travel, food and lifestyle blog

Followers

RANCANG PERCUTIAN DENGAN MUDAH MENGGUNAKAN APLIKASI PICK A TRIP


Untuk mendapatkan perjalanan yang lancar dan tidak terganggu dengan masalah-masalah yang tidak sepatutnya, kita harusnya merancang trip kita dengan sebaiknya. Kebiasaannya, untuk merancang sebuah trip ianya bukan sesuatu yang mudah kerana kita perlu melakukan terlalu banyak perkara dari A to Z. Semua perkara perlu diteliti dengan baik supaya keputusan yang diambil tidak akan memberi masalah kepada kita kelak. Ini juga untuk mengelakkan dari kita kerugian masa, tenaga dan duit.

Penyelidikan menunjukkan bahawa rakyat Malaysia akan menghabiskan lebih dari lima jam sehari di peranti mudah alih mereka untuk mencari maklumat dan merancang percutian mereka. Berdasarkan kajian Global Travel Intentions yang dijalankan oleh Visa, ianya melibatkan jumlah yang agak besar iaitu sebanyak 72%. Adakah anda merupakan salah seorang dari mereka?

Tahukah korang bahawa ada aplikasi yang mampu membantu korang untuk melaksanakannya dalam masa yang singkat? Dengan bantuan aplikasi tersebut, pemegang kad Visa dengan mudah boleh menempah tawaran dan pakej perjalanan yang disesuaikan untuk mereka bila-bila masa yang mereka mahu pada peranti mudah alih mereka. Ini akan membuatkan pra-perancangan perjalanan korang lebih mudah dan menjimatkan masa. 

APLIKASI MUDAH PICK A TRIP


Setelah anda bersedia untuk menempah penerbangan dan hotel anda, gunakan Pick A Trip untuk mencari harga dan tawaran terbaik. Aplikasi percuma ini menawarkan ciri carian yang jelas dan ringkas dan sangat mesra pengguna dan bahkan pada mereka yang kurang celik teknologi juga mampu untuk memahaminya.

Pick A Trip adalah satu aplikasi mudah alih travel yang diwujudkan secara eksklusif untuk pemegang kad Visa Malaysia yang membolehkan mereka mencari, memilih dan membandingkan harga dari beratus-ratus syarikat penerbangan dan hotel di seluruh dunia. *sangat menarik bukan? 

KELEBIHAN APLIKASI TRAVEL PICK A TRIP

Secara ringkasnya aplikasi ini menawarkan kelebihan pada carian segera dan tempahan tiket penerbangan dan penginapan. Tak perlu untuk mencari dan membuat perbandingan satu persatu secara manual lagi kerana ianya siap hanya dalam beberapa saat sahaja.


1. Bandingkan dan menempah tawaran terbaik dari pelbagai syarikat penerbangan pada masa yang sama. Hotel kadar terbaik dari beribu-ribu destinasi di seluruh dunia.

2. Cari segera, tapis dan tempah - memaparkan harga pada julat yang betul, lapangan terbang, transit point, waktu berlepas dan ketibaan.

3. Itinerary yang mudah untuk dibaca dan dirujuk dengan pecahan harga dan maklumat lain. i.e baggage allowance.

Sudah semestinya aplikasi ini akan menjadi pengurus trip anda yang paling bagus dan tepat. Apa yang saya boleh katakan iaya sebuah aplikasi yang sangat mesra pengguna, selamat, selamat dan amat boleh dipercayai.

Apa yang menariknya, dengan ciri-cirinya yang cukup hebat itu, korang boleh download aplikasi ini secara PERCUMA di iOS Store dan Android Playstore


Download aplikasi ni sekarang dan buat tempahan dengan menggunakan kod "MAWARDIYUNUS" dan nikmati potongan harga sehingga RM100.


Untuk maklumat lanjut korang boleh rujuk di laman sosial dan website mereka seperti berikut.


Share:

LIPTON NITRO TEA | TEH DENGAN NITROGEN


Pada hujung minggu yang lepas, saya berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman unik minum teh Nitro di High Line, Resort World Genting SkyAvenue mall. Sekali pandang sudah semestinya tidak akan menyangka bahawa air yang dihidangkan itu adalah teh. Tetapi hakikatnya ia adalah minuman dan mocktail yang berasaskan teh.

Pihak Resorts World Genting, Unilever Food Solutions Malaysia dan pembuat sirap Perancis, Monin telah bekerjasama memperkenalkan Lipton Nitro Tea ini khas untuk pengunjung-pengunjung mereka. Dan ini merupakan minuman unik yang pertama seumpamanya di Malaysia dan disediakan di High Line at Resort World Genting SkyAvenue mall.

Untuk pengetahuan korang, minuman sejuk yang dibuat dengan membuat teh dengan nitrogen, Lipton Nitro Tea merupakan kemuncak penyelidikan oleh Unilever Food Solutions (UFS) dengan pakar perasa Perancis, Monin, yang menghasilkan sirap premium sejak tahun 1912.
Ini bermula dengan #MixTealogy pada tahun 2017, di mana Lipton tea telah diselitkan dengan sirap Monin untuk mencipta pelbagai minuman dan mocktail yang berasaskan teh, yang mengetengahkan sempadan budaya minum teh ke hadapan. Ini kemudian menjadi asas bagi Lipton Nitro Tea, yang mengambil teh Lipton yang disediakan dari daun-daun asli yang dipetik dari ladang-ladang teh lestari di seluruh dunia dan disuntik dengan rempah dan rasa semulajadi yang menarik dari Monin.

Cecair itu kemudian dicurahkan ke dalam silinder gas nitrogen gred makanan untuk campuran selama lebih kurang tujuh jam. Daripada mencairkan cecair, kehadiran nitrogen dengan serta-merta, mencipta teh sejuk yang sejuk yang hebat menyegarkan untuk diminum.

Di sini, terdapat 2 jenis teh yang disediakan iaitu – Blue Owl Nitro Tea and Spice Bloom Nitro Tea. Setiap teh mempunyai rasa unik masing-masing yang pastinya mempunyai kegemarannya tersendiri. Saya sendiri lebih gemarkan Blue Owl Nitro Tea. Rasa citrusnya dan juga kelembutan airnya membuatkan ia lebih sesuai untuk di gandingkan dengan makanan laut. 


Bagi Spice Bloom Nitro Tea pula lebih kepada rasanya halia dalam minuman dan lebih sesuai untuk digandingkan bersama makanan berasaskan daging. Sesuai untuk sesiapa yang ingin memanaskan badan dalam cuaca yang sejuk di Genting Highland ini.


Dengan keluasan 13,094 meter persegi, High Line boleh memuatkan sehingga 307 orang tetamu di ruangan dalam dan 180 orang di ruangan luar. High Line terletak di Level 4 SkyAvenue, Resorts World Genting, beroperasi dari 11 pagi hingga 1 pagi setiap hari.
Share:

REDTAIL KARAOKE : KARAOKE DI GENTING HIGHLAND


Bercuti di Genting Highland dengan kawan-kawan sudah semestinya memerlukan hiburan yang secukupnya. Memandangkan tama tema Genting masih belum siap sepenuhnya, korang boleh berhibur di Redtail Karaoke.


Redtail Karaoke boleh memuatkan sehingga 60 pax pada satu-satu masa. Semua bilik dilengkapi dengan peralatan karaoke terkini yang terkini, dan peranti skrin sentuh mesra pengguna dan juga mikrofon retro. Disini juga ada menyediakan koleksi lagu berjumlah lebih daripada 10,000 yang sentiasa dikemas kini, mulai dari yang lama hingga ke hits terkini. Setiap bilik mempunyai dekorasi temanya yang tersendiri yang sudah semestinya sangat cantik dan selesa.


Untuk pakej pula, anda boleh memilih ‘Let’s Sing’ pakej pada harga RM200 yang sesuai untuk 3-4 pax dalam satu bilik. Terdapat juga pakej ‘Ladies & Gentlemen’ yang berharga RM500 yang sesuai untuk 10 pax pada satu bilik. Pakej-pakej tersebut termasuk air dan makanan. Terdapat juga kudapan yang boleh anda pilih di dalam bilik-bilik tersebut.


Redtail Karaoke ini dibuka setiap hari bermula dari pukul 5 petang sehingga 3 pagi.
Share:

HOTEL THEME PARK GENTING HIGHLAND SESUAI UNTUK PERCUTIAN KELUARGA

Kalau bercuti di Genting Highland sudah semestinya tidak cukup hanya sekadar sehari je kan, jadi untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang tentang sebuah hotel baru yang sangat sesuai untuk percutian keluarga.


Hotel yang saya maksudkan itu adalah Hotel Theme Park, yang mana ianya berlokasi berdekatan dengan Twentieth Century Fox Malaysia Theme Park yang bakal dibuka tidak lama lagi. Untuk pengetahuan korang, hotel ini mempunyai sebanyak 456 bilik yang merangkumi 8 aras di Main Wing dan Valley Wing. Dengan berkonsepkan theme park dan hotel ini cukup mesra dengan kanak-kanak.

RUANGAN LOBI UTAMA | Dari ruangan lobi utama lagi kita dapat lihat bagaimana konsep ini ditelitikan. Ianya sudah semestinya meriah dan hidup dengan gelagat kanak-kanak dengan pelbagai dekorasi dan perabut ala taman permainan. Kaunter daftar masuk mereka juga dibentuk menjadi sebuah belon panas yang bila-bila masa saja bersedia untuk terbang.


KONDISI BILIK | Bilik yang saya stay cukuplah selesa dengan kemudahan yang cukup lengkap termasuk 2 tilam bersaiz Queen. Bilik yang saya stay ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dengan keluasan bilik yang cukup selesa.



Apa yang saya paling suka adalah dengan hiasan dalaman bilik yang cukup kreatif dan mesra pengguna. Walaupun nampak simple, dan berbeza dari bilik-bilik hotel yang biasa saya inap sebelum ini, penyampaiannya cukup mudah difahami hanya dengan lukisan dan icon mudah.



Bilik air juga dilengkapi dengan air panas dan barangan toiletries seperti berus gigi, sabun, shampoo dan sebagainya.



Untuk pengetahuan korang, hotel ini tidak mempunyai restaurant atau cafenya sendiri, tapi mereka mempunyai bakery shop di lobi utama yang terletak di belakang kaunter pertanyaan.

Bagi korang yang ingin menempah dan mengetahui lebih lanjut berkenaan Theme Park Hotel ini bolehlah berbuat demikian di www.rwgenting.com atau hubungi 03-6101 1118.
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive