travel, food and lifestyle blog

Followers

6 PETUA RAWAT MASALAH KENCING TIDAK LAWAS UNTUK LELAKI

Masalah kencing tak lawas ni kebiasaannya berlaku pada kita kaum lelaki, tapi harus diingat bahawa ia juga ada terjadi pada kaum hawa. Apa yang saya maksudkan dengan masalah kencing tidak lawas ini adalah keadaan di mana apabila buang air kecil, air kencing macam tidak habis-habis. Dari sumber bacaan saya mengenai masalah ini, ianya juga dikenali sebagai kencing kotor & jangkitan pundi kencing atau bahasa inggerisnya Urinary Tract Infection (UTI). *eh sampai macam tu sekali ke?

Ilustrasi . www.det.it

Masalah ini sudah semestinya tidak boleh di pandang ringan. Kalau tidak dirawat dengan betul, ianya sudah semestinya boleh jadi lebih serius. Dari keadaan kencing tak puas, ia boleh bertukar kepada rasa sakit & pedih tiap kali membuang air kecil. Bukan itu sahaja, jangkitan yang berlaku boleh merebak dari pundi kencing ke uretra & buah pinggang.

Tapi setiap penyakit yang Allah wujudkan itu sudah semestinya ada penawar. Jadi kita harus berusaha dan ikhtiar untuk itu. Jadi kat sini saya nak kongsikan beberapa petua untuk merawat dan mencegah dari masalah kencing tidak lawas ni. Petua yang saya nak kongsikan ni sudah semestinya mudah dan berkesan? InsyaAllah dengan amalan yang konsisten, petua-petua dibawah membantu menghilangkan kencing tak lawas yang anda alami.

6 PETUA RAWAT MASALAH KENCING TIDAK LAWAS UNTUK LELAKI


1. JUS NENAS MUDA

Ilustrasi Nanas. ©2014 Merdeka.com/shutterstock/denio109

Petua orang dulu-dulu, nenas muda ni sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kencing tak lawas. Caranya mudah saja. Ambil sebiji nenas muda, buang kulitnya, cuci sehingga bersih. Kemudian ditumbuk sehingga lumat & dijadikan sebagai jus untuk diminum setiap hari.

Zaman moden sekarang, tak perlu lagi kita tumbuk dalam lesung batu lagi. Potong nipis, masukkan ke dalam pengisar bersama air & kisar sehingga halus. Boleh tambah sedikit gula batu kalau nak rasa manis. Minum satu gelas diwaktu pagi & satu gelas diwaktu malam sebelum tidur. InsyaAllah kencing tak lawas akan beransur hilang.

2. SUP LOBAK PUTIH

Ilustrasi Sup Lobak Putih . www.chinaisgood.com

Lobak putih juga dikenali sebagai makanan yang membantu menghilangkan masalah kencing tak lawas. Cara membuat sup lobak putih sangat mudah. Tumis bawang merah & bawang putih sehingga garing. Masukkan lobak putih yang dipotong kecil, ikan bilis & air.

Garam secukup rasa. Masak sehingga mendidih. Kalau nak lagi sedap, taburkan serbuk lada hitam ke dalam sup selepas api ditutup. Sedap dimakan panas-panas dengan nasi. Bukan sahaja sedap, ia juga berkesan untuk masalah kencing tak lawas yang anda alami.

3. AIR BARLI SUAM


Ilustrasi Air Barli Suam . recipes.timesofindia.com

Mesti ramai diantara kita suka minum air barli kan? Air barli bukan sahaja sedap, ia juga dikatakan dapat membantu mereka yang mengalami masalah kencing tak lawas. Caranya cukup mudah, iaitu cuci bersih barli tersebut, rebus sehingga lembut. Minum setiap hari sehingga masalah kencing tak lawas tiada lagi. Anda tak perlu merebus barli setiap hari. Buat air rebusan dalam kuantiti yang banyak, dan simpan didalam peti sejuk.

Panaskan sedikit untuk diminum pada hari berkenaan. Ianya bukan sahaja membantu masalah kencing tak lawas, malah mampu menyejuk dan menyegarkan badan.

4. AIR BASUHAN BERAS YANG TERAKHIR

Ilustrasi Air Beras .http://sini.com.my

Selain dari air barli suam, air basuhan beras yang terakhir juga sebenarnya boleh digunakan untuk mengatasi masalah kencing tak lawas. Ramai yang tak tahu, kan? Biasanya air basuhan beras yang terakhir orang simpan untuk cuci muka. Tapi sebenarnya, ia juga membantu merawat masalah kencing tak lawas.

Jadi, lepas ni bila basuh beras untuk masak nasi, simpan air basuhan yang terakhir. Minum segelas sehari untuk masalah kencing tak lawas yang anda alami.

5. CONSUME MINUMAN BOTANI GlamoHealth



Untuk lagi memudahkan, korang boleh cuba consume produk botani GlamoHealth ni. Ia juga dikatakan dapat membantu merawat masalah kencing tidak lawas. Produk ini merupakan satu minuman dan mempunyai pelbagai fungsi khas yang membantu pelbagai masalah kesihatan lain. Minuman ini tidak hanya khusus membantu pada masalah kencing tidak lawas sahaja, tapi ia juga dapat membantu memecahkan batu karang, masalah jantung, pedih hati, buasir, darah tinggi, kencing manis, jantung dan bermacam masalah kesihatan yang lain.


Saya sendiri telah mencuba produk GlamoHealth ni dan Alhamdulillah ada perubahan positif pada diri saya. Bagi saya yang suka pada benda yang masam memang suka sangat dengan rasa dia yang sedap masam-masam tu. Kalau korang pun ada masalah kencing tidak lawas, bolehlah ikhtiar dengan cuba produk ni.

Petua tradisional amalan turun temurun yang diadun di dalam minuman ini, insyaAllah dengan izin-Nya juga mampu mengatasi masalah lain seperti berikut;
  • 💥Mencegah pengerasan arteri apabila berlaku stress seperti tekanan darah tinggi.
  • 💥Membantu melegakan penyakit pedih ulu hati.
  • 💥Membantu memulihkan penyakit berkaitan hati & buasir.
  • 💥Melancarkan sistem perkumuhan & pembuangan air besar.
  • 💥Membantu membersihkan kolestrol dalam saluran darah.
  • 💥Melancarkan pengaliran darah.
  • 💥Untuk mencegah batu karang yang terdapat di dalam hempedu , buah pinggang , saluran pundi kencing,
  • 💥Menghentikan cirit-birit & melawaskan air kencing.
  • 💥Membantu mengawal tekanan darah tinggi.
  • 💥Membantu mengawal gula dalam darah (kencing manis)

HARGA JUALAN GlamoHealth

Hasil kaji selidik keatas harga pasaran kosmetik yang dilakukan, GlamoHealth dipasarkan dengan harga runcit RM200/210ss SEBOTOL 400ml TIDAK termasuk postage keseluruh Malaysia.

Untuk Promosi, pihak syarikat mengadakan jualan PENGENALAN dengan harga cuma RM120/130ss termasuk postage ke seluruh Malaysia .

Kepada mereka yang mencari solusi alternatif untuk penyakit batu karang, boleh dapatkan info lanjut mengenai produk ini di;

Laman web
Facebook
Instagram
Email
Telefon 
012 2266953
013 6918656
Share:

YOODO MERUPAKAN TELCO RASMI DIGITAL PUBG MOBILE NATIONAL CHAMPIONSHIP



Fenomena permainan mobile PUBG cukup hebat dewasa ni. Ianya bukan hanya berlaku pada golongan muda remaja sahaja, tapi golongan dewasa juga turut terlibat sama. Hal ini telah membuka peluang kepada beberapa syarikat berkenaan untuk menjadikan perkara ini lebih berbaloi dan bukan sekadar permainan biasa. Dengan itu wujudnya Kejohanan Kebangsaan MOBILE (PMNC) (PUBG MOBILE National Championship).


Untuk pengetahuan korang, Yoodo merupakan sebuah syarikat perkhidmatan mudah alih digital pertama yang disesuaikan mengikut kehendak rakyat Malaysia telah mengumumkan bahawa mereka adalah Telco Rasmi Digital untuk Kejohanan Kebangsaan MOBILE (PMNC) (PUBG MOBILE National Championship) yang dianjurkan oleh PUBG Corporation dan Tencent Games.

PUBG MOBILE sangat popular di kalangan pemain dan Kejohanan Kebangsaan MOBILE yang pertama akan melihat hampir 256 pasukan dari seluruh Malaysia yang bersaing untuk merebut jumlah hadiah keseluruhan RM60,000. Pemenang Hadiah Utama juga akan memenangi pelan mudah alih 1 tahun percuma dari Yoodo.


Encik Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo berkata, "Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Tencent Games, syarikat permainan terbesar di dunia dan bersemangat untuk menaja PUBG MOBILE sebagai salah satu permainan pelbagai pemain yang paling popular di dunia. E-Sports semakin popular di Malaysia dan kami mahu menjadi sebahagian besar permainan mudah alih dalam usaha kami untuk terus merangsang komuniti Yoodo yang semakin berkembang. "

Langkah untuk menaja kejohanan permainan mudah alih yang sangat didambakan ini adalah mesej yang jelas tentang keyakinan jenama dalam kelajuan dan kekuatan streaming. Tuck Mun menambah bahawa permainan akan menjadi salah satu bidang gaya hidup penting yang memberi tumpuan kepada Yoodo pada tahun depan dan pengguna boleh mengharapkan add-on, ciri dan aktiviti.

“Kami akan memperkenalkanadd-on PUBG MOBILE, yang pertama seumpamanya di Malaysia. Add-on ini akan membolehkan pengguna Yoodo lebih banyak kebebasan untuk bermain dengan kuota data meningkat khusus untuk permainan, katanya. “Jika ia cukup baik untuk pemain, ia akan melebihi jangkaan untuk pengguna biasa,” katanya.

Peringkat saringan PMNC akan bermula pada 22 Disember di Johor Bahru, dan akan beralih ke Sabah (25 Disember), Sarawak (6 Januari) dan Kuala Lumpur (12 Januari) di mana pemain akan bersaing untuk mempamerkan bakat mereka di peringkat kebangsaan pada pusingan akhir pada 26 Januari di Kuala Lumpur.


Untuk maklumat lanjut mengenai kejohanan PMNC sila layari: www.yoodo.com.my/pmnc2018/

Untuk terus mengetahui pengumuman terbaru Yoodo, sila lawati http://www.yoodo.com.my dan ikuti Yoodo di Facebook di http://www.facebook.com/yoodoMY/
Share:

YOODO ANJUR HARI BERTEMU KOMUNITI SEMPENA ULANG TAHUN MEREKA YANG PERTAMAMERIAHNYA


Komuniti Yoodo telah dibentuk sejak Januari 2018 lagi dan mempunyai komuniti dalam talian paling berjaya mencapai hampir 200,000 pengguna yang melawat platform dan menerima 2 juta pandangan daripada masyarakat Malaysia. Matlamat utama penubuhan komuniti ini adalah untuk menggalakkan dan membolehkan para pelanggan berkongsi pengalaman mereka tentang Yoodo dan menyediakan sokongan kepada pelanggan.


Saya sendiri telah berkesempatan memenuhi undangan untuk memeriahkan Yoodo Community Meet-Up Day yang mana ianya juga dipanggil sebagai Yoodoers yang bertempat di MBO Starling Mall pada 8 Disember 2018 yang lalu. Hari komuniti ini adalah peluang untuk meraikan dan mengucapkan terima kasih kepada semua pelanggan setia Yoodo.

Untuk majlis itu, ramai juga Yoodoers telah dijemput untuk hadir dan mereka semua telah diraikan dengan pelbagai aktiviti menarik seperti permainan, cabutan bertuah dan juga tayangan movie.


Pada hari itu juga beberapa pelanggan setia dan aktif Yoodoers telah dianugerahkan hadiah Longest Active SuperUser, Most Active SuperUser dan Most Promising New SuperUser. Semua ini menerima hadiah telefon pintar dan hadiah sampingan lain best seronok tengok mereka menang.

Pemenang kategori Long Active SuperUser, Bruce Lim (pengguna aktif sejak Mac 2018) telah menerima Huawei P20, manakala 3 pemenang kategori Most Active SuperUser (melebihi 1000 replies dalam halaman komuniti) telah menerima Huawei Y7 setiap seorang. Kategori Most Promising New SuperUser, Wong Meng Jian telah menerima Samsung Galaxy J1. Tahniah buat semua pemenang.

PENGUMUMAN SEMPENA YOODO COMMUNITY MEET-UP DAY 


Selain dari aktiviti-aktiviti mnarik yang diorang sediakan, sempena hari komuniti ini juga pihak Yoodo turut membuat pengumuman istimewa buat para pengguna mereka iaitu;
  • Pelancaran Roam Like Home Plus | pelan unik yang membolehkan pengguna memanfaatkan ‘local plan’ apabila ke luar negara sama ada RM10 atau RM20 untuk 24 jam, bergantung kepada negara roaming diaktifkan. Roam Like Home dan Roam Like Home Plus kini meliputi 53 buah negara.
  • Online Banking | bakal disediakan buat pengguna Yoodo bermula penghujung Disember 2018. Ia merupakan tambahan kepada saluran pembayaran sedia ada seperti kad kredit atau debit dan PayPal.
  • Data Sharing | berdasarkan maklumbalas pengguna, Yoodo berhasrat melaksanakan data sharing pada 2019. Pengguna boleh membuat pilihan amaun data untuk dikongsikan bersama yang lain.
  • Flexi Booster | satu lagi feature yang bakal ditawarkan tahun depan. Pengguna boleh membeli booster dengan harga lebih rendah sekiranya tempoh booster telah menghampiri tempoh tamat.
Untuk saya, apa yang Yoodo tawarkan adalah cukup flexible dan berbaloi. Jadi korang tunggu apa lagi jom jadi sebahagian dari pelanggan Yoodo. Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman di bawah ini :
Share:

JOM BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN FESTIVAL JLAND 2018 @BANDAR DATO’ ONN



Hujung minggu ni sempat isi masa lapang ke Festival JLand @Bandar Dato’ Onn yang bertempat di Tapak Ekspo Bandar Dato’ Onn. Untuk pengetahuan korang Festival JLand ni telah dianjurkan oleh Johor Land Berhad (JLand) dan akan berlansung bermula 14 hingga 16 Disember ni.

Festival ni bertemakan “Raikan Kemeriahan, Lestari Kehidupan”, dan saya difahamkan ianya dianjurkan bertujuan untuk mempromosi produk hartanah dan kawasan kediaman yang dibangunkan oleh JLand selain menjadi platform membina ukhuwah dan meraikan pelanggan setia syarikat, serta menjalinkan jaringan sosial dan profesional di kalangan agensi kerajaan berkaitan, pihak swasta mahupun masyarakat.


Selain dari itu, festival ni juga diadakan sempena meraikan Sambutan Ulangtahun Ke-50 Johor Corporation. Jadi korang boleh hadir seawal jam 8 pagi hingga 11.30 malam selama tiga hari bermula Jumaat hingga Ahad ni.  Apapon Selamat Ulangtahun Ke-50 saya ucapkan kepada Johor Corporation.

PENGISIAN PROGRAM | Banyak betul pengisian program yang diorang aturkan kepada pengunjung dan antaranya seperti pameran oleh syarikat Kumpulan JCorp seperti KPJ Johor Specialist Hospital dan Waqaf An-Nur Corporation Berhad; serta agensi kerajaan dan swasta termasuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), Bank Islam Malaysia, Proton Edar Sdn Bhd dan Jalen Distributors Sdn Bhd.


Festival ni juga turut menekankan kepada majlis ilmu dengan slot Bicara Hijrah dan Forum Perdana. Memang menarik kan?


Bukan sekadar pameran-pameran dan majlis ilmu sahaja,  mereka sudah semestinya ada menyediakan pelbagai aktiviti menarik dan unik yang sesuai untuk seisi keluarga. Antara aktiviti menarik tersebut seperti belon udara panas, e-Sports Challenge, Green Run dan jualan Food Truck. Jadi tak perlu risau nak datang satu keluarga pun, memang semuanya ada. Apa yang lebih menarik pada masa sama, korang berpeluang memenangi pelbagai hadiah cabutan bertuah.




Untuk menarik minat dan keseronokan anak-anak, Festival JLand turut membuat penampilan khas maskot Angry Birds Activity Park serta Didi & Friends buat pengunjung kanak-kanak. Jadi ibu bapa tak perlu risau anak-anak kecil mereka tak nak datang ke sini.


Untuk sebelah malam pulak ada penampilan dan persembahan artis popular dalam Konsert Festival JLand. Antara artis yang dimaksudkan adalah seperti Ruffedge, Ismail Izzani dan Siti Sarah . Semuanya artis-artis popular tu. Bagi korang yang berada berdekatan, masih ada masa untuk kefestival ni lagi. Jangan lupa pergi beramai-ramai tau.

Jadi untuk maklumat lanjut mengenai Festival JLand 2018 @Bandar Dato’ Onn, korang boleh layari laman Facebook rasmi Festival JLand 2018 atau terus hubungi  mereka di 07-2221767.
Share:

BELI PEKASAM DAGING PERLIS DI FOODMARKET™ SEMPENA PROGRAM PERLIS WEEK


Kalau cerita berkenaan makanan kegemaran, sudah semestinya makanan kampung yang saya paling gemar. Tak kisah lah makanan selera Kelantan ke, Negeri Sembilan ke, Melaka ke, asalkan makanan kampung memang boleh buat meleleh air liur ni.

Antara makanan kampung yang selalu jadi pilihan aku adalah ikan pekasam. Goreng letak bawang banyak-banyak memang kenalahkan? Dapat makan pulak dengan nasi panas alahai sedapnya. Tapi kan, selain pekasam ikan rupanya pekasam daging pun ada. Pekasam daging dikatakan cukup popular di negeri Perlis. Pekasam daging selalunya digoreng bersama bawang besar, cili merah, daun kari dan orang Perlis suka juga tambahkan serai yang diracik untuk bau yang wangi.


Kalau orang Perlis diorang tahu lah macamana sedapnya pekasam daging ni kan. Saya sendiri memang tak pernah cuba. Dapat tahu kewujudannya pun dari promosi #PerlisWeek yang berlansung di Foodmarket™. Dah alang-alang singgah Foodmarket™ ni memang borong banyak-banyaklah kan. Nak ke Perlis tak tahu bila lagi.


Istimewanya pekasam Perlis ni, ia menggunakan beras yang dihancur halus seperti serbuk, tidak seperti pekasam dari Kedah atau Perak. Untuk pekasam ikan, Ikan pekasam yang diperam dengan cara ini tidak hancur dan jika digoreng masih dalam bentuk seekor-seekor.

PROGRAM PERLIS WEEK DI FOODMARKET™

Untuk pengetahuan korang, Foodmarket™ ni sentiasa segar dan tidak jemu dalam memperjuangkan tradisi dan produk makanan Melayu dari desa. Kali ini sempena penutup tirai 2018, Foodmarket™ memilih negeri yang terkecil di Malaysia dan terletak di utara Semenanjung Malaysia sebagai pilihan untuk diketengahkan. Program ‘Perlis Week’ di Foodmarket™ telah bermula pada 12 Disember dan akan berakhir pada 16 Disember 2018. Program ini akan berjalan serentak di kedua-dua cawangan Foodmarket™ yang terletak di Bandar Seri Permaisuri, Cheras dan juga di Denai Alam, Shah Alam.



Program ‘Perlis Week’ ini akan dilancarkan dan disempurnakan oleh DYTM Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail pada 8 Disember 2018 di cawangan pertama kami di Bandar Seri Permaisuri.


Apa yang menarik ketika program ‘Perlis Week’ ini adalah pelbagai jenis produk makanan dibawakan khas terus dari Perlis ke Kuala Lumpur. Antaranya belacan madu Perlis, pekasam daging, acar rebung, buah jeruk Perlis, produk hasilan mangga harum manis dan macam-macam lagi.


Walaupun program ini nampak ringkas dan mudah, sebenarnya banyak kajian dan usaha telah diletakkan bagi menjayakan program ini. Pasukan kreatif dari Foodmarket™ telah berkampung di Perlis selama seminggu menjelajah ceruk-ceruk pekan dan kampung bagi mencari produk-produk yang unik serta mempunyai nilai komersil yang boleh di bawa ke Kuala Lumpur. Selain itu kami juga terpaksa membuat banyak pembacaan serta temuramah orang-orang tua bagi mengenali kuih-muih serta makanan tradisi Perlis yang ada sebahagiannya sukar untuk didapati walaupun di negeri itu sendiri.



Semua usaha ini tak akan terhasil dengan jayanya tanpa bantuan sepenuhnya dari agensi-agensi Kerajaan Negeri Perlis khususnya dari Unit Perancang Ekonomi Negeri, FAMA Perlis dan LKIM Perlis. Kami juga amat rasa bertuah dan menjunjung kasih kerana Ke Bawah Duli Tuanku Raja Muda Perlis dan Duli Tuanku Raja Puan Muda Perlis juga turut berkenan dan mencemar duli membantu kumpulan kami sepanjang berada di negeri yang penuh dengan 1001 rahsia dan khazanah yang masih belum diterokai sepenuhnya ini. Semua dapatan ini telah kami rekodkan dan boleh dilihat di Youtube di akaun Foodmarket.


Antara perkara yang menarik sepanjang menjalankan program ini, salah satunya adalah makanan yang tidak asing bagi kita semua iaitu laksa. Laksa Perlis tidak seperti laksa dari tempat-tempat lain. Laksa Perlis dihidang hanya dengan timun diracik halus, bawang besar dan daun selom serta diletakkan telur. Kuah laksa Perlis warnanya lebih cerah dan yang paling unik, laksa Perlis dimakan bersama-sama pulut udang. Kami juga dimaklumkan laksa Perlis akan hilang aslinya sekiranya menggunakan belacan lain melainkan ‘belacan madu Perlis’. Pastinya menu istimewa ini akan ada ketika ‘Perlis Week’ nanti di Foodmarket™.

Selain itu, sepanjang program ‘Perlis Week’, pelbagai kuih muih tradisi Perlis juga turut dijual dan hanya ada eksklusif ketika program ini sahaja. Antaranya kuih dangai, pulut kucai, ubi nenas dan macam-macam lagi kuih muih yang pastinya wajib dicuba ketika program ini. Jadi apa tunggu lagi, jomlah beramai-ramai memeriahkannya. Macam-macam ada!

Info mengenai Foodmarket™ 

Foodmarket™ diasaskan pada tahun 2015 dengan permulaan sebagai kedai maya www.foodmarket.com.my dan pada Oktober 2017 atas permintaan ramai, kedai pertama Foodmarket™ dibuka di Bandar Seri Permaisuri. Foodmarket™ hanya memfokuskan kepada produk unik dan tradisi yang bercirikan Malaysia yang kebanyakannya telah diberi nafas baru dengan penambah baikan pembungkusan dan reka bentuk yang lebih menarik, moden dan chic. 

Pelanggan Foodmarket™ rata-ratanya adalah dari warga kota, pelancong malah produk-produk dari Foodmarket™ menjadi pilihan ramai sosialit di Kuala Lumpur serta kerabat DiRaja. Produk-produk yang dibawa dititikberatkan keaslian tetapi dipersembahkan dalam bentuk yang lebih baik dalam kelas tersendiri, melangkaui apa yang ada dipasaran ketika ini. 

Ketika ini terdapat hampir 500 jenis produk makanan tradisi seperti sambal, budu, cincalok, pekasam, tempoyak dan pelbagai hasilan desa, industri kecil dan sederhana serta produk artisan berada dibawah bumbung Foodmarket™. 

Alamat: 

Foodmarket, No 17 Jalan Dwitasik, 
Dataran Dwitasik, Bandar Seri Permasuri, 
Kuala Lumpur. 
No Telefon: 019-666.4889 

Foodmarket, 12 Jalan Elektron U16/H, 
Denai Alam, 47000 Shah Alam, 
Selangor 

No Telefon: 0192706003 

Instagram: @food.market 


Trivia Foodmarket 

1. Cawangan pertama Foodmarket™ di Bandar Seri Permasuri dibuka selepas dua tahun laman web Foodmarket dilancarkan. 

2. Foodmarket™ telah menerima anugerah ‘Social Entrepreneur’ yang telah disampaikan oleh Perdana Menteri Malaysia oleh MDEC. 

3. Kesemua produk yang ada di Foodmarket adalah Halal. 

4. Setiap usahawan yang ingin meletakkan produk makanan mereka di situ perlu mempunyai keunikan dan ciri-ciri Malaysia. 

5. Foodmarket menyediakan khidmat nasihat seperti pembungkusan dan penjenamaan sesebuah produk kepada usahawan yang memerlukan.
Share:

MASALAH KULIT KERING? CUBA GUNA RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP


Kalau dulu saya akan kerap ke toilet untuk basuh muka dan kepala. Kenapa?? kerana bahagian jambang dan kepala ni cepat kering dan gatal-gatal. Bila teruk sikit leh jadi berkuping dan berkelumumur. Memang lama sangat dah masalah ni berlaku. Nak elak benda ni terjadi saya terpaksa pakai baby oil (aloe vera dan vitamin E) untuk melembabkan kulit. Tapi orang kata baby oil ni tak baik untuk pertumbuhan rambut, sebab boleh menyebabkan masalah kesuburan rambut dan keguguran. Jadi memang kena cari solution lainlah kan.

RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP

Bila masalah ni makin teruk dan ada yang mula perasan dan tegur. Ada diantara kawan-kawan suruh saya cuba produk keluaran RenoSkin iaitu Oryza Liquid Soap. Kata mereka bahawa RenoSkin ni ada mengeluarkan produk yang bagus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit. Oryza Liquid Soap ini merupakan produk terbaru mereka yang berfungsi sebagai cecair pembersih yang juga direka untuk kulit yang sensitif. Apa yang bagusnya, ia bukan hanya terhad untuk penggunaan pada badan sahaja, tapi  ia juga selamat untuk digunakan untuk kulit muka.


Memandangkan Oryza Liquid Soap ni sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering, masalah kulit yang sensitif dan semestinya untuk yang ada masalah ekzema. Jadi saya sendiri tidak tunggu lama untuk beli dan mencuba sendiri. Setelah seminggu penggunaan produk ni, Alhamdulillah ada hasil yang baik. Nak tengok penggunaan sebulan pula macamana hasilnya nanti.

Oryza Liquid Soap ini mengandungi bahan-bahan yang premium, berkualiti dan bagus seperti ekstrak beras, rosemari dan juga minyak kelapa (NON-GMO). Apa yang penting, produk ni bebas paraben dan merkuri.

Bahan-bahan dalam kandungan RenoSkin Oryza Liquid Soap :

✔ Aqua
✔ Saponified Pure Oryza Sativa Oil (Rice Bran)
✔ Pure Coconut Extract
✔ Therapeutic Rosemary Herbs Extract
✔ Vitamin E
✔ Vitamin B6
✔ Vegetable Glycerin
✔ Premium Bofareira Herbs Extract
✔ Essential Fatty Acids (EFAs)


Oryza Liquid Soap ini kelihatan seperti minyak, tapi ianya tidak terlalu pekat, tak berbuih sangat apabila digunakan dan bahan-bahan vegan yang digabungkan dengan bahan asas sabun cecair minyak tulen sangat kaya dengan pelembap Emolien. Untuk pengetahuan korang, Emolien ni sangat popular sebagai pelembap untuk penyakit kulit ekzema, dan juga boleh digunakan secara kerap kalau korang ada masalah kulit kering. Jadi, memang sangat bagus lah untuk saya cuba kan. Dari segi bau, ianya merupakan haruman minyak kelapa yang lembut dan fresh.


Untuk lebih menyakinkan korang, produk Oryza Liquid Soap ini telah didaftarkan dengan KKM (NOT 180701868 K) dan juga didaftarkan dibawah kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice). Jadi kita boleh guna produk ni tanpa was-was. Sebotol Oryza Liquid Soap mengandungi 300ml dengan harga hanya RM49 memang sangat berbaloi dan mampu milik.

Jadi, kalau korang pun ada masalah yang sama macam saya atau masalah kulit lain bolehlah untuk cuba ikhtiar dengan produk RenoSkin Oryza Liquid Soap ni.  Untuk sebarang pertanyaan berkenaan RenoSkin, produk, atau korang sendiri berminat menjadi dropship, agen dan stokis, boleh direct contact:

RENOSKIN INTERNATIONAL 
Jalan Gambang, Batu 5, 
25150, Kuantan, Pahang, Malaysia 
Tel: +60-16 490 7155

Instagram: @renoskin_hq 
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive