travel, food and lifestyle blog

Saturday, April 09, 2016

MAXIS UMUM TINGKATKAN KUOTA DATA UNTUK SEMUA PELANGGAN PAKEJ ONE PLAN?


Ramai dikalangan rakan-rakan yang mana menjadi pengguna Maxis sejak turun-temurun sudah mula berimpian untuk bertukar dari menggunakan perkhidmatan telco Maxis ke telco lain. *kenapa?

Bila diselidiki baru saya mengerti dan faham. Tak perlulah saya komen panjang-panjang, korang boleh lihat dan teliti betol-betol apa yang cuba disampaikan melalui gambar kat bawah ni.


Buat masa ni, saya masih setia dengan perkhidmatan data internet dari Celcom dan Umobile. Dengar khabar, disebabkan ramai sudah mula memberontak, Maxis sudah Mengemaskini Pakej One Plan dengan Peningkatan Kuota Data Untuk Semua Pelanggan Sedia Ada.

CEO Maxis Morten Lundal hari ini melakukan pengumuman mengejut menerusi Facebook Live dan meminta maaf kepada pelanggan yang terasa diri mereka tidak dihargai. Beliau menyedari perasaan pelanggan pastinya terguris dan membuat peningkatan kuota pada kesemua pelanggan pakej One Plan.

Tetapi, adakah mereka dapat mengambil balik hati pelanggan mereka yang sudah kecewa tu?


#Maxis Selepas kau nodai kesetiaan kami, rasanya sudah tiba masanya untuk kami curang.Apa la sangat RM98 untuk 5Gb berbanding dengan RM78 Digi bagi 7Gb.
Posted by BroFramestone In D' House on Friday, April 8, 2016

Apapon semoga Maxis dapat melakukan sesuatu sebelum kehilangan sebahagian besar dari pelanggan setia mereka.


Share:

8 comments:

  1. Moga Maxis insaf selepas ini, dan mula pakai pudah tutup muka dorang.

    Bagaimanapun pakej yang ditawarkan masih tidak berbaloi untuk dimiliki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula. tgok pun mcm masih xleh lawan data plan dr telco lain

      Delete
  2. aku pakai sejak 1998 lagi maxis ni sampai sekarg... harap maxis bagi hadiah kat aku... dulu hadiah birthday 7 hari free call skrg sehari je... tu pon tak call2 sape2 pon

    ReplyDelete
  3. Tue la dari dulu ramai guna Maxis tapi tak hargai..Bila ramai dah beralih arah baru la nak bagi bonus sikit tapi macam tak berbaloi je..hehe..harga tu masih kategori mahal..Saya guna Digi, dapat 7gb dengan harga RM78, unlimited call..Mana lagi berbaloi-baloi???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe. saya dh lama x pakai maxis

      Delete
  4. Plan baru hotlink fast menawarkan 2gb percuma setiap sabtu ahad apa sebenarnya perangkap mereka, apabila tiba hari sabtu automatik line quality drop daripada 278k sesaat pada waktu biasa menjadi hanya 27k/s. Apa ke gila broadband berkecepatan 27k/s. Itulah pelan pemasaran si keling tu menipu seluruh rakyat Malaysia dengan mempermainkan line quality until mengaut untung. Maka berputih matalah aku dgn. kehilangan tempoh tamat data 300k, baki pembelian 1gb dan 2gb percuma yg kesemuanya tak dapat guns sbb dengan speed 27k semua download jadi gagal. Sial Maxis. Aku laknat seluruh eksekutif sykt kau sampai hari akhirat SBB sebelum INI pun dah banyak kali aku teraniaya

    ReplyDelete
  5. Plan baru hotlink fast menawarkan 2gb percuma setiap sabtu ahad apa sebenarnya perangkap mereka, apabila tiba hari sabtu automatik line quality drop daripada 278k sesaat pada waktu biasa menjadi hanya 27k/s. Apa ke gila broadband berkecepatan 27k/s. Itulah pelan pemasaran si keling tu menipu seluruh rakyat Malaysia dengan mempermainkan line quality until mengaut untung. Maka berputih matalah aku dgn. kehilangan tempoh tamat data 300k, baki pembelian 1gb dan 2gb percuma yg kesemuanya tak dapat guns sbb dengan speed 27k semua download jadi gagal. Sial Maxis. Aku laknat seluruh eksekutif sykt kau sampai hari akhirat SBB sebelum INI pun dah banyak kali aku teraniaya

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive