosi yangg tenang ketika kita tertekan atau kelam kabut .

Beli dengan saya sekarang kerana set ini adalah set yang limited berdasarkan siapa cepat dia dapat. Tawaran ini akan berlansung sehingga 30 September 2021 sahaja.

Mawardi Yunus
0182266623
Agen Sah Young Living Malaysia


harga ahli young living, kelebihan ahli young living, jadi ahli young living, cara daftar ahli young living, harga jadi ahli young living, harga ahli owl young living, berapa harga ahli young living, cara jadi ahli young living, daftar ahli young living, kelebihan jadi ahli young living, kelebihan menjadi ahli young living, cara menjadi ahli young living, cara nak jadi ahli young living

Monday, August 30, 2021

Lelaki & Perempuan Boleh Rawat Kulit Bermasalah Dengan Minum Crystal Drink

Kulit gelap, kusam dan tidak bermaya boleh menjadikan kita kurang berkeyakinan untuk berhadapan dengan orang lain dan menonjolkan diri di hadapan orang ramai. Oleh sebab yang demikian juga, pegerakan dan aktiviti kita juga bakal terbantut dan sangat terhad.
.
Bagi saya, memiliki kulit yang sihat dan bersih ini bukan sahaja idaman setiap manusia, tapi ia juga telah menjadi satu keperluan yang harus dimiliki oleh setiap manusia tak kira lelaki atau wanita.
.
Bila melihat sendiri perkongsian pengasas Cyrstal Skin, En Airiey Sayuti dari Rish Beauty Cosmetic di media social tentang penampilan sebelum dan selepas beliau, saya mula rasa teruja dan nekad untuk mencuba sendiri manfaat produk yang beliau consume iaitu Crystal Skin. 


Pengasas, Airiey Sayuti mempercayai bahawa berkelihatan anggun amat penting agar seseorang itu berasa baik namun akan berasa lebih yakin dan bersemangat.

Ketika zaman remaja berat badan Airiey keterlaluan dan beliau mempunyai tone kulit yang gelap dan banyak jerawat namun dia kerap merasa rendah diri, segan, seorang pemalu & pendiam dan sering dipersendakan kerana gemuk dan kulit berjerawat dan gelap.

Walaupun beliau telah mencuba pelbagai jenama produk penjagaan kulit tempatan dan jenama skincare yang popular, makan suplemen kesihatan dalam bentuk kapsul atau serbuk dan juga menjalani gaya hidup yang sihat dengan bersenam, namun dia merasa kecewa kerana resultnya lambat dan tidak berapa berkesan. Akibatnya Airiey mendapat inspirasi untuk menghasilkan produk yang benar-benar terbukti dapat berfungsi dengan berkesan dan selamat.

Untuk mengetahui lebih tentang kisah Airiey, sila melayani www.rishbeauty.com

Crystal Skin Kaya Dengan Bahan Semulajadi


Menariknya, Crystal Skin ini merupakan suplemen yang diperbuat dari bahan semulajadi yang mengandungi penuh khasiat, yang mana ia mampu untuk membantu kita menjadi lebih menawan dan berseri-seri. Ianya terbukti dapat membantu mencantikkan dan merawat kulit yang bermasalah dari luar dan dalam agar kita lebih sihat, dan tampil berkeyakinan.


Untuk pengetahuan korang, Produk Crystal Skin mempunyai akreditasi GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) dan ISO 22000. Kesemua bahan Crystal Skin adalah dari gred AAA dan kilang juga berstatus halal.

Apa yang lebih membanggakan, ianya merupakan produk Bumiputera Muslim tempatan. Produk ini dijamin selamat dan tiada kesan sampingan kerana kandungannya adalah bahan semulajadi dan telah diuji secara klinikal.

Bahan-bahan yang digunakan terkenal kerana khasiatnya dan dikawal selia di bawah gred makanan oleh Bahagian Keselamatan Dan Kualiti Makanan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).


Antara ramuan utama yang digunakan untuk menghasilkan Crystal Drink ialah seperti berikut :
  • Tomato Kristal -Anti-oksidan terkuat, mengurangkan jeragat & melindungi kulit dari kerosakan sinar matahari
  • Habbatus Sauda - Anti-radang, mengurangkan jerawat & membunuh kuman
  • Vitamin C - Melindungi sel & menjaga kulit agar sihat
  • Collagen - Menambah keanjalan kulit & mencegah kedutan
  • Ekstrak Biji Anggur - Anti-oksidan, membunuh kuman & membantu penyembuhan luka
  • Jus Blackcurrant - Anti-oksidan & menguatkan system pertahanan badan

Kebaikkan Crystal Skin

Menjadikan Crystal Skin sebagai supplimen harian kita mampu memberi banyak khasiat terutama untuk kecantikan kulit wajah. Antara kelebihan  Crystal Skin adalah seperti membantu :
  1. Merawat masalah kulit
  2. Mengurangkan jerawat
  3. Mengurangkan parut
  4. Mengecilkan pori
  5. Memutihkan kulit
  6. Mengurangkan muka berminyak
  7. Merawat kulit kurang kusam dan glowing
  8. Menambah kelembapan kulit

Testimonial Berjaya Crystal Drink

Berikut merupakan beberapa testimonial berjaya pengguna produk Crystal Drink.



Cara Pengambilan Crystal Skin

Minum 1 sachet Crystal Skin yang dicampur dengan 150ml air sebelum sarapan. Kena ikut saranan di bawah untuk mendapatkan keputusan yang terbaik apabila mengambil Crystal Skin:
  1. Elakkan minuman yang berkafein, beralkokol dan berkarbonat.
  2. Minum 2 sehingga 3 liter air putih setiap hari untuk mempercepatkan proses keberkesanan Crystal Skin.
  3. Amalkan gaya hidup sihat seperti tidak merokok, menjaga pemakanan, mengurangkan makanan berminyak serta bersenam dengan kerap.
Bagi saya, suppliment ini sangat mudah untuk di consume. Kerana ianya sudah di packing di dalam sachet, ia sangat mudah untuk kita bawa kemana-mana. Jadi tak perlu risau untuk consume Crystal Drink everywhere or anytime sebenarnya.

Rasanya yang masam manis buahan tu sangat best untuk saya. Walau begitu, pastikan kita minum air putih yang cukup ya untuk keperluan tubuh badan kita. Ianya harus.

Bagi yang berminat untuk mencuba produk ini. Korang boleh dapatkan Crystal Skin di sekarang secara online di platform Lazada | Shopee .

Sebarang pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi talian di bawah ataupun mengikuti perkembangan Crystal Skin di laman sosial dibawah:

Tel : +60-11-62000032

Friday, August 13, 2021

8 Cadangan Essential Oil Untuk Meredakan Stress

Stress boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, tidak kira orang dewasa, orang tua atau kanak-kanak sekalipun. Masalah ini boleh berlaku disebabkan banyak faktor dan ia sudah semestinya tak sama antara satu individu dengan individu yang lain.

Stress ni kalau kita tak kawal, ianya akan menjadi sesuatu yang lebih besar. Stress yang terkumpul lama-kelamaan akan membawa kepada masalah kemurungan atau depression pula. Oleh sebab itulah, kita perlu mencari langkah-langkah atau jalan keluar terbaik bagi stress yang dihadapi.

Untuk artikel kali ni, kita akan kongsi salah satu cara terbaik untuk atasi stress iaitu dengan cara ikhtiar menggunakan essential oil. Berikut merupakan beberapa cadangan essential oil yang kita boleh gunakan untuk mengurangkan stress pada diri.

1. Bergamot 

Bergamot oil (limau purut) adalah antidepression kuat kerana memiliki sifat peransang. Pati minyak ini dapat mewujudkan perasaan suka, kesegaran dan tenaga dengan meningkatkan aliran darah.

Sumber dari kulit buah sitrus yang dikenali sebagai Citrus bergamia , essential oil ini boleh membantu mengurangkan tekanan yang korang hadapi. 

Walaupun penyelidikan mengenai kesan minyak pati bergamot agak terhad, beberapa kajian menunjukkan bahawa minyak boleh membantu mengurangkan tekanan dan mempromosikan kelonggaran. Satu kajian 2017 yang diterbitkan dalam Penyelidikan Phytotherapy , sebagai contoh, mendapati bahawa pendedahan kepada aroma minyak pati bergamot selama 15 minit meningkatkan perasaan positif para peserta di ruang menunggu pusat rawatan kesihatan mental.

Minyak bergamot ini juga mampu untuk mengubati masalah kegelisahan, sebagaimana dituliskan dalam kajian di Thailand pada tahun 2011.

Anda boleh menggunakan eo bergamot dengan cara menggosokkan 2-3 titis ke tangan dan tangkupkan ke hidung (cupping) dan mulut untuk menghirup aromanya. Selain itu anda juga boleh menyapu minyak ini pada tapak kaki dan bahagian perut.

2. Lavender

Lavender oil mampu memberikan mood baik pada seseorang. Ia juga merupakan salah satu dari essential oil yang popular digunakan untuk melawan tekanan / stress.

Sebuah kajian yang telah diterbitkan dalam International Journal of Psychiatry in Clinical Practice melaporkan 80 miligram kapsul lavender essential oil dapat membantu mengurangi anxiety dan tekanan.

Penelitian juga menunjukkan tidak terdapat efek samping saat menggunakan lavender oil untuk mengubati masalah tersebut. Ianya sudah semestinya merupakan kabar baik kerana ubat sintetik dan ubat psikotropika sering memiliki banyak efek samping negatif jangka masa panjang.

Kajian lain ada menunjukkan lavender oil, apabila digunakan setiap hari dapat membantu menurunkan tekanan sehingga 32,7 peratus, meringankan masalah gangguan tidur, kemurungan dan meningkatkan status kesihatan secara keseluruhan pada 47 orang yang menderita PTSD.

Untuk menghilangkan stress dan meningkatkan kualiti tidur, anda disarankan untuk diffuse eo Lavender dan letak berdekatan dengan tempat tidur anda. Untuk hasil yang lebih baik, eo Lavender boleh didiffuse bersama eo cedarwood.

Cara lain, anda boleh menyapu lavender oil di belakang telinga untuk mendapatkan manfaat yang sama.

3. Lemon

Minyak pati Lemon, yang berasal dari tumbuhan lemon, kaya dengan linalool (sebatian yang terdapat dalam lemon, oren, basil, mangga, anggur, lavender, dan makanan dan bunga lain), pengamal aromaterapi sering menggunakan minyak pati lemon untuk melegakan tekanan, meningkatkan mood, menggalakkan tidur, dan mengurangkan simptom kemurungan .

Di UK, alat pernafasan aromaterapi peribadi telah digunakan di pusat kanser untuk mempromosikan kelonggaran dan meredakan loya, dengan minyak pati lemon menjadi salah satu aroma yang paling biasa digunakan.

4. Orange

Penyelidikan awal mencadangkan bahawa bernafas dalam aroma manis minyak esensial oren boleh membantu mengurangkan kebimbangan yang dihadapi oleh seseorang. Satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Alternatif dan Perubatan Komplementari , misalnya, mendapati bahawa peserta yang menyedut minyak pati orange ini tidak mengalami peningkatan dalam kecemasan atau ketegangan semasa keadaan yang menggalakkan keresahan, tidak seperti mereka yang menghirup aroma kawalan (pokok teh minyak) atau plasebo.

5. Frankincense

Frankincense atau minyak kemenyan arab, merupakan minyak dari sumber getah pokok yang sangat terkenal dari zaman dahulu lagi. Frankincense menawarkan aroma kayu yang pedas dengan efek menenangkan yang luar biasa. Ia juga digelar sebagai "King Of Oil" yang mana mempunyai 1001 kebaikan.

Selain itu, essential oil ini dapat menyokong sistem imuniti dan meningkatkan peredaran darah. Tambahkan beberapa titis essential oil frankincense ke diffuser atau titis di bagian tapak kaki untuk diurut.

6. Joy

Joy merupakan essential oil dari jenis blend (campuran). Kombinasi essential oil single floral dan citrus ni mampu memberi mood yang bahagia, tenang dan mampu melawan stress. Aroma kegembiraan memikat dan mempunyai banyak manfaat kepada emosi sehingga korang boleh memakainya sebagai parfume.

Berikut merupakan essential oil yang terkandung dalam Joy;

Bergamot : menenangkan minda dan badan
Ylang ylang : memulihkan keyakinan & keseimbangan
Geranium : menstabilkan emosi dan meningkatkan semangat, menghilangkan kesedihan, trauma dan kehilangan
LemonMenyegarkan
Coriandermenyokong sistem pencernaan dan peredaran darah untuk kekal sihat, serta pankreas sihat.
Tangerinemeningkatkan semangat fikiran dan tubuh sambil membawa kebahagiaan dan kedamaian, mengurangkan tekanan dan rasa marah
Jasminemengurangkan tekanan dan meningkatkan semangat minda dan badan
Roman chamomilemewujudkan kedamaian dalaman & menenangkan

EO Joy dapat membantu melegakan kemarahan, putus asa, kekecewaan, kesedihan, cemburu, kehilangan orang tersayang, obsesi, kebencian, kebimbangan, tekanan, trauma, dan penurunan berat badan (emosi).

Cara gunanya, korang boleh diffuse, sapu pada bahagian liver, pergelangan tangan. Baunya yang sangat wangi dan kuat boleh dijadikan sebagai parfume dan boleh di masukkan ke dalam tab mandian.

Jika korang sedih dan tidak happy, korang boleh apply eo ni. InsyaAllah menenangkan dan menstabilkan emosi korang.  Secara konklusinya, jika korang ni jenis panas baran dan suka naik hangin, inilah essential oil paling sesuai utk korang guna.

Selain dari itu, ia juga dapat membantu meningkatkan kejelasan fikiran, ekspresi, kebahagiaan, meningkatkan tenaga dan perasaan positif. Joy menggalakkan emosi cinta, kebahagiaan dan keyakinan. Ini adalah penting dlm membantu melepaskan halangan emosi kepada cinta.

Mengikut perubatan Cina tradisional, Joy juga membantu melegakan kesedihan dan kesedihan yang tersimpan di jantung dan paru-paru.

Hati-hati kerana eo Joy adalah bersifat photosensitive kerana mengandingi citrus especially Bergamot. Jadi, tolong elakkan ia dari terdedah secara langsung kepada cahaya matahari dalam masa 24 jam selepas digunakan kerana ia boleh menyebakan kulit menjadi sunburn. Simpan di tempat yang gelap.

7. YL Haven
YL Haven pada asalnya dari nama Stress Away™, seperti namanya, dibuat bertujuan untuk membantu menghilangkan emosi negatif yang mungkin muncul dalam kehidupan sehari-hari kita, seperti stress, ketegangan atau rasa khawatir.

Kadang-kadang kita mengalami tekanan dalam aktiviti seharian kita sama ada kerana masalah pekerjaan atau keluarga. Dengan minyak pati ini, ia dapat digunakan untuk bantu menghilangkan tekanan dan berfikir dengan lebih jelas.

Minyak ini digunakan untuk membantu merelakskan dan mengurangkan ketegangan saraf.

YL Haven merupakan essential oil jenis blends yang mengandungi beberapa essential oil lain seperti;
Cedarwood, Copaiba, Lavender, Lime, Ocotea dan Vanilla untuk menghasilkan aroma tropika yang sangat best.
  • Ocotea merupakan spesis yang hampir dengan kayu manis tetapi mempunyai aroma yang berbeza. Aromanya yang kaya, pedas dan hangat diketahui dapat membantu menenangkan mental dan mengurangkan kegelisahan.
  • Copaiba mempunyai banyak khasiat, salah satunya adalah meningkatkan mood dan mengurangkan tekanan dan kegelisahan.
  • Vanilla pula mengandungi eugenol yang dapat mengatasi ketegangan saraf.
  • Manakala cedrol dalam minyak pati cedarwood membantu meningkatkan ketenangan. Minyak kayu cedar mempunyai aroma tanah yang aman, menenangkan, dan menyucikan.
  • Dan khasiat lavender sangat terkenal dengan anti kegelisahan (tenang) kerana mengandungi linalil asetat dan linalool.
  • Lime mempunyai aroma yang menyegarkan dan menyenangkan yang dapat mengangkat mood dan mengatasi kemurungan.

Bagaimana cara untuk guna essential oil YL Haven?
  • Sapukan pada leher, pergelangan tangan
  • Sapukan pada cakra atau titik vitaflex.
  • Campurkan dengan carrier oil (V6) untuk dijadikan minyak urut.

8. Peace & Calming

Peace & Calming  mempunyai banyak manfaat yang dapat membantu korang untuk menjalani hidup sehari-hari sesuai dengan keinginan. Ingin membuat suasana rumah menjadi lebih memikat, meningkatkan kualiti tidur, atau menemukan cara-cara baru untuk jalani hidup dengan perasaan yang lebih tenang, essential oil ini dapat membantu korang.

Peace & Calming merupakan essential oil blends dengan campuran Ylang Ylang, Orange, Tangerine, Patchouli, dan Blue Tansy. 

Ylang Ylang (Cananga odorata) - memulihkan keyakinan dan keseimbangan
Patchouli (Pogostemon cablin) - membina keseimbangan mental dan emosi serta memberi tenaga kepada minda
Tangerine (Citrus reticulata) - menenangkan dan kaya dengan d-limonene yang membantu mengekalkan rejimen gaya hidup yang sihat.
Orange (Citrus sinensis) - menenangkan dan boleh digunakan untuk merasakan perasaan damai.
Blue Tansy (Tanacetum annuum) - mampu melawan emosi negatif

EO Peace & Calming ini juga boleh membantu rehat malam yang baik dan berehat sebelum tidur.

Ia juga dapat membantu mengimbangi minda, melegakan ketegangan dan tekanan, menenangkan, tidak mudah marah, untuk bersantai. Apabila minda tenang, maka kita boleh fokus dan berfikir dengan jelas. Korang boleh diffuse eo Peace & Calming + Lavender untuk dapatkan tidur yang berkualiti dan minda yang tenang.

Kesihatan mental anda lebih berharga. Jadikan pembelian oil ni satu 'investment' untuk diri anda atau orang yang anda peduli dan sayangi.

Untuk beli essential oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/a7z87j

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya @mawardiyunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623


Monday, July 26, 2021

Wellness Blend Untuk Bantu Tingkatkan Antibodi Badan Dengan Essential Oil


Welness Blend merupakan campuran beberapa jenis essential oil untuk tujuan membantu meningkatkan antibodi si pemakai dan membantu merawat dem4m.

Sebelum ni, wellness blend ni cukup popular dikalangan parents, atau ibu-ibu untuk di pakaikan pada anak-anak mereka sebelum ke sekolah atau rumah pengasuh untuk mengelakkan anak-anak mereka dari mudah berjangkit dem4m dari kanak-kanak yang lain. 

Memandangkan situasi covid-19 sekarang ni, wellness blend ni menjadi sangat popular sehinggakan banyak single oil yang digunakan sebagai bahannya kehabisan stok. Tidak kira kanak-kanak, orang dewasa juga turut memakainya untuk bantu meningkatkan antibodi badan masing-masing.

Resipi Wellness Blends Young Living


Untuk buat Wellness Blend ni, korang perlu ada lima (5) jenis essential oil dan perlu di campurkan dengan menggunakan "carrier oil" iaitu V6. Antara essential oil (eo) yang perlu korang ada ialah seperti eo lemon, eo thieves (clove, lemon, cinnamon bark, eucalyptus radiate, rosemary), eo melrose (Rosemary, Melaleucam Clove, Niaouli), eo oregano dan eo frankincense.

Lemon EO - ant1tumoral, ant1septic, tingkatkan microcirculation, ransang imun, tingkatkan memory, relaxation, rich in limonene. Bagus untuk kulit.
Thieves EO blend - gabungan minyak pati antiv1rus, antisept1k, antibakteria, dan anti-jangkitan yang paling menakjubkan
Melrose EO blend - Ini adalah gabungan dari empat minyak pati yang mempunyai sifat ant1septik yang kuat untuk membersihkan dan membasmi luk4, calar, luk4 bak4r, ru4m, dan tisu leb4m. Minyak ini membantu menjana semula tisu yang rosak dan mengurangkan keradangan. Ia kuat apabila disebarkan untuk menghilangkan bau, membersihkan udara
Oregano EO - ant1aging, powerful antiviral, ant1bacterial, ant1fungal, ant1parasitic, anti-1nflammatory, ant1oxidant, immune stimulant, ant1nociceptive, radioprotective, liver protectant.
Frankincense EO - ant1tumoral, immunost1mulant, ant1depressant, muscle relaxing

Untuk menghasilkan 10ml Wellness Blend, korang perlu sediakan :
  • 10 ml botol kaca roll-on
  • 15 titis eo lemon
  • 15 titis eo thieves
  • 15 titis eo melrose
  • 7 titis eo oregano
  • 7 titis eo frankincense
  • Tambah dengan carrier oil V6 sehingga penuh
Pastikan anda goncang botol supaya ianya sebati sebelum di sapu pada bahagian tertenti badan seperti di bahagian tapak kaki, spine.

Cara penggunaan Wellness Blend
  • Sapukan pada kaki setiap pagi atau malam sebelum tidur.
  • Urutan Vitaflex di tapak kaki bahagian Spine.
  • Boleh buat sapuan sekerap setiap 2 atau 3 jam sekali jika anak tidak sihat.

Untuk beli Wellness Blend Young Living atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/oggdwg

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya @mawardiyunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

essential oil covid meme, essential oil after covid vaccine, essential oil training covid, essential oils and covid 19 loss of smell, essential oils and covid smell, essential oils and covid 19 vaccine, essential oil for covid vaccine pain, essential oil for covid smell essential oils for covid long haulers, essential oils for covid taste and smell, essential oil for covid headache, does any essential oil kill covid, essential oils for covid loss of taste and smell, essential oil face mask covid madagascar essential oil covid, in essential oils for covid taste 

Jenis-Jenis Diffuser Young Living Yang Ada Di Malaysia

Salah satu gaya hidup kini sedang menjadi tren adalah menggunakan diffuser. Tujuan utama alat ini adalah untuk mengubah essential oil menjadi molekul kecil untuk dibaurkan (disebar dengan cara diffuse) ke seluruh ruangan.

Diffuser bukan hanya berguna untuk menyegarkan (aroma) sebuah ruangan saja. Namun ia sebenarnya lebih dari itu.

Apa itu Diffuser?

Diffuser wujud dalam pelbagai jenis, bentuk dan saiz. Tapi ianya bersaiz lebih kecil berbanding Humififier. Ia merupakan alat yang paling bagus digunakan untuk diffuse minyak pati ke dalam udara sebagai aromaterapi.

Campuran minyak pati bersama air di dalam tangki air diffuser dan tersebarlah minyak pati melalui kabus (mist). Ada 4 jenis diffuser minyak pati iaitu diffuser ultrasonik, diffuser nebulizer, diffuser haba dan diffuser penyejatan (evaporative).

Diffuser ini direka untuk menguap kabus halus yang bercampur dengan minyak pati. Keutamaan fungsinya ialah untuk menyebarkan kebaikan kesihatan melalui minyak pati, selain daripada memberi kesan sejuk dan mengharumkan ruang bilik/rumah anda.

Tahukah anda, wap yang keluar dari diffuser ni boleh kurangkan bau yang tak best, ditambah pula dengan pilihan essential oils (EO) yang anda dah titiskan, dia berfungsi untuk menghapuskan bakteria yang bertebaran di udara. Jadi, kalau bilik anda lembab dan selalu berkulat, cuba diffuse essential oil, mungkin boleh cuba Purification oil. Bau wangi dapat, bilik bersih pun dapat. Bau pula boleh bantu tenangkan minda, kurangkan tekanan serta tingkatkan fokus.

Diffuser Ultrasonic Dari Young Living


Young Living sebenarnya ada banyak jenis diffuser. Tapi, tidak semua jenis diffuser mereka ada di setiap negara. Di Young Living Malaysia, korang boleh beli beberapa jenis ultrasonic diffuser seperti, Feather The Owl , Desert Mist, Lantern (white) dan Aria.


Setiap diffuser mempunyai ciri-ciri dan kelebihan masing-masing. Diffuser Young Living paling murah yang korang boleh dapat di Malaysia adalah Feather The Owl Ultrasonic Diffuser. Harganya hanya dibawah RM300 dengan essential oil 5ml Lavender percuma. Untuk diffuser yang paling mahal buat masa ini adalah Aria ultrasonic diffuser. Ianya diperbuat dari material kayu dan kaya yang sangat elegent.

Selain dari berfungsi sebagai diffuser, ia juga mempunyai lampu yang mana boleh gunakan sebagai lampu tidur. Bagi sesetengah orang yang perlukan sedikit cahaya semasa tidur ia sangatlah sesuai. Tapi bagaimana kalau orang yang hanya akan lena dalam keadaan gelap sahaja? Tak perlu risau kerana lampu tersebut boleh off dan diffuser masih boleh berfungsi lagi macam biasa.

Diffuser Young Living juga mempunyai Ultrasonic Metal Plate yang bertindak sebagai atomizer. Dengan atomizer inilah molekul essential oil dapat dipecahkan kepada zarah-zarah yang lebih kecil secara getaran yang sangat laju, di sebarkan dengan efektif dan dihidu oleh pengguna. Jadi, dapatlah anda merasai kelebihan essential oil.

Jika korang menggunakan humidifier dan titikkan essential oil, ia hanya akan terapung di atas air dan tak memberi manfaat apa-apa pada anda. dan ini sangatlah merugikan. 

Apa akan jadi jika anda menggunakan essential oil dalam “bunner”? Yang ini merbahaya, sebab sifat essential oil akan berubah dan degraded apabila dikenakan haba. “Totally useless” dan ia juga sangat merugikan essential oil kita yang berharga itu.

Diffuser Young Living tidak menggunakan kaedah pemanasan tetapi ada atomizer. Jadi, ia selamat dan “baby friendly”.

Kalau sekarang ni kamu sedang mencari diffuser yang terbaik, korang bolehlah pilih beberapa jenis diffuser Young Living Malaysia dalam gambar di bawah.


Buatlah pilihan yang bijak & tepat supaya tidak merugikan anda di kemudian hari. Belilah dengan wakil sah Young Living Malaysia. Jangan kerana nak murah, anda sanggup beli di shopee. Padahal anda nak guna untuk kesihatan juga kan.

Jadi, dah tentukan diffuser yang menjadi pilihan anda? Kalau dah bolehlah hubungi saya segera untuk saya bantu anda lebih lanjut.

Untuk beli Diffuser Young Living atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/few8pg

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya @mawardiyunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

diffuser young living price, diffuser young living owl, diffuser young living aria, diffuser young living berapa jam, diffuser young living rosak, diffuser young living ada warranty, diffuser young living aman untuk bayi, diffuser young living menggunakan air apa, the best diffuser young living, diffuser young living burung hantu, diffuser young living comparison, diffuser young living cara pakai, diffuser young living desert mist, diffuser young living dew drop, young living evening diffuser blends, young living diffuser fan not working, diffuser young living how to use


Tuesday, June 29, 2021

Resipi Sihat US Potatoes Dari Indra Balaratnam, Certified Dietician

Ramai yang mula mengeluh selepas masalah diet mereka rosak dimusim lockdown ini. Oleh sebab itu, untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang mengenai resipi sihat dengan menggunakan Ubi Kentang sebagai bahan utama masakan. Kenapa ubi kentang? ini kerana ia sihat, berkhasiat dan serba boleh dalam menyiapkan apa sahaja jenis hidangan, mulai dari pembuka selera, sup dan hidangan utama hingga pencuci mulut.

Resipi kali ni adalah perkongsian dari seorang Certified Dietician bernama Indra Balaratnam melalui MY Potatoes USA FB Live Cooking Demo pada 26 Jun 2021 yang lalu dengan menggunakan U.S Potatoes.

Indra Balaratnam menyatakan bahawa dia sangat gembira dapat bekerjasama dengan U.S Potatoes dan berkongsi faedah pemakanan mereka, terutamanya di tengah-tengah musim wabak ini, untuk memastikan semua orang dapat memasak makanan yang berkhasiat. 

U.S Potatoes merupakan kentang pilihan orang ramai kerana kualitinya. Secara peribadi, saya sendiri sudah beberapa tahun memilih U.S Potatoes sebagai pilihan utama menu kentang. Ianya merupakan kentang premium yang sangat berbaloi untuk korang cuba dalam menu masakan korang.

Berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai U.S Potatoes.:

  1. Memberi 110 kalori yang mudah dicerna, menjadikan lebih padat tenaga daripada sayur-sayuran lain yang popular.
  2. Sumber karbohidrat yang sangat baik
  3. Kaya dengan kalium: Untuk membantu fungsi otot, kardiovaskular dan sistem saraf semasa aktiviti daya tahan lama, dan mengekalkan tekanan darah normal.
  4. Kaya dengan Vitamin C
  5. Serat tinggi: Satu kentang bersaiz sederhana dengan kulit menyumbang sekitar 7% nilai harian setiap hidangan, yang membantu membuat kita merasa kenyang lebih lama dan menurunkan kolesterol dalam darah.
  6. Kaya dengan Vitamin B6, vitamin larut air yang berperanan penting dalam metabolisme karbohidrat dan protein. Ia diperlukan untuk sintesis hemoglobin - komponen penting sel darah merah.
  7. Mengandungi 3g protein berasaskan tumbuhan setiap hidangan - Protein is the building block for growth and a key component of muscles, ligaments and connective tissues.
  8. Kaya dengan Vitamin B6, folat, dan antioksidan.
  9. Tidak mengandungi lemak, natrium dan kolesterol!

Resipi Sihat Dari U.S Potatoes


Selain dari perkongsian tentang kebaikan U.S Potatoes, Indra juga ada kongsikan secara live beberapa resipi mudah untuk menyiapkan hidangan yang berbeza di rumah menggunakan U.S Potatoes. Berikut adalah dua resipi yang saya pelajari semasa siaran langsung tu:

U.S. POTATO VEGGIE BURGER
Makes: 5 burger patties


Ingredients:
180 grams US Russet Potato – peeled, boiled and drained well
240 grams cooked chickpeas
4 Tablespoons panko breadcrumbs
2 Tablespoons flaxseed
3 Tablespoons coarsely chopped walnuts
1/3 cup tomato sauce
2 teaspoons Cajun seasoning spice
1 teaspoon black pepper
Salt to taste
1 Tablespoon cooking oil

Steps:
1. Using a fork, mash up the cooked chickpeas and potatoes in a large mixing bowl.
2. Add in the breadcrumbs, flaxseed, walnuts, tomato sauce, Cajun seasoning spice, black pepper and salt to taste.
3. Mix well and evenly divide into 5 balls to shape into patties.
4. Heat the cooking oil in a non-stick pan and pan-fry till golden brown.
5. Create your veggie burger with any condiment combination you like such as mustard, mayonnaise, sliced tomatoes, pickles, sliced onions, slice of cheese or salad greens.


CREAM OF U.S. POTATO & BROCCOLI SOUP
Serves: 4


Ingredients:
2 medium U.S. Russet Potatoes – peeled and cut into small cubes
5 cups (1250 ml) vegetable stock
500 grams broccoli – cut into small pieces
150 ml low-fat milk
4 Tablespoons grated Parmesan cheese
Salt and crushed black pepper to taste

Steps:
1. Place the U.S. Russet potatoes and vegetable stock in a pot and simmer for about 10 minutes or until potatoes are tender.
2. Then add in the broccoli and simmer for about 8 minutes more.
3. Pour the boiled mixture into a blender and blend till smooth.
4. Pour the blended mixture back into the pot, add the low-fat milk and gently reheat.
5. Do not boil. Season with salt and crushed black pepper.
6. Serve with grated Parmesan cheese.

Amacam! Menarik bukan? Paling penting ianya sangat mudah untuk disediakan. Jadi, lepas ni tak perlu risaulah macamana nak sediakan menu berkhasiat untuk diet semasa lockdown ni. Bahan-bahan yang beliau gunakan pun sangat mudah untuk kita dapat.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Resipi U.S Potatoes yang Sihat & Serbaguna: U.S Potato Veggie Burger dan Cream of US Potato Broccoli Soup, sila lawati MY Potatoes USA.

Sunday, June 13, 2021

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang | Paragliding merupakan salah satu sukan udara yang dah lama saya ingin cuba. Rasa berkobar-kobar nak cuba tu makin tebal bila saya sertai luputan media mengenai sukan paragliding di Kuala Kubu Baru (KKB) beberapa tahun yang lepas. Semasa liputan tersebut, saya sendiri tak ada rezeki nak cuba kerana faktor masa dan peralatan kerana media terlalu ramai dan masing-masing berebut untuk mengambil peluang keemasan ni. Jadi, tengok jelah mampu. hehe.

Saturday, June 12, 2021

Wednesday, June 09, 2021

Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre
Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre | Alhamdulillah, makin ramai diantara kawan-kawan seusia saya sedang menimang cahaya mata baru. Bagi ibu bapa yang baru sahaja menimang cahaya mata, mesti sedang teruja untuk melakukan majlis aqiqah buat anak mereka. Hukum melaksanakan aqiqah menurut Islam untuk anak yang baru dilahirkan adalah sunat muakkad dan sangat-sangat digalakkan dalam Islam bagi yang berkemampuan.


Selain ibubapa yang bertanggungjawab mengaqiqahkan anak mereka. Kita juga boleh membuat aqiqah untuk diri kita sendiri. Menurut mazhab Syafie', tuntutan aqiqah dari seorang ayah keatas anaknya hanya dalam tempoh mencapai usia baligh anak tersebut. Selepas baligh, gugur tuntutan aqiqah dari ayahnya, namun ia boleh mengaqiqahkan dirinya sendiri.

Monday, June 07, 2021

Harga Promosi Garci.Pro Massage Gel Solusi Rawatan Kebas
Mesti ramai diantara kita mengalami masalah sakit lutut dan kebas-kebas tangan dan kaki kan? GEL UNTUK MASALAH KEBAS, SARAF, STROK, SENDI DAN LUTUT.

Setelah Disapu, Gel Ini Akan Meresap Ke Dalam Kulit Terus Ke Sistem Saraf Dan Membantu Melancarkan Pengaliran Darah Sekaligus Mengurangkan Rasa Kebas, Sakit Sendi Dan Lutut.

Hanya Sapu Dan Gosok Pada Bahagian Yang Bermasalah Sehingga Rata .Gel ni tak panas & tak melekit. Bau aromaterapi yang menyenangkan. Sejuk & berangin untuk keselesaan berpanjangan.

Inilah Produk Garci Pro Berasaskan Minyak Kayu Putih Yang Membantu Sistem Saraf, Strok, Sendi, Lutut Dan Melegakan Kebas.



Jika anda tempah sekarang, saya akan beri PERCUMA PENGHANTARAN ke SELURUH MALAYSIA

Bukan itu sahaja. Dapatkan Dengan Harga Diskaun. Sila Klik Button "Beli Sekarang" Di Bawah Untuk Tempahan.




Sunday, June 06, 2021

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !!

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !! | Membeli buah-buahan yang elok kejadiannya sebenarnya bukanlah satu pilihan yang bagus jika kita tidak tahu cara untuk membersihnya dengan betul. Ini kerana ada sebabnya kenapa sayur atau buah-buahan tersebut 'perfect', cantik dan tiada gangguan serangga langsung.

Saturday, June 05, 2021

Saturday, May 29, 2021

Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena
Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena | Susah untuk tidur malam? Mungkin korang boleh cuba ikhtiar dengan Essential Oil (eo). Dengan cara ini, korang boleh elak dari mengambil ubat-ubatan yang mungkin boleh memberi kesan buruk dalam jangka masa panjang.

Ini kerana eo merupakan minyak semula jadi yang diekstrak dari jenis tanaman tertentu, biasanya minyak ini diperoleh dari akar, batang, daun, bunga dan buah-buahan. Minyak pati ini sebenarnya sangat popular digunakan sebagai aromaterapi yang dipercayai mempunyai pelbagai faedah untuk kesihatan tubuh.


Paling meyakinkan saya, eo adalah sejenis minyak semula jadi yang telah digunakan berzaman dahulu lagi sepanjang sejarah perubatan dan terapi kesihatan oleh nenek moyang kita tanpa campuran bahan berbahaya lain. Jadi, Insyaallah ianya selamat digunakan tanpa kesan sampingan jika digunakan dengan cara yang betul.

Mungkin ada diantara kita yang mengalami masalah insomnia atau tak dapat tidur yang berkualiti sedang berikhtiar mencari solusi mudah dengan membeli ubat tidur atau ubatan lain yang sebenarnya mampu memberi kesan jangka masa panjang pada kesihatan tubuh badan kita. Jadi, mari saya kongsikan bagaimana korang boleh ikhtiar dengan essential oil untuk merawat masalah tidur yang korang hadapi.

Rawat Masalah Tidur Dengan Essential Oil Berikut


Kebiasaannya orang akan mengaitkan eo ini dengan rawatan aromaterapi yang dapat bantu menenangkan tubuh badan dan fikiran kita. Tapi.. harus diingat bahawa tidak semua eo berfungsi untuk membantu kita dapat tidur yang lena, kerana ada pelbagai jenis eo dengan fungsi-fungsinya tersendiri. Jadi disini saya akan cadangkan beberapa eo yang sangat popular digunakan untuk korang guna sebagai solusi untuk mencapai tidur yang berkualiti.


Essential Oil Lavender | Essential Oil paling popular untuk dikaitkan dengan masalah tidur adalah eo Lavender. Kata orang, lavender ni merupakan "essential oil for insomnia and anxiety".

Eo Lavender ini sangat terkenal malah menjadi eo paling kerap digunakan kerana fungsinya yang pelbagai guna. Fungsi utama lavender adalah dapat memberi ketenangan pada tubuh badan dan minda penggunanya. Selain itu, minyak pati ini dapat membantu melegakan simptom kesakitan, memperbaiki peredaran darah, membasmi kuman pada kulit, dan merawat masalah pernafasan. Oleh kerana sifatnya yang menenangkan, ia juga sangat popular dijadikan eo untuk mengawal dan menstabilkan emosi si penggunanya.

Essential Oil Cedarwood | Cedarwood merupakan eo single mempunyai aroma yang hangat. Ia berfungsi merangsangkan Phineal Gland (kelenjar pineal) untuk bebaskan hormon melatonin iaitu hormon untuk tidur. Selain dari penggunaan biasa dengan menggunakan diffuser, korang juga boleh menitiskan beberapa titis pada bantal sebelum korang tidur.

Cedarwood high in "sesquiterpenes", dapat memberi oksigen ke otak dan bantu memberi fokus kepada seseorang. Sesquiterpenes ini juga dapat membantu untuk delete bad memory dalam fikiran kita. Ada yang bertanya kenapa bila diffuse cedarwood mimpi macam-macam? Jawapan kepada soalan ni, ianya adalah normal kerana cedarwood ni bagus untuk erase bad memory yang kita tak suka. Jadi untuk counter balik mimpi-mimpi yang tak best tu, kita boleh sapu setitis eo purification pada tapak kaki.

Untuk pengetahuan korang, eo Lavender ada dalam set keahlian Premium Starter Kit, manakala eo Cedarwood pula tiada dan korang perlu beli secara loose di Virtual Oder (VO).

Cara Guna Essential Oil Untuk Bantu Tidur Lena


Dua jenis eo ini sangat popular untuk mengatasi masalah tak dapat tidur lena. Jadi bagaimana cara nak guna? Ianya mudah sahaja! Selain dengan cara diffuse eo tersebut secara single (secara satu-satu), ianya boleh di campur bersama untuk mendapat hasil yang lebih bagus. Saya sendiri akan diffuse Lavender + Cedarwood sebelum masuk tidur.


Selain diffuse kita juga boleh blend kedua-dua eo Cedarwood + Lavender (Sleeping Blend) dan sapu di lokasi tertentu seperti di belakang telinga, belakang leher, point di tengah antara mata, nadi tangan, tulang belakang dan juga di ibu jari kaki.

Selain essential oil Lavender dan Cedarwood, ada banyak lagi eo lain yang boleh korang gunakan seperti, Frankinsence (juga eo favourite saya untuk dapat tidur lena), Ylang Ylang, Lime, White Angelica dan lain-lain lagi. Kesemua essential oils ini bersifat menenangkan tubuh badan dan fikiran dimana ia boleh bantu korang mengatasi masalah tidak boleh tidur.

Dengan adanya essential oil yang saya nyatakan tadi, korang perlu mencuba pelbagai kombinasi untuk mencari gabungan terbaik untuk anda.

** Sangat penting beli dengan seller produk Young Living, bukan dari mana-mana website dimana konsep "touch & go" kerana setiap essential oil itu ada cara tersendiri untuk dimanfaatkan mengikut masalah yang anda hadapi. Senang cerita, kita perlukan guideline **

Apapun, kita semua cuba ikhtiar. Segalanya Allah SWT yang menyembuhkan. Sebagai manusia kita memang di tuntut berusaha mencari penyelesaian atau penawar kepada sesuatu masalah atau penyakit. Teruskan berusaha, berdoa dan bertawakkal.

Untuk beli Essential Oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/8qaj6x

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

essential oil insomnia blend, essential oil insomnia recipe, essential oil untuk tidur lena, essential oil tidur nyenyak, essential oil young living untuk tidur, essential oil untuk bayi susah tidur, essential oil agar bayi tidur nyenyak, wangi essential oil untuk tidur, aroma essential oil untuk tidur nyenyak, campuran essential oil untuk tidur, essential oil yang bagus untuk tidur, essential oil young living untuk susah tidur, essential oil untuk mudah tidur , essential oil untuk membantu tidur