travel, food and lifestyle blog

Followers

RENOSKIN - MEDIC SERUM UNTUK KULIT SENSITIF DAN BERMASALAH


Sunburn atau selaran cahaya sering berlaku apabila seseorang itu terdedah dengan cahaya matahari pada jangka masa yang lama tanpa menggunakan sebarang losyen perlindungan. Akibat dari hal tersebut bukanlah sesuatu yang biasa malah boleh menyebabkan kita tak boleh tidur malam.


Buat pertama kali hal ini telah terjadi keatas diri saya semasa pergi bercuti di Bali pada awal Februari lepas, kerana terlalu banyak dengan aktiviti di tepi pantai. Rasa panas membahang pada muka dan rasa panas berdenyut-denyut hingga ke cuping telinga memang cukup tidak menyenangkan.

1.0 RENOSKIN-MEDIC SERUM


Saya cukup beruntung kerana, saya ada bawa bersama satu produk untuk kulit sensitif ketika saya ke Bali. Alhamdulillah, saya cuba sapu secara nipis di bahagian kulit muka dan bahang kepanasan mula surut dan hilang. Produk yang saya maksudkan itu adalah RenoSkin-Medic Serum.

1.1 KANDUNGAN RENOSKIN-MEDIC SERUM

Saya percaya dan yakin pada produk RenoSkin-Medic Serum ni kerana ianya mengandungi pelbagai bahan semulajadi bersama bahan aktif ekstrak vitamin E dan A. Ini menjadikan ianya lebih berkesan 70-80 kali berbanding vitamin sentatik dan kaya dengan pelembab semulajadi.


Di dalamnya terkandung ekstrak buah castor, ekstrak herba termasuk Rosemary , ekstrak minyak Kelapa dara asli , kaya dengan Vitamin E , kaya dengan Vitamin A , kaya dengan Fatty acids dan kaya dengan Omega 6 . Ia juga bebas steroid, bebas pewangi sintetik , bebas bahan kimia dan sangat sesuai untuk bayi.

Formulasi Medic Serum ini dicipta oleh PhD scholar yang mempunyai pengalaman profesional dalam research project bersama sama professor terkemuka di universiti tempatan.

1.2 RAWATAN RENOSKIN-MEDIC SERUM

Produk ini sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering. Ia boleh digunakan sebagai pelembab kulit. Dapat membaiki sel rosak supaya kembali normal, merawat jerawat supaya tidak tumbuh, dan memudarkan jeragat. Medic Serum ni herbal terapy, dia lebih kepada for eczema dan kulit sensitifSelain itu juga, produk ini secara klinikalnya diuji boleh digunakan untuk:

  1. Meredakan azcema dan psoriasis
  2. Melembabkan kulit
  3. Merawat dan mencegah ruam lampin
  4. Merawat jangkitan kulat dan bakteria
  5. Merawat luka melecur
  6. Menyuburkan rambut
  7. Menghilangkan regangan kulit
  8. Memudarkan pigmentasi
  9. Memudarkan parut
  10. Merawat gatal-gatal, merah dan alahan kulit.
Tahukah anda bahawa medicserum di cipta khas untuk membantu ibu ibu anak eczema dari terus bergantung harap pada krim steroid atau krim kimia yang mempunyai risiko jangka panjang penggunaan nya. Medic serum mendapat kelulusan KKM selamat digunakan untuk bayi hingga orang dewasa.

1.3 CARA MENGGUNAKAN RENOSKIN-MEDIC SERUM

Cara menggunakan RenoSkin-Medic Serum ni sangat mudah dengan hanya sapukan serum secara nipis sahaja di kawasan kulit yang terlibat. Sapukan secara nipis serum pada bahagian bermasalah dua (2) kali sehari selepas mandi.


AMARAN : Sekiranya masalah gatal dan kemerahan terjadi, berkemungkinan anda alergik terhadap kandungan herba, jadi anda dinasihatkan supaya hentikan penggunaan dan mendapatkan nasihat dari doktor. 

Untuk matlumat lanjut mengenai  RenoSkin-Medic Serum ni korang boleh rujuk di bawah :


Sebarang pertanyaan berkenaan renoskin, produk, atau uolss sendiri berminat menjadi dropship, agen dan stokis, boleh direct contact no telfon ni: 016 490 7155 atau terus ke link ini dengan menghantar mesej renoskinblog untuk respon pantas : www.wasap.my/60164907155/renoskinblog .
Share:

SENARAI PENUH PESERTA DAN PEMENANG ANUGERAH JUARA LAGU KE-32 (AJL32) TAHUN 2018


Tahun ni saya sendiri berpeluang untuk menonton Anugerah Juara Lagu ke-32 (AJL 32) secara langsung. Sebanyak 12 buah lagu berjaya layak ke pentas akhir AJL32 yang berlangsung pada 11 Februari 2018 yang lepas di Axiata Arena, Bukit Jalil.

1.0 ANUGERAH JUARA LAGU KE-32 (AJL32)

Memandagkan tema AJL32 pada tahun ni adalah Fesyen & Muzik, maka artis-artis dan penonton yang hadir juga tampil dengan pelbagai fesyen yang berkaitan. Apa yang saya nak katakan bahawa, persembahan pembukaan tirai malam AJL32 oleh Stacy cukup bertenaga dan memukau seluruh penonton di Axiata Arena.


AJL32 kali ini telah dihoskan oleh Sherry Al-Hadad dan Aliff Satar. Apa yang boleh saya katakan ianya merupakan gandingan bakat yag cukup sempurna dan sangat best. Dengan bakat dan perwatakan Alif yang cukup cool dan Sherry yang sangat lucu itu menjadikan pentas AJL32 ni sangat meriah.

1.1 SENARAI FINALIST AJL32

Berikut ialah senarai penuh lagu, artis, komposer, penulis lirik dan muzik video bagi lagu-lagu yang telah berentap di pentas AJL 32 .

1. Lagu : Akhirnya Cinta
Artis : Salma Asis
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Ajai & Slen

2. Lagu : Bayang
Artis : Khai Bahar
Komposer : Eddy Khalifah
Penulis Lirik : Eddy Khalifah

3. Lagu : Sejati
Artis : Azmi Caliph Busker (Faizal Tahir)
Komposer : Faizal Tahir & Mike Chan
Penulis Lirik : Faizal Tahir & Mike Chan

4. Lagu : Amboi
Artis : Altimet
Komposer : Navigator
Penulis Lirik : Altimet

5.Lagu : Aku Yang Sebenar
Artis : Hazama & The Penglipurlara
Komposer : Datuk M. Nasir
Penulis Lirik : Ad Samad

6. Lagu : Warkah Untukku
Artis : Ara Johari
Komposer : Hang Nadim
Penulis Lirik : Laq

7.Lagu : Separuh Mati Ku Bercinta
Artis : Dayang Nurfaizah
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Ajai

8. Lagu : Lebih Sempurna
Artis : Syamel
Komposer : Syamel/Edry Abdul Halim/Boy Anaz
Penulis Lirik : Syamel

9. Lagu : Tergantung Sepi
Artis : Haqiem Rusli
Komposer : Gouffran & Ibnu
Penulis Lirik : Gouffran & Ibnu

10. Lagu : Jampi
Artis : Hael Husaini
Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong
Penulis Lirik : Hael Husaini & Ezra Kong

11. Lagu : Menahan Rindu
Artis : Wany Hasrita
Komposer : Gouffran & Ibnu
Penulis Lirik : Gouffran & Ibnu

12. Lagu : Aku Cinta
Artis : Syamel & Ernie Zakri
Komposer : Syamel
Penulis Lirik : Syamel

1.2 SENARAI PEMENANG AJL32

Berikut pula merupakan senarai pemenang AJL32 ni. Keputusan yang tidak di sangka-sangka dan semestinya memberi kejutan kepada peserta dan penonton.



Juara :
Jampi - Hael Husaini


Naib Juara :
Sejati - Azmi Caliph Busker



Tempat Ketiga :
Tergantung Sepi - Haqiem Rusli


Vokal Terbaik :
Aku Cinta - Syamel & Ernie Zakri


Persembahan Terbaik :
Amboi - Altimet



Penyanyi Pilihan Samsung : 
Bayang - Khai Bahar


Apapon Tahniah kepada semua pemenang Anugerah Juara Lagu Ke-32. Yang tak menang bukan bermaksud lagu korang tak berkualiti dan tak sedap. Memang sudah adat dalam pertandingan. Kepada korang yang terlepas peluang menonton AJL32, jangan lupa terus streaming je di www.tonton.com.my . Daftar tonton sekarang!

Share:

ELVARA MALAYSIA : HOMESTAY MURAH DI DAMANSARA


Homestay cukup popular dikalangan traveller yang travel secara berkumpulan atau dengan keluarga.  Ini kerana sudah semestinya kerana ruang dan harga yang jauh lebih murah dari hotel. Kalau nak tempah hotel sudah semestinya terpaksa ambil 2-3 bilik dan harga pula tentu berlipat kali ganda. Agak rugi bagi mereka yang datang untuk jangka masa yang pendek seperti dalam tempoh sehari dua dan menjadikan penginapan tu sebagai tempat tidur dan mandi sahaja.


Damansara, cukup terkenal dengan lokasi orang-orang kaya. *agaknya ada ke homestay yang murah dan mampu sewa kalau ada urusan sehari dua di sana?. Korang tak perlu risau. Untuk pengetahuan korang, korang boleh jumpa homestay murah dan cantik yang berada di Empire Damansara. Sebuah lokasi strategik yang mempunyai banyak kedai makan dan mudah untuk akses ke mana saja.

1.0 ELVARA MALAYSIA

Homestay yang saya maksudkan tu adalah Elvara Malaysia. Kalau korang ke carian google, korang juga boleh dapat info Elvara Malaysia ni di Laman web carian hotel. Mereka ada menawarkan dua (2) jenis unit penginapan iaitu STUDIO untuk tiga (3) pax dan Duplex untuk lima (5) pax.

1.1 PENGALAMAN BERMALAM DI ELVARA MALAYSIA

Saya sendiri berpeluang menginap di unit penginapan Duplex Elvara Malaysia bersama kawan-kawan saya beberapa minggu lepas. Memandangkan ada urusan di Damansara, kami mengambil peluang untuk sewa semalam dan rasai sendiri suasana di sini.


Duplex merupakan jenis penginapan dua (2) tingkat dimana ianya juga biasa dijadikan unit pejabat. Kemudahan bilik air boleh akses di kedua-dua aras. Bahagian bawah dijadikan ruang tamu dan ruang dapur, manakala bahagian atas pula dijadikan kamar tidur.


Unit yang kami stay ni dilengkapi dengan akses internet, dan berhawa dingin. Sebagai tambahan, mereka juga ada sediakan kipas. Kalau waktu tengahari tak perlu bazir electric buka lampu kerana unit ni mempunyai dinding cermin yang boleh supply cahaya yang secukupnya ke dalam bilik.




Bagi Guest House jenis Duplex ini terdapat dua (2) katil jenis Queen di bahagian atas dan satu (1) sofa bed yang di letakkan di ruang tamu. Ruang atas juga dilengkapi dengan meja kerja yang boleh dijadikan ruang makeup, penyidai baju dan almari.


Homestay Elvara Malaysia ni selamat dan dikawal oleh pegawai keselamatan 24 jam. Nak masuk ke penginapan kena guna access card. Di bahagian bawah bangunan pula korang boleh jumpa banyak kedai yang dibuka buka 24 jam seperti restoran mamak dan 7eleven. Korang juga boleh jumpa, boat noodle, klinik, dobi dan banyak lagi kemudahan lain. Parkir disini banyak dan yang penting Caj parkir tak terlalu mahal.

1.2 HARGA HOMESTAY ELVARA MALAYSIA

Berikut merupakan harga Elvara Guest House untuk satu malam :

STUDIO 3 pax
RM120 ( Ahad - Khamis )
RM150 ( Jumaat & Sabtu )

DUPLEX 5 pax
RM150 ( Ahad - Khamis )
RM180 (Jumaat & Sabtu )

*Tarikh lawatan kami ke Elvara Malaysia 20-21 januari 2018


Alamat :
Elvara Malaysia
Jalan PJU 8/8, Damansara Perdana, 
47820 Petaling Jaya, 
Selangor

Telefon :
0194569155 / 1212

>> FACEBOOK | INSTAGRAM <<
Share:

BOAT NOODLES PERKENALKAN EMPAT MENU BAHARU


Sudah lama rasanya tak lepak makan kat Boat Noodles, dah hampir setahun rasanya! Tempoh hari sempat jugak lepak di Boat Noodles di Empire Damansara pekena menu baharu mereka. Untuk pengetahuan korang, 4 menu baharu yang mereka perkenalkan ini bukanlah kekal dan sentiasa ada seperti menu-menu lain mereka sebelum ini kerana ianya terhad sehingga hujung bulan februari (2018) ini sahaja.

Bersama rakan blogger

1.0 MENU BAHARU BOAT NOODLES

Empat (4) menu baharu yang dimaksudkan itu meragkumi dua (2) jenis minuman iaitu Blue Butterfly, Mango Smoothie, dan dua (2) jenis makanan iaitu Prosperity Yum (Beef/Chicken) dan Thai Fried Chicken.

1.1 BLUE BUTTERFLY

Blue Butterfly
Blue Butterfly
Minuman yang cukup unik berperisa soda dan lemon. Apa yang menariknya, saya difahamkan bahawa air ini diperbuat daripada pewarna bunga telang. Keunikannya, apabila jus lemon dicampurkan kedalam ke dalam gelas, air yang berwarna biru terang bertukar menjadi warna unggu dengan sekelip mata.


1.2 MANGO SMOOTIES

Mango Smooties
Sekarang ni cukup popular dengan kehadiran jus mangga / mangga susu. Memandangkan ianya merupakan salah satu minuman yang cukup popular di Thailand, Boat Noodles juga tidak ketinggalan untuk memperkenalkan Mangga Smooties versi mereka. Dengan menggunakan buah mangga yang fresh ianya dikisar halus menjadi minuman jus yang cukp enak.

1.3 PROSPERITY YUM

Prosperity Yum
Kali ini Boat Noodles memperkenalkan hidangan mee berperisa tomyam. Korang boleh membuat 2 pilihan mee iaitu  Thai Rice Noodles dan juga Springy Noodles. Saya lebih suka perisa tomyam ni berbanding dengan perisa lain yang boat noodles ada sebelum ni. Rasa tomyamnya yang bersantan tu memang sangat menyelerakan.


1.4 THAI FRIES CHICKEN

Thai Fried Chicken
Antara kesemua menu baharu ni Ayam goreng ini paling saya suka. Kami sendiri makan berpinggan-pinggan masa ke sini tempoh hari. Rasa rempah dia tu memang sebati, kalau tak cicah sos pun dah okay. Kalau tanya saya, sepinggan ni memang cukup saya makan sorang je kot. hehe


Tak rugi kalau nak cuba semua menu baharu dari Boat Noodles ni. Kalau nak cuba kena cepat-cepat sebab menu ni hanya terhad sampai hujung Februari 2018 ni sahaja.

Apapun, untuk anda yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Boat Noodle ini, korang boleh terus layari medium social media mereka di:

Share:

MENANGI TIKET VIP KE ANUGERAH JUARA LAGU 32 (AJL32)



1.0 ANUGERAH JUARA LAGU KE -32

Anugerah Juara Lagu bakal kembali buat kali ke-32 pada bulan Februari nanti. AJL32 ini akan bersiaran langsung dari Axiata Arena, Bukit Jalil, dengan tema “Fesyen dan Muzik” demi mengangkat martabat komposer, penulis lirik serta penyanyi setiap lagu finalis AJL 32 ini.

Seperti yang kita tahu setiap tahun, AJL akan menobatkan pemenang dalam beberapa kategori seperti; Persembahan Terbaik, Vokal Terbaik, Tempat Ketiga, Tempat Kedua, dan Juara Lagu. Seperti tahun-tahun sebelumnya, pemenang bagi setiap kategori akan memenangi sebuah trofi AJL dan hadiah wang tunai.

Hos yang bakal bersiaran secara langsung pada AJL32 ini adalah Alif Satar dan Sherry Alhadad, diterajui oleh Penerbit Eksekutif Puan Nurhul Huda Abdul Khalid bersama Penerbit, saudari Aida Azira Hussin.

1.1 UNDIAN PERSEMBAHAN TERBAIK

AJL32 turut menawarkan peluang buat penonton mengundi kategori Persembahan Terbaik pada malam kemuncak iaitu pada 11 Februari 2018 menerusi laman sesawang www.xtra.com.my/ajl32. Undian yang hanya akan dibuka bermula jam 9.00 malam – 11.30 malam. Ketahui info finalis, berita terkini AJL32, video dan galeri sebalik tabir serta siaran penstriman langsung ( live streaming AJL32 ) menerusi LIVE TV di xtra yang dikuasakan oleh tonton bermula 9 malam.


Untuk maklumat lanjut, ikuti laman sosial Facebook, Twitter, Instagram dan Youtube TV3 iaitu @TV3Malaysia. Anda digalakkan untuk menggunakan #ajl32 untuk menghangatkan lagi perbualan dan sebarang komunikasi di laman sosial berkaitan Anugerah Juara Lagu 32. Para penonton juga berpeluang untuk menonton Anugerah Juara Lagu 32 secara strim langsung berdefinisi tinggi dengan geng digital tonton di www.tonton.com.my.

2.0 PERADUAN MENANGI TIKET VIP KE AJL-32


Untuk menghargai pembaca dan follower saya di social media, saya telah mengadakan satu Peraduan Menangi Tiket VIP ke AJL-32. Saya akan memilih tiga (3) orang pemenang untuk peraduan ini. Dua (2) orang pemenang bakal menerima sepasang tiket VIP ke AJL32 , manakala seorang lagi bakal menang satu (1) tiket VIP ke AJL32. Peraduan tertakhluk kepada terma dan syarat.

2.1 SYARAT PENYERTAAN

1. Follow dan like social media di bawah *WAJIB


2. Jawab SOALAN dan lengkapkan SLOGAN berikut di google form yang telah disediakan di langkah 3 beserta details anda.
  • Soalan 1: Siapakah ikon fesyen AJL sepanjang zaman?
  • Soalan 2: Berapakah harga langganan tonton VIP untuk setahun?
  • Soalan 3: Apakah alamat laman web AJL32?
  • Saya mahu menonton AJL32 bersama tonton dan xtra kerana....

3. Lengkapkan 'google form' berikut : https://goo.gl/forms/RwN2Q8wM8I1ET0q53R


4. Peserta yang tidak melengkapkan langkah 1, 2 dan 3 dengan betul tidak layak untuk menang.
5. Peraduan akan berlansung bermula 5 Februari 2018 sehingga 7 Februari 2018 (11.59pm).
6. Keputusan adalah muktamat dan hadiah tidak boleh ditukar dengan wang ringgit.
7. Pemenang akan diumumkan di Instagram @mawardiyunus pada 8 Februari 2018.
8. Sekiranya pemenang tidak memberi maklum balas dalam tempoh 24 jam selepas keputusan diumumkan, saya berhak memberikan hadiah kepada peserta lain.

Semoga berjaya.


3.0 MENGENAI tonton

tonton adalah perkhidmatan penstriman video tempatan pertama dan terbesar di Malaysia dengan lebih daripada 7.4 juta pengguna, menyaksikan pertumbuhan lebih 18,000 ahli setiap minggu dan baru-baru ini melebarkan sayap ke Singapura dan Negara Brunei Darussalam. 

Pada April 2016, tonton berubah menjadi perkhidmatan video hibrid berserta aplikasi baru yang menawarkan keahlian PERCUMA (Malaysia sahaja) dan perkhidmatan premium yang baharu diperkenalkan - VIP tonton 

Ahli-ahli yang menaik taraf ke VIP tonton akan merasai kuasa sebenar tonton - memberikan ahli VIP akses tanpa had ke perpustakaan yang mengandungi hampir 30,000 jam kandungan tempatan dan bersindiket (di wilayah tertentu), acara LIVE eksklusif di HD, pengalaman video bebas iklan, muat turun dan menonton fungsinya kemudian, menikmati faedah dan ganjaran VIP serta banyak lagi. Penonton yang menaik taraf keahlian ke VIP tonton juga akan puas menonton semua kandungan eksklusif, drama dan banyak lagi sehingga enam (6) bulan sebelum tayangan perdana di TV. 

Dengan perkhidmatan terbaharu ini, visi tonton adalah untuk menjadi platform hiburan video tempatan #1 untuk drama Malaysia yang terbaik dan terkini, acara LIVE eksklusif dan banyak lagi.

>>DAFTAR SEBAGAI VIP TONTON!<<

Muat turun aplikasi tonton dari App Store & Google Play hari ini atau layari www.tonton.com.my.

Untuk maklumat lanjut, sila ikuti kami di platfom media sosial:

Facebook: tontonMY 
Twitter: tontonMY 
Instagram: tontonMY 
Hashtag #tontonMY #tontonMacamVIP

Share:

PELANCARAN PENJENAMAAN BAHARU UNIFI


unifi, sebuah jenama perkhidmatan komunikasi internet yang cukup popular di kalangan rakyat Malaysia. Sempena tahun baru 2018, mereka telah menawarkan sesuatu yang baru kepada semua pelanggan-peanggannya.

1.0 PELANCARAN PENJENAMAAN BAHARU UNIFI

Saya sendiri telah memenuhi jemputan ke majlis Pelancaran Penjenamaan Baharu Unifi yang telah dilangsungkan pada 24 Januari 2018 lepas di TM Convention Centre, Bangsar.


Majlis ini telah disempurnakan oleh Dato’ Sri Mohammed Shazali Ramli, selaku Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM dan Datuk Bazlan Osman, Pengarah Eksekutif dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM, bersama Imri Mokhtar, Naib Presiden Eksekutif Unifi, Jeremy Kung, Naib Presiden Eksekutif Unifi TV, Moharmustaqeem Mohammed, Ketua Pegawai Eksekutif Unifi Mobile serta barisan pengurusan kanan TM.

Tahun 2018 ini menyaksikan penawaran terbaru kemudahan Unifi yang merangkumi keperluan kediaman, mudah alih, TV dan Wifi, seterusnya menjadikan Unifi satu-satunya jenama dalam industri telekomunikasi di Malaysia yang menawarkan sambungan internet menyeluruh sebenar dengan pelbagai kandungan bertaraf dunia dibawah satu bumbung.

Inisiatif baharu yang ditawarkan adalah Unifi Home - ‘Perfect Squad’, pembebasan perkhidmatan mudah alih pertama Unifi Mobile - #BEBAS dan program gameshow interaktif secara langsung ‘Teka Tekan’ yang menawarkan hadiah wang tunai bernilai RM20,000 kepada para penonton. Selain itu, pelbagai lagi inisiatif telah dirancang bagi memenuhi keperluan pelanggan sepanjang tahun 2018.

2.0 PENJENAMAAN BAHARU unifi 2018

Sempena pelancaran baru-baru ini, unifi telah memperkenalkan penawaran perkhidmatan konvergens yang mampan. Ia selaras visi TM iaitu - ‘Menjadikan Hidup Lebih Mudah’, dan berperanan sebagai satu-satunya platform komunikasi gaya hidup digital yang menyeluruh untuk rakyat Malaysia.

2.1 unifi Home

unifi memperkenalkan ‘The unifi Perfect Squad’ - #pasangsekarang (#installnow), merupakan lanjutan kempen Promosi Akhir Tahun yang telah memperluaskan jangkauan ke kawasan yang masih mempunyai banyak port Unifi sedia ada seluruh negara. Turut menawarkan pakej istimewa seperti Unifi Advance dari hanya RM139 sebulan.

The unifi Perfect Squad juga akan datang ke kawasan kediaman berpotensi untuk mendaftarkan pelanggan baharu dan melengkapkan proses pengaktifan. Pakej turut hadir dengan beberapa pilihan pek Unifi TV, peranti dan pelan panggilan.


2.2 unifi Mobile

unifi Mobile (dahulu webe) mencipta satu lagi catatan industri telekomunikasi negara dengan pengenalan unifi Mobile - #BEBAS. Produk pertama yang memberi kebebasan memilih kepada pelanggan bagi memenuhi keperluan produk mudah alih tanpa sebarang kontrak dan komitmen. Unifi Mobile #BEBAS menampilkan #pilihapasaja #bayarbilabila #kredittakmati; mobile@unifi memecahkan norma mudah alih konvensional dan sepenuhnya pada digital.


Bersempena pelancaran, unifi akan memberikan 1 juta kad SIM 20GB secara percuma kepada rakyat Malaysia! Korang hanya perlu memuat turun aplikasi mobile@unifi di AppStore atau PlayStore dan membuat daftar. Pelanggan boleh mendapatkan SIM di mana-mana cawangan TMpoint seluruh negara atau dihantar ke rumah dengan bayaran RM10.60 *termasuk GST.


2.3 unifi TV / PlayTV unifi

unifiTV (dahulu HyppTV) telah melancarkan permainan interaktif secara langsung pertama di Malaysia iaitu Teka Tekan. Ia membolehkan penonton beraksi secara interaktif di rumah dan berpeluang memenangi hadiah wang tunai berjumlah RM20,000 setiap hari.

Bersempena siaran program Teka Tekan, HyppSensasi HD turut menawarkan tontonan secara percuma bagi membolehkan para penonton mengambil bahagian dalam program ini, dan berpeluang menikmati program-program hiburan tempatan yang tersedia secara eksklusif di saluran tersebut.

Selain penjenamaan semula unifiTV, HyppTV Everywhere juga dikenali sebagai Unifi PlayTV untuk hiburan bertaraf antarabangsa dengan pakej-pakej berbaloi dalam bentuk HD samaada Live TV, Video on Demand atau penawaran saluran interaktif sambil menikmati perkhidmatan tanpa gangguan cuaca.


Sejajar dengan penampilan wajah baru unifi untuk tahun 2018 ini, TM akan terus menawarkan kepada para pelanggannya mengenai penawaran Konvergens yang relevan menerusi 5 teras iaitu Kehidupan Pintar, Perniagaan Pintar, Bandar Pintar, Komuniti Pintar dan Negara Pintar. Jadi, hopefully lepas ni tiada lagi sebarang sekatan terhadap keperluan internet dan menjadikan Hidup Lebih Mudah.

Info lanjut mengenai Unifi, korang boleh layari laman sesawang mereka di www.unify.com.my.
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive