Sunday, April 29, 2018

WATSONS CSR : HARI TAPIR SEDUNIA
Watsons, Pocotee & Friends, dan juga Ecotourism and Conservation Society Malaysia (ECOMY) telah bekerjasama dalam menjayakan kempen ‘We Hug Tapir’. Kempen ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang kepentingan menjaga kelestarian alam agar TAPIR mampu hidup dan bertahan dengan lebih lama lagi di muka bumi ini.


Tahukah anda, tanggal 27 April setiap tahun merupakan tarikh bagi menyambut Hari Tapir Sedunia (Tapir World Day). Ini adalah kerana untuk menyedarkan bahawa TAPIR merupakan salah satu dari spesis haiwan yang makin terancam.

Tuesday, April 24, 2018

FOODMARKET ANJUR TERENGGANU WEEK PADA 25-29 APRIL 2018 INI

Negeri Terengganu cukup sininum dengan kepelbagaian dan keunikan makanan tradisinya.Apa yang boleh saya katakan, saya sendiri tidak pernah puas untuk ke sana kerana tempat dan makanannya. Sebelum ini, saya telah kongsi tentang 5 LOKASI JALAN JALAN CARI MAKAN DI SEKITAR TERENGGANU.

Untuk artikel kali ini, saya tak berniat untuk bawa korang ke negeri Terengganu, tapi cukup untuk  membawa korang menikmati keunikan dan keidahan budaya dan makanan tradisinya di FoodMarket Kuala Lumpur.

1.0 FOODMARKET


Foodmarket, mula beroperasi sejak 2016 lagi dengan menggunakan platform digital (https://foodmarket.com.my/). Atas permintaan ramai, mereka mula mewujudkan physical store pada Oktober 2017 yang lalu di Bandar Seri Permaisuri, Cheras. Foodmarket lebih menfokuskan pada produk IKS buatan Malaysia yang berkualiti tinggi dengan citarasa kampung. Apa yang saya boleh katakan, seanya seakan gedung jualan pelbagai jenis makanan kampung yang rare dan unik.


Ia diilhamkan oleh pengasasnya yang sangat menyukai makanan dan suka memasak. Beliau sendiri menyedari bahawa tidak mudah untuk mendapatkan produk tertentu dan bahan masakan di bandar seperti Kuala Lumpur.

  1.1 TERENGGANU WEEK DI FOODMARKET


Foodmarket tidak pernah lokek dengan aktiviti yang sentiasa mengujakan para pelanggannya dan tidak membosankan. Kali ini kedai yang seolah-olah pasar nostalgia ini akan menganjurkan Terengganu Week bersempena sambutan Hari Keputeraan KDYMM Sultan Terengganu yang jatuh pada 26 April 2018.


Terengganu Week akan berlangsung selama 5 hari di Kedai Foodmarket yang terletak di Bandar Seri Permaisuri, Cheras bermula dari 25 hingga 29 April 2018. Anda bagaikan berada di Pasar Payang tetapi dalam susun atur yang lebih moden dan chic.

Bersempena minggu istimewa ini pelbagai jenis produk makanan dibawakan khas dari Terengganu untuk para penggemar makanan tempatan di Kuala Lumpur. Yang pastinya makanan popular seperti keropok lekor losong, nasi dagang dan satar pasti ada nanti.


Inilah masanya juga untuk kita mengenali kuih-muih tradisi yang sukar didapati di kotaraya seperti Tok Aji Serban, Krekoh Puek, Qasidah, Koleh Lemok, Bekang, Kayu Keramat dan macam macam lagi yang akan dijual sepanjang 5 hari tersebut.


Hampir 100 jenis produk usahawan IKS dan kampung juga akan dijual hasil daripada sokongan Yayasan Pembangunan Usahawan Terengganu (YPU) serta aktiviti seperti demo masakan telah diaturkan. Cabutan bertuah percutian di Terengganu juga dirancang untuk pelanggan yang bertuah. 

Jangan lupa 'pakat turun ramai-ramai' ke Foodmarket, membeli belah dan pastikan anda bergambar dan selfie kerana Foodmarket dihias indah dengan dekor yang sangat hipster dan nostalgik yang pastinya menggamit memori anda di kampung. 

Maklumat program:

Tarikh : 25 hingga 29 April 2018

Waktu Operasi : 10 pagi hingga 10 malam

Lokasi : Bandar Seri Permaisuri, Cheras
(berdekatan Q Bistro dan berhadapan Hidaya Mart & 7Eleven)

Waze : Foodmarket

Telefon:
+6019 666 4889

Web:

Email:

Sosial Media:

Saturday, April 21, 2018

PENGALAMAN RAWATAN PEMULIHAN RAMBUT : PRP HAIR SCALP 头皮护理  DI PREMIER CLINIC
Tidak semua lelaki sesuai dengan imej tidak berambut walaupun botak itu "cool". Ada setengah dari kaum lelaki menganggap rambut mereka sebagai mahkota yang berharga. *begitu juga dengan saya. Bila masalah keguguran rambut timbul, itu sudah semestinya menjadi suatu hal yang cukup menakutkan saya.

Bila rambut mula hilang sedikit-demi sedikit, apa yang saya boleh katakan adalah hanya mampu mencari bagaimana cara untuk menanganinya. Malah, sekadar menangani masalah ini dari terus berlaku tidak cukup kecuali kita mampu untuk mencari penyelesaian untuk merawat dan melebatkan rambut kita kembali.

1.0 PREMIER CLINIC

Atas cadangan beberapa orang sahabat, saya sendiri telah cuba untuk mendapatkan rawatan PRP (Platelet Rich Plasma) Hair Sculp di Premier Clinic yang berada di Megan Avenue 1, Kuala Lumpur. Rawatan ini dikatakan dapat membantu meransang pertumbuhan rambut baru bagi mereka yang mengalami masalah kekurangan rambut dan rambut gugur seperti saya.


Untuk pengetahuan korang, Premier Clinic ini ada menyediakan pelbagai jenis prosedur estetik tanpa pembedahan dan rawatan laser canggih. Apa yang menyakinkan saya lagi, Premier Clinic merupakan antara 3 klinik kecantikan estetik yang terkemuka di Malaysia.

  1.1 Rawatan PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP merupakan salah satu rawatan untuk kecantikan yang semakin 'trending' dan dikatakan sangat berkesan. Rawatan ini amat selamat kerana ianya melibatkan proses yang menggunakan darah kita sendiri untuk rawatan. Apa yang pasti, ianya bebas dari bahan kimia atau sebarang bahan campuran terlarang selain daripada sel darah (platelet) yang diambil dari badan kita sendiri. Rawatan tanpa pembedahan ini turut popular di Hollywood dengan panggilan rawatan terapi 'Vampire Facelift'.

  1.1.1 Proses Rawatan PRP

Untuk rawatan PRP Hair Scalp yang saya buat, saya telah menerima konsultasi dan rawatan dari Dr. Foo Wing Jian. Dr. Foo telah mengenalpasti permasaalahan yang telah saya hadapi dan menerangkan tentang rawatan yang bakal akan dilakukan olehnya keatas saya.



Memandangkan masalah rambut saya tidak terlalu teruk dan hanya berlaku pada bahagian yang tidak menyeluruh, Dr. Foo menyakinkan saya bahawa proses rawatan yang bakal dilakukan tidak akan terlalu lama, dan tidak terlalu menyakitkan.


Untuk pengetahuan korang, terdapat 3 langkah asas dalam rawatan PRP iaitu pengambilan darahpengasingan plasma darah bagi mendapatkan platelet-rich plasma dan proses suntikan PRP ke kulit kepala.

    1.1.1.1 Proses Pengambilan Darah

Terapi PRP dimulai dengan mengambil darah sebanyak 10-40cc dari pembuluh darah di lengan, lalu darah tersebut dimasukkan tabung steril dan di proses untuk mendapatkan Growth Factor yang terbaik.


Prosedur ini merupakan prosedur pengambilan darah yang kebiasaan orang lakukan untuk medical check up. Bagi saya ia tidaklah terlalu menyakitkan, cuma sakitnya seperti digigit semut sahaja.

    1.1.1.2 Pengasingan PRP Dari Darah

Selepas itu, darah akan diproses menggunakan mesin centrifuge khas bagi mendapatkan platelet rich plasma.
Tube yang berisi darah yang telah diambil dimasukkan pada centrifuge dan diputar selama beberapa saat dengan kecepatan dan waktu tertentu untuk memisahkan komponen plasma dari darah.

Seperti kita sedia maklum, tubuh badan kita mempunyai keupayaan untuk penyembuhan sendiri. Jika tubuh badan kita luka, platelet darah akan bertindak sebagai penutup luka dalam mekanisme pembekuan darah. Begitulah fungsi tugas platelet untuk proses pembaikan tisu.


Platelet Rich Plasma yang diekstrak dalam konsentrasi yang tinggi di atas paras normal ini, digunakan untuk menyembuhkan dan memperbaiki tisu dengan lebih efisien bila disuntik terus terus ke bahagian yang ingin dirawat. Platelet tersebut merupakan protein yang mempunyai faktor pertumbuhan (growth factors) bagi menyokong pertumbuhan sel kulit baru dan meningkatkan penghasilan kolagen.

    1.1.1.3 Suntikan PRP Pada Kulit Kepala

Setelah PRP siap, doktor akan mulai menyuntikkan PRP di antara folikel yang bermasalah dengan kedalaman tertentu. Untuk mengurangkan rasa sakit ketika proses suntikan, nurse akan menghidupkan vibrator dan meletakkannya di kawasan berdekatan dengan lokasi suntikan untuk mengurangkan rasa sakit akibat dari suntikan. 


Saya perlu fokus kepada vibrator tersebut bagi mengurangkan sakit terhadap suntikan. Tipu kalau saya kata ianya tidak sakit, tapi ianya boleh dikurangkan jika kita betul-betul ikut nasihat doktor.

    1.1.1.4 LED Phototherapy 

Setelah siap semua proses suntikan PRP, proses terakhir adalah menggunakan LED Phototherapy bagi mengurangkan kesan bengkak, wound healing serta mengurangkan kesan kesakitan. Lampu dalam bilik rawatan akan ditutup dan proses mengambil masa dalam 15 minit.


Keseluruhan proses rawatan PRP ini mengambil masa 2 jam, bergantung kepada proses PRP yang dijalankan terhadap seseorang pesakit.


Kesan optimum boleh dilihat setelah beberapa minggu dan kesannya juga berbeza terhadap individu. Korang juga dinasihatkan untuk membuat rawatan ini beberapa kali untuk kesan yang lebih baik.

  1.2 DISKAUN HARGA RAWATAN

Kepada pembaca blog saya atau sesiapa sahaja kenalan korang yang mahu dapatkan rawatan di mana-mana cawangan Primier Clinic, bolehlah gunakan nama saya "MawardiYunus" sebagai kod untuk dapatkan tawaran istimewa untuk rawatan.


code : MAWARDIYUNUS

  1.3 LOKASI PREMIER CLINIC

Untuk dapatkan khidmat rawatan PRP atau rawatan lain di Premier Clinic, korang bolehlah terus ke cawangan-cawangan mereka seperti di bawah ini:

TTDI:
31,Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000, Kuala Lumpur.
*Same row as Pizza Hut and next to Maxis and Digi centre 

BANGSAR:
40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.
*Same row as Post Office and next to Raj Banana Leaf mamak stall

PUCHONG:
G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor
* Same row as RHB Bank and Paparich Restaurant 

KL CITY:
A-0-8 Megan Avenue 1 , 189 Jalan Tun Razak , 50400 Kuala Lumpur
*Opposite new China Embassy (China Visa application place)


Thursday, April 19, 2018

PENCARIAN WANITA MELAYU 2018 SUDAH BERMULA

Baru-baru ini saya telah menulis satu artikal berkenaan dengan PENCARIAN WANITA MELAYU – PLAZA SHAH ALAM (PWM2018). Untuk pengetahuan korang semua, pertandingan ini telahpun bermula pada 7 April 2018 yang lepas.

1.0 PENCARIAN WANITA MELAYU 2018

Untuk pengetahuan korang, tahun 2018 merupakan tahun kelima penganjuran PENCARIAN WANITA MELAYU – PLAZA SHAH ALAM (PWM2018) kembali membuka peluang buat semua gadis Melayu di luar sana untuk merebut gelaran Ikon Wanita 2018. Apa yang lebih istimewa kali ini, pihak Plaza Shah Alam sebagai penganjur utama membuka peluang buat gadis “Curvy” untuk turut serta mencuba nasib bergelar Ikon Wanita Melayu.


Penyertaan secara dalam talian telah dibuka untuk peserta mendaftar sejak akhir Januari 2018 lalu menerusi laman web rasmi www.plazashahalam.com dengan syarat lengkap penyertaan.


Sesi uji bakat bakal diadakan pada 7 April 2017 (Sabtu) bertempat di Plaza Shah Alam bermula jam 11 pagi bagi sesi pertama dan jam 2 petang bagi sesi kedua. Bagi sesi uji bakat ini pemarkahan para peserta akan dinilai daripada sudut personaliti, skil komunikasi dan bakat yang untuk ditonjolkan. Beberapa soalan akan diajukan oleh juri terpilih bagi melihat keupayaan serta kebolehan para peserta dalam menjawab soalan secara spontan dalam masa yang ditetapkan.

1.1 “MALAY GIRLS RULE!”

Seiring dengan kempen global woman empowerment yang semakin hangat diperkatakan, pihak Plaza Shah Alam mengambil peluang serupa dangan menggunakan tag line “MALAY GIRLS RULE!” yang akan menjadi tag line rasmi yang akan digunakan sepanjang tempoh penganjuran Pencarian Wanita Melayu 2018 tahun ini.


1.2 MENTORING SESSION

Buat pertama kalinya sesi mentoring akan diadakan pada tahun ini buat 12 finalis yang terpilih. Empat mentor terpilih adalah pemenang Pencarian Wanita Melayu yang terdahulu terdiri daripada Ashira Kaseh (Pemenang 2014), Ayu Harris (2015), Hazwani Zaini (2016) dan Nurul Ain pemenang Pencarian Wanita Melayu tahun lalu.


Setiap mentor akan mengendalikan 3 finalis yang akan dibentuk personaliti, keyakinan serta imej mereka sebagai wanita Melayu dalam beberapa aktiviti yang telah disusun. Kelas solekan, etika, pertandingan memasak dan aktiviti luar sebagai riadah telah disusun sepanjang tempoh seminggu sebelum mereka melangkah ke sesi final PWM2018.

1.3 HABIB JEWELS SELAKU PENAJA UTAMA PENCARIAN WANITA MELAYU 2018 (PWM2018)

Seperti tahun sebelumnya, HABIB JEWELS menjadi penaja utama program Pencarian Wanita Melayu 2018 kali ini bersama ICE-WATCH. Antara penaja lain yang turut memberi sokongan terhadap penganjuran PWM2018 adalah Elianto Makeup, ARCO.MY, D’Qapas, Original Classic (OC), NRCosmetics (NRC), Shaiful Azley Affaley dan Ani Catering & Wedding Planner.

1.4 TENTATIF PROGRAM PENCARIAN WANITA MELAYU 2018 (PWM2018)

  • 5 April 2018 : Press Conference Pencarian Wanita Melayu 2018
  • 7 April 2018 : Sesi Uji Bakat
  • 21 April 2018 : Semi-final Pencarian Wanita Melayu 2018
  • 22 April 2018 : Mentoring Session, Rock Climbing, Kelas Etika, Perundingan Imej & Sesi Fitting Acara Final, Sesi Fotografi
  • 23 April 2018 : Kelas & Demo Solekan Bersama ELIANTO                                                                     Lokasi: Elianto HQ, Mid Valley
  • 25 April 2018 : Lawatan ke HQ Habib Jewels selaku penaja utama Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018)
  • 26 April 2018 : Pertandingan Memasak Bersama Chef Liza                                                           Lokasi: Plaza Shah Alam
  • 28 April 2018 : Acara Kemuncak Pencarian Wanita Melayu 2018                                                 Lokasi: Plaza Shah Alam                                                                                                                               Masa: 2 – 5 Petang

1.5 ACARA MENARIK FINAL PENCARIAN WANITA MELAYU 2018 



Untuk memberi kelainan, buat pertama kalinya Pencarian Wanita Melayu memperkenalkan pengacara lelaki bagi acara separuh akhir dan acara kemuncak final PWM2018. Karl Shafek diberi kepercayaan mengemudi acara ini sebagai pengacara dan bakat baru meningkat naik, Ismail Izzani akan membuat persembahan di acara kemuncak Pencarian Wanita Melayu 2018 yang abakal berlangsung pada 28 April ini.

Semoga berjaya kepada semua finalis, untuk maklumat lanjut berkenaan pertandingan ini korang boleh ikuti di www.facebook.com/PencarianWanitaMelayu.



Monday, April 16, 2018

PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP AMBASSADOR PUTRAJAYA

Perkahwinan bukanlah sesuatu perkara yang boleh diambil mudah. Nak-nak bila bercakap berkenaan majlis yang bakal di buat. Bagi mereka baru pertama kali mesti akan tidak senang duduk bukan? Macamana dengan jemputan? Macamana dengan catering? dan macam-macam persoalan lagilah. Jadi untuk artikel kali ni, saya sendiri nak kongsi berkenaan dengan Wedding Planner yang boleh dipercayai dengan perkhidmatannya khusus bagi mereka yang berada di Putrajaya dan sekitarnya.

1.0# AMBASSADOR PUTRAJAYA

     1.1# Pakej Perkahwinan Putrajaya

Sedikit info untuk korang Ambassador Putrajaya ni telah dibuka sejak Disember 2017 yang lalu dan telah mendapat sambutan yang sangat luar biasa. Apa yang boleh saya katakan, lokasi dewan dan butik Ambassador Putrajaya ini sangat strategik dan dewan yang disediakan sangat nampak exclusive dan ianya terletak di Presint 15 Diplomatik Putrajaya.



Amat memudahkan bagi korang yang inginkan majlis perkahwinan yang sempurna dan lancar, Ambassador Putrajaya boleh bantu korang dari A hingga ke Z. Apa yang boleh saya kongsikan, mereka bukan sahaja mempunyai pakej bridal, malah mereka juga ada menawarkan pakej catering dan pakej dewan (event space) . *cukup lengkap dan tidak diragui.




     1.2# Event Space Putrajaya


Selain dari majlis kebiasaan seperti majlis perkahwinan dengan diskaun yang super menarik, Ambassador Putrajaya juga boleh mengendalikan majlis seperti Majlis Konvokesyen, Jualan Booth, Seminar, Pelancaran Produk, Ruang Pameran, Fashion Show dan sebagainya.



     1.3# Bufet Ramadan AMBASSADOR PUTRAJAYA

Sempena bulan puasa ini, Ambassador Putrajaya juga akan menyediakan bufet berbuka puasa di event space mereka di  di Presint 15 Diplomatik Putrajaya. Harga yang cukup berpatutan dan berbaloi untuk dicuba.


Tarikan untuk bufet buka puasa kali ini adalah Kambing Golek berperisa lemon dan juga gulai kawah kelantan yang pastinya mempunyai peminatnya yang tersendiri. Dengan harga hanya RM 68 untuk dewasa dan RM38 untuk kanak-kanak, korang boleh beramai-ramai datang dan menikmati juadah berbuka di  Ambassador Putrajaya ni.

     1.4# Maklumat AMBASSADOR PUTRAJAYA

Bagi korang yang mencari lokasi untuk membuat sebarang majlis, Ambassador Putrajaya sedia memberikan khidmat event space untuk korang yang tinggal disekitar Putrajaya, Bangi, Kajang dan kawasan sekitarnya. Untuk maklumat lanjut, korang boleh rujuk pada maklumat di bawah.

Ambassador Putrajaya

Hanana Group Sdn Bhd,
92, Jalan Perak, Persiaran Diplomatik, 
Persint 15, 62050 Putrajaya

Telefon:
Farah : 016 - 6700 457
Hanis : 016 - 6700 752
Rezza : 016 - 6700 473
Liana : 016 - 4318 434

Tuesday, April 10, 2018

BUFFET RAMADAN 2018 SUNWAY PUTRA HOTEL KL

Bulan Ramadan dah makin hampir dengan kita, entry kali ni saya nak kongsikan lokasi Buffet Ramadan hotel tahun 2018. Lokasi berbuka puasa kali ni merupakan lokasi yang pertama saya nak kongsikan dengan korang especially kepada mereka yang tinggal di sekitar Kuala Lumpur. 

BUFFET RAMADAN 2018 SUNWAY PUTRA HOTEL KL

Kalau korang sedang mencari lokasi berbuka puasa untuk keluarga mahupun officemate, boleh cuba di Coffee House, Level 9, Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur. Kat sini ada lebih dari 100 jenis makanan dihidangkan mengikut citarasa kita tak kira la yang suka masakan melayu, Asian dan juga Western. Tapi, dengar khabar tahun ni mereka menfokuskan pada makanan melayu kampung.


Untuk pembuka selera, mereka ada sediakan banyak menu seperti pelbagai jenis kerabu ; Kerabu Jantung Pisang, Kerabu Lala Pedas, dan banyak lagi. Selain kerabu, mereka juga ada menyediakan Rojak buah, Tauhu Sumbat, Grilled Beef Mandarin Salad, Pecal, Ulam, Chilled Mayo Crabmeat With Corn Salad, Poached Fish with Pineapple dan Snow Peas Salad. Bagi mereka yang sukakan makanan Jepun, Maki Sushi dan Sushi Rolls pun ada khas untuk korang. Memang berbaloi-baloi.


Untuk makanan utama mereka pula disediakan khas oleh Chef Rossham. Sup Gear Box, Oriental Barbecued Lamb (Award Winning Dish Di Thailand Culinary Competition), Salmon Fish Head Curry, Laksa Utara, Udang Kalio dengan belimbing buloh, Daging Masak Lemak Cili Padi, Ikan Patin Masak Tempoyak pasti akan buat korang menambah banyak kali.



Selain dari itu mereka ada menyediakan 12 action stalls yang menghidangkan pelbagai menu terbaik dari Sunway Putra Hotel. Antara menu pilihan yang korang boleh pilih ialah Grilled Fish, Grilled Seafood, Chicken Chop With Mushroom Sauce, Chicken Shawarma, Cucur (Cucur Ikan Bilis, Cucur Udang, Cucur Kelapa & Cucur pisang), pelbagai jenis Kuih Talam dan banyak lagi.


Jangan lupa untuk cuba dessert yang mereka sediakan seperti Cendol, Ais kacang, Teh Tarik, Fresh Tropical Fruits serta pelbagai jenis kek dan desserts. Memang terlalu banyak pilihan dan saya yakin korang sendiri pun akan teruja bila ke sini.

Harga Buffet Ramadan 2018 Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur

RM128 nett dewasa 
RM64 nett kanak-kanak & warga tua
(kanak-kanak bawah 6 tahun percuma)

Harga Berkumpulan :
RM108 nett
(minimum 30 orang)

Tarikh : 19 May - 4 June 2018

Alamat : 
Coffee House, Level 9,
Sunway Putra Hotel,
100, Jalan Putra,
50350 Kuala Lumpur

Untuk tempahan boleh hubungi : 03-40409888 atau email spkl.ch@sunwayhotels.com

Saturday, April 07, 2018

SAYA SIHAT DAN CANTIK DENGAN SISTA STARDUST-FIB'RE ROSE ! ! ANDA PUN PATUT CUBA
Memiliki badan sihat dan cantik bukanlah hanya impian kepada kaum hawa sahaja, malah kaum adam masa kini juga sangat menitik beratkan tentang hal kesihatan dan penampilan diri. Tidak hairan jika kita dapat lihat terlalu banyak produk-produk yang dapat membantu seseorang dalam menjaga kecantikan dan kesihatan diri di jual di market Malaysia khususnya.


Saya sendiri telah antara salah seorang dari mereka yang cukup mementingkan tentang hal ini. Untuk pengetahuan korang, saya telah mengambil makanan tambahan sebagai alternatif kepada hal penjagaan diri saya sejal hampir sebulan lalu. Makanan tambahan yang saya maksudkan itu adalah Fib’re Rose iaitu produk dari jenama Sista Stardust.

1.0# Sista Stardust – Fib’re Rose

Jom saya kongsikan sedikit sebanyak berkenaan produk Fib’re Rose ni. Produk ini merupakan makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botani semulajadi untuk kesihtan dan kecantikan


Ianya mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak Kelopak Rose (Japan Whitening) yang merupakan ramuan berpaten No.3818483 dan pelbagai bahan yang ternyata mampu mengawal selera makan sekaligus menyelesaikan masalah berat badan. Jadi memang sangat sesuai untuk di ambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan.

2.0# Kebaikan Fib're Rose

2.1# Membantu proses pencernaan & sembelit

Apa yang boleh saya kongsikan, sepanjang saya mengambil produk ini ianya cukup berbeza dengan produk turunkan berat badan lain. Dari hari pertama pengambilannya, apa yang saya dapati ialah ianya memudahkan saya untuk buang air besar. Dalam bahasa mudah ianya dapat membantu dalam melancarkan proses pencernaan dan masalah sembelit. *tidak seperti produk lain yang memaksa perut kita untuk itu.


Saya sendiri faham kerana ramai juga yang takut untuk mengambil produk turunkan berat badan seperti ini kerana banyak diantaranya berfungsi memaksa kita untuk membuang dan sakit perut (cirit-birit) yang terlalu berlebihan sehingga pengguna tidak mampu untuk buat kerja lain selain ke tandas. *jika korang consume Fib're Rose dari Sista Stardust Insyaallah anda akan tidak menghadapi masalah ini.

2.2# Mengawal selera makan

Masalah utama bagi kita orang melayu ni adalah untuk elak makanan berkanji seperti nasi. Nak pula kalau dapat hidangan selera kampung. *perghhh memang menguji betol. Walaupun semua sedar akan kesannya, tapi nafsu tetap tidak boleh dikalahkan.

Selepas consume beberapa sachet Fib're Rose, saya sedar bahawa nafsu selera makan saya berkurang. Bila tengok nasi je mula rasa full dan meloyakan. *rasa seolah-olah kita baru sahaja habis makan nasi kukus ayam kampung 2 pinggan. Ini betul-betul, memang dari pengalaman sendiri. Jadi, bagi saya ini adalah peluang untuk berjimat dan susun menu makan yang sebetulnya untuk membekalkan diri dengan zat yang diperlukan oleh badan kita.

Selain dari itu,  Fib're Rose dapat membantu membakar lemak dan melansingkan badan.

2.3# Kebaikan lain Fib're Rose


Selain dari kebaikan yang saya kongsikan di atas, Fib're Rose juga mempunyai banyak kebaikan dan khasiat lain seperti berikut:
  • Meningkatkan metabolisme tubuh badan
  • Membuang toksin dari badan
  • Membantu menyihatkan badan
  • Mengandungi antioksida yang tinggi

3.0# Cara pengambilan produk Sista Stardust- Fib're Rose

Bagi saya, produk Sista Sistardust ni merupakan makanan tambahan yang mudah dan cepat untuk disediakan. Bagi saya, pengambilan segelas sebelum tidur atau pada awal pagi sudah menjadi rutin wajib. Berikut merupakan cara ringkas cara penyediaan Sista Stardust Fib're Rose.


  1. Campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam
  2. Gunakan botol shaker yang korang dapat b
  3. Goncang sehingga larut sepenuhnya
  4. Minum serta-merta selepas penyediaan.

4.0# Harga Sista Stardust Fib're Rose 

Harga Sista Stardust Fib're Rose sekotak adalah RM150 yang mempunyai 60 sachet untuk 60 hari. Bagi saya, ianya tidak terlalu mahal jika dibandingkan dengan produk lain kerana ianya boleh di consume untuk dua (2) bulan.


Macamana best tak? Kalau korang rasa korang pun nak cuba produk ni, jangan tunggu lama-lama tau. Boleh tengok laman sesawang mereka dan social media mereka untuk update yang lebih lanjut.

Website :

Facebook :

Instagram :