Sunday, November 15, 2020

Fahami Sistem Jana Duit Online EZ Job Sebelum Daftar


Sebelum ni saya pernah kongsikan dengan korang mengenai satu platform untuk jana pendapatan secara online tanpa menggunakan modal iaitu iShareFans. Untuk artikel kali ini, saya akan kongsikan satu lagi platfom yang similar tetapi bayarannya dalam bentuk matawang USD iaitu EZ Job.

Walaupun begitu, EZ Job tidak mempunyai aplikasi yang boleh di install di telefon pintar korang untuk memudahkan korang melaksanakan task setiap hari. Ianya hanya boleh di capai melalui platform di website. Tanpa membuang masa, jom saya kongsikan dengan korang semua bagaimana sistem EZ Job ni berfungsi.

1. Cara Daftar EZ Job

Sila klik pada pautan dibawah untuk mendaftar di platfom EZ Job dan lengkapkan butiran yang diperlukan termasuk reffrence code.



Sila pastikan korang mengisi "kod country" yang betul, "no telefon" anda, "nama penuh" beserta password. Jangan lupa untuk masukkan invitation kod juga kerana ianya adalah WAJIB. Jadi pastikan anda memasukkan no berikut : "6716583".

Pastikan anda simpan dan ingat no telefon dan password yang korang gunakan untuk pendaftaran.

2. Cara Melakukan Task Di EZ Job

Selepas pendaftaran telah berjaya dibuat, korang secara automatik sudah layak dan boleh melaksanakan task harian. Ingat, jika anda logout dari website ini jangan lupa untuk log in seperti biasa. Pastikan anda memasukkan kod negara (country code), masukkan no telefon yang didaftarkan dan masukkan password sebelum menekan butang login.

Untuk melaksanakan task, sila pergi ke butang "Tasks" di ruangan paling bawah (no. 2 dari kanan - selepas butang 'Home').


Selepas butang task ditekan, sila pilih level anda. Bagi yang baru mendaftar sudah pastilah anda kena menekan tombol yang tertera V0.


Seterusnya korang dah boleh memilih task dengan menekan butang "Receive".


Selepas tombol "Receive" ditekan, korang akan dibawa ke platfom seterusnya dimana ada langkah-langkah yang perlu korang ikut untuk melaksanakan tugasan. Terus klik pada link yang dipaparkan seperti dalam gambar di bawah.


Selepas klik pada link tersebut, korang akan dibawa ke platform task, sebagai contoh dalam gambar di bawah adalah di platform "TikTok". Tugas anda hanyalah untuk "LIKE" posting tersebut dan "Screenshot" sebagai bukti.


Simpan screenshot anda sebagai bukti dan kembali ke platform "Task" dan klik pada kotak yang berada pada bahagian kanan paling atas (rujuk gambar di bawah).


Seteruskan korang akan dibawa ke paparan senarai task yang korang dah laksanakan. Klik pada bahagian task yang belum complete.

Kemudian korang akan dibawa ke paparan berikut untuk upload gambar (screenshot bukti yang dah korang buat tadi).


Klik pada bahagian icon gambar tu dan upload gambar yang korang dah screenshot tadi. Kemudian bila gambar dah complete upload, korang boleh tekan submit.


Selepas keluar paparan seperti dalam gambar di bawah ni, bermakna selesai tugas pertama korang. Jadi boleh lah korang back ke paparan "Task" semula dan ulang langkah yang sama untuk task-task seterusnya.


3. Cara Jemput Kawan-Kawan Untuk Daftar EZ Job Dengan Invitation Code Korang


Selepas korang berjaya menjdaftar di platfom EZ Job ni, korang boleh menjemput kawan-kawan rapat korang untuk turut sama menjana duit bersama korang dengan menggunakan kod jemputan korang. Bagaimana ? Jom ikut langkah kat bawah ni.

1. Buka homepage EZ Job dan tekan butang "Invite".


2. Langkah seterusnya, korang boleh menekan "Copy Link" untuk menyalin dan menghantar link tersebut pada mana-mana kawan korang yang berminat untuk turut serta.


3. Kemudian, klik pada "Me" pada bahagian paling bawah sebelah kanan homepage, dan klik pada "Team" untuk melihat senarai rakan yang telah menyertai korang.



4. Guna Modal Untuk Jana Income Yang Lebih Tinggi

Selain dari tawaran menjana pendapatan tanpa menggunakan modal di platfom mereka. Pihak EZ Job juga ada menawarkan pakej lain yang memerlukan korang mengeluarkan modal . Yang pasti income yang bakal korang terima akan lebih lumayan mengikut tahap/ pakej. Untuk maklumat lanjut korang boleh rujuk jadual di bawah.


Jadi korang boleh buat keputusan sendiri sama ada untuk stay pada level tanpa modal atau bun sebaliknya. Jika korang adalah sejenis "Risk Taker", why not kan? Tapi kalau korang hanya sekadar untuk membuat pendapatan sampingan geli-geli boleh lah stay pada level V0.

5. Berapa Jumlah Yang Dibenarkan Untuk Withdraw? 

Pengeluaran boleh dibuat sekiranya task yang anda lakukan sudah mencapai USD10

Berikut adalah penerangan dari pihak EZ Job

Apabila pekerja bawahan anda melakukan tugas atau mempromosikan keahlian, anda boleh dibayar dengan baik. Terdapat tiga jenis ganjaran, dan anda boleh mendapatkan semuanya.

Ganjaran 1: Wang tunai atau keahlian percuma untuk pekerja bawahan yang mencapai jumlah yang ditentukan
  • VIPO menjemput 10 ahli VIPO untuk mendapatkan 10USD (42MYR)
  • VIP1 menjemput 10 ahli VIP1 untuk mendapatkan 40USD (168MYR)
  • VIP2 menjemput 10 ahli VIP2 untuk dinaik taraf secara automatik menjadi ahli VIP3 (bernilai 1800MYR)
  • VIP3 menjemput 10 ahli VIP3 untuk dinaik taraf secara automatik menjadi ahli VIP4 (bernilai 5500MYR)
  • VIP4 menjemput 5 ahli VIP4 untuk mendapatkan 1300USD (5460MYR)

Ganjaran 2: Pekerja bawahan akan diberi penghargaan kerana meningkatkan keahlian mereka. 

Apabila pekerja bawahan anda mempromosikan keahlian, misalnya, dia membuka VIP2, dan VIP2 adalah RM520, anda boleh mendapat 15% daripada ganjaran, iaitu hadiah 520RM *15% = 78RM.

Anda boleh mendapatkan hingga tiga tahap imbuhan yang lebih rendah, iaitu 15% untuk anggota tingkat pertama, 5% untuk anggota tingkat kedua, dan 3% untuk anggota tingkat ketiga.

Ganjaran 3: Anda boleh dibayar setelah pekerja bawahan menyelesaikan tugas.

Apabila pekerja bawahan anda menyelesaikan tugas, anda dapat hadiah 5%, 2.2%, 1.1%.
Bawahan tahap pertama dapat 5% daripada ganjaran untuk tugasnya.
Pegawai bawahan tahap dua boleh mendapat 2.2% daripada ganjaran tugasnya.
Bawahan peringkat ketiga dapat memperoleh 1.10/0 daripada ganjaran tugasnya.
Apabila anda mempunyai 20 ahli berlian, anda boleh menjana pendapatan tetap 120 * 20 * 5% = 120MYR setiap hari.

Subordinat peringkat kedua dan bawahan tahap ketiga anda juga akan menjana pendapatan untuk anda setiap hari, dan pendapatannya sangat objektif dan stabil.

Secara rumusannya, sistem platform ini berfungsi hampir sama dengan cara bekerja di platform iSharefans cuma bezanya kita dibayar menggunakan USD.

Jadi, sekali lagi saya nak ingatkan untuk menjana pendapatan melalui EZ Job jangan lupa klik link ini https://ezjob999.com/user/register/index/id/6716583.html . Selamat melaksanakan tugas dan terima ganjaran dari EZ Job. Terima kasih



0 comments: