travel, food and lifestyle blog

Tuesday, September 17, 2013

Kenangan Jadi Budak Hostel | Review Filem Lagenda Budak Hostel

Kenangan Jadi Budak Hostel | Review Filem Lagenda Budak Hostel | Tersasul sebutannya kepada sebutan tajuk Filem Lagenda Budak Setan, seharusnya ia adalah Filem Lagenda Budak Hostel, iaitu filem terbaru terbitan Metrowealth (MIG). Walaupun tajuknya seakan sama tapi Filem Lagenda Budak Hostel terbitan MIG ini menampilkan jalan cerita yang berbeza dan menghiburkan.


Poster Filem Lagenda Budak Hostel
Poster Filem Lagenda Budak Hostel

PUT and KODAN are close friend in a boarding school. They are famous for their mischievous tricks and most respected seniors in the school hostel. Every day, they both will bully whoever they want. One thing that makes them legendary is that they are never get caught. Not even from CIKGU ANGAH, the strict warden of their hostel. PUT and KODAN are enemies with Aeron, who also a student in that hostel. PUT and KODAN are also likes to bully KICAP and BALLON, their juniors. 

CIKGU ANGAH has a beautiful daughter name SEROJA. PUT and KODAN have a crush on her and immediately competing with each other. They both enter the ‘Head Student Election’ just to win S

Walaupun ramai orang kata yang aku boleh download Filem Lagenda Budak Hostel full movie ni kat internet je. Tapi wa tetap nak tengok Filem Lagenda Budak Hostel ni kat panggung dengan member-member blogger. Rasanya tu lagi memberi makna kot kan. yela lagi syok kalau dapat tengok dan gelak ramai-ramai. So dah tak ada tempat lain dah  GSC, Alamanda la mana lagi heheh.

Gambar Filem Lagenda Budak Hostel
kredit gambar  cinema.com.my

Serius gelak sakan wa dalam panggung GSC, Alamanda. Memang menggamit kenangan. Mana taknya, teringat zaman-zaman sekolah jadi budak hostel dulu. Tapi agak sikit kecewa. Banyak juga part-part dan pengalaman wajib bagi budak hostel yang diorang tak buat, sebagai contoh cara budak hostel sambut birthday. hahhaha. Bab mak cik karipap tu dah ada dah, makan megi dalam baldi hahahaha. memang kenangan semua tu.

Apapon thank you MkSyahir, Shawn, Yanty, Qaseh and Mierza sebab sudi bersama-sama kembali ke masa zaman-zaman sekolah dulu. kui kui kui.








Share:

6 comments:

  1. lagenda yang kita tak penah lupa :)

    ReplyDelete
  2. haha..walaupun xduk asrama..tapi ade cerita yg buat ty release tention dpt gelak dgn korang.

    ReplyDelete
  3. Serius gua suka tgk cerita2 serupa ini..arghhhh nk tgkkk..!

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive