travel, food and lifestyle blog

Followers

TRAVELOKA : TIPS DAN PANDUAN BERCUTI KE HANOI VIETNAM

Hanoi city (Vietnam) merupakan salah sebuah lokasi pelancongan popular di asia. Jika korang mempunyai wish untuk travel sekitar negara asia, jangan lupa untuk jadikan Hanoi sebagai salah satu dari list anda.

TIPS DAN PANDUAN BERCUTI KE HANOI VIETNAM

VIETNAM, sebuah negara yang dahulunya terbahagi kepada dua bahagian besar, iaitu UTARA dan SELATAN. Perang di Vietnam dahulunya tercetus antara kedua daerah besar ini, yang mana bahagian selatan didokong oleh Amerika, Korea Selatan dan Australia, manakala bahagian utara pula di dokong oleh Russia dan Tiongkok. Perang yang tercetus dari tahun 1957 hingga 1975 telah mengorbankan hampir 1,000,000 jiwa penduduk vietnam utara dan 280,000 jiwa penduduk vietnam selatan. Kedua-dua puak akhirnya bersatu kembali setelah tamat perang pada tahun 1976.

Ibu negara: Hanoi
Bandar terbesar: Ho Chi Minh
Bahasa: Vietnamese
Matawang: Vietnamese Dong (VND)
Masa: Sejam lewat daripada Malaysia tapi 6 pagi macam 7 pagi di Malaysia. 6 petang macam 7 petang di Malaysia


1# TARIKAN UTAMA 

Hanoi merupakan ibu negara Vietnam yang sangat terkenal dengan tarikan pelancongan dunia iaitu Teluk Ha LongHa Long, yang terletak sejauh kira-kira 170 kilometer dari Hanoi, mempunyai tarikan tersendiri. Pada 11 November 2011, Teluk Ha Long telah terpilih di antara salah satu dari 7 Keajaiban Baru bagi Alam Semulajadi (New 7Wonders of Nature).

2# MASA TERBAIK UNTUK MELAWAT HANOI?

Setiap negara mempunyai ciri-ciri demografik dan cuaca yang berbeza, begitu juga Hanoi. Jangan tertipu dengan fakta kononya bahawa Hanoi adalah sebuah negara yang berada di Asia Tenggara dan pilihan seluar pendek dan T-shirt adalah baik untuk pergi sepanjang tahun!

Untuk pengetahuan korang, Hanoi mempunyai empat musim, dan sebagai bandar di hemisfera utara, ini bermakna musim sejuk akan bermula pada bulan Disember dan musim panas pula di sekitar bulan Julai dan Ogos. Kebiasaan suhu musim sejuk pada waktu siang dalam 20 - 25 darjah celcius. Waktu malam boleh mencecah 15 darjah celcius di Hanoi. Musim panas pula suhunya boleh mencecah sehingga 40 darjah celcius.

Tetapi cuaca boleh berubah dari hari kehari, cuma disini cadangan MASA TERBAIK UNTUK MELAWAT HANOI boleh diberikan.


3#  MATAWANG YANG DIGUNAKAN DI HANOI

Sila tukar duit Vietnam Dong (VND) ketika di Malaysia. Bandar Hanoi tidak sama seperti Bandar Ho Chi Minh, peniaga hanya menerima duit VND sahaja. Mereka tidak terima ringgit Malaysia.

4# Visa

Orang Malaysia tak perlu buat visa. Tapi sekali masuk boleh stay 30 hari sahaja.

5# PENGANGKUTAN DAN PENGINAPAN

Saya cadangkan supaya korang menggunakan Traveloka untuk akses kepada pembelian tiket kapal terbang dan penginapan di sana. Ini kerana, Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair.

Jangan lepaskan peluang untuk diskaun menarik hanya 3 hari, promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app.


Syarat-syarat: 

  • Hanya penerbangan ke Ha Noi city (Vietnam) melalui Traveloka App sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYHAN). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (flight): 28 Julai (Jumaat) - 30 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period: anytime
  • Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  • Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  • Untuk destinasi lain, sila layari traveloka

Jom kita meneroka bumi Hanoi, Vietnam. Jangan lupa untuk book tiket dan penginapan korang dengan Traveloka.
Share:

5 PILIHAN FILEM BERGENRE SERAM DAN NGERI 2017

Walaupun saya bukanlah seorang yang berani pada logiknya, kehendak saya untuk menonton filem yang begenre ngeri dan seram ini dapat menandingi segala-galanya. Apa yang membuatkan saya lebih teruja, banyak filem best bergenre seram dan ngeri bakal di keluarkan sepanjang tahun 2017 ni. 


Jadi disini saya senaraikan 5 filem bergenre seran dan ngeri pilihan saya pada tahun 2017 ni. Dan saya yakin, filem-filem ni juga sepatutnya menjadi filem pilihan korang juga khususnya bagi mereka yang sukakan filem bergenre seram dan ngeri.

1# 47 Meters Down



Bahasa: Inggeris
Tarikh Tayangan: 29 Jun 2017
Genre: Ngeri
Durasi: 85 minit
Pelakon: Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine, Santiago Segura
Pengarah: Johannes Roberts
Format: 2D

Sinopsis 47 Meters Down :

Dua beradik Kate dan Lisa telah pergi bercuti di Mexico dan berpeluang menyelam dalam sangkar untuk melihat jerung Great White. Tetapi keseronokan mereka bertukar menjadi mimpi ngeri apabila sangkar tersebut terputus dari bot dan jatuh ke dasar laut. Terperangkap 47 meter di bawah laut dengan bekalan oksigen kurang sejam, kedua-dua mereka perlu mencari jalan untuk naik ke permukaan dengan selamat.


2# Wish Upon



Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 13 Julai 2017
Genre: Fantasi / Seram / Ngeri
Durasi: 1 Jam 31 Minit
Pelakon: Joey King, Ryan Phillippe, Ki Hong Lee, Mitchell Slaggert
Pengarah: Stacy Keach
Format: 2D

Sinopsis Wish Upon :

Seorang pelajar sekolah tinggi, Claire Shannon, tidak mempunyai kehidupan yang senang; ibunya telah membunuh diri 12 tahun lalu, bapanya seorang pengutip barangan buangan dan dia sering dibuli di sekolah. Satu hari, bapanya telah membawa balik sebuah kotak muzik misteri. Apabila Claire mendapati ia adalah kotak magik yang boleh menunaikan impiannya, dia mula menggunakannya untuk mencapai kehidupan sempurna seperti yang diinginkan. Sebagaimana permintaannya membawa kegembiraan dan kejayaan, orang di sekelilingnya mula mati dalam keadaan ngeri setiap kali dia membuat permintaan.



3# Annabelle : Creation




Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: -
Tarikh Tayangan: 10 Ogos 2017 
Genre: Seram / Ngeri
Durasi:
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Pelakon: -
Pengarah: David F. Sandberg
Format: 2D

Sipnosis / Info Annabelle 2 :

Filem prekuel dari filem pertama "Annabelle" pada tahun 2014, yang mana mengisahkan tentang pasangan lelaki bersama isterinya setelah 20 tahun  kematian anaknya berdepan situasi menakutkan membabitkan patung lama yang dimasuki syaitan yang tinggal bersama mereka. Hal ini turut membabitkan anak-anak yatim yang datang dan tinggal bersama mereka ketika itu.


4# It



Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: -
Tarikh Tayangan: 7 September 2017
Genre: Seram / Ngeri
Durasi: -
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Pelakon: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff
Pengarah: Andres Muschietti
Format: 2D

Sinopsis It :

Pada tahun 1988 di sebuah pekan kecil, seorang kanak-kanak bernama George Denbrough telah dibunuh. Setahun kemudian, pada musim panas 1989, abang mangsa bersama sekumpulan rakannya mula memburu pembunuh yang mana akhirnya mereka mendapati pembunuh yang bertanggungjawab adalah entiti jahat.


5# Jigsaw




Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: -
Tarikh Tayangan: 27 Oktober 2017 (US)
Genre: Ngeri / Misteri
Durasi: -
Pelakon: Tobin Bell, Jon Cor
Pengarah: The Spierig Brothers
Format: 2D

Sinopsis / Info Jigsaw :

banyak mayat-mayat telah di jumpai di seluruh kawasan bandar, yang masing-masing meninggal dengan cara kematian yang sangat mengerikan.


Selamat menonton.

Share:

LOWEPRO'S JENAMA BAG PILIHAN PENGEMBARA DAN PHOTOGRAPHER

Sering kali keluar dan mengembara di tempat orang memjadikan aku lebih matang dan sensitif dalam memilih barang-barang untuk dibawa bersama ketika travel. Pada awalnya, barang-barang yang tidak perlu pun terbawa sekali sehinggakan sanggup bawa bag yang besar kesana-kesini. Akhirnya menyusahkan diri sendiri.

Pengembara yang bagus haruslah tahu akan keperluan barangan yang penting dan tidak untuk dibawa mengembara bersama. Bukan itu saja, hal keselamatan barangan yang dibawa juga sangat saya titik beratkan ketika travel. Mempunyai sebuah backpack yang berkualiti tinggi dengan pelbagai guna adalah salah satu keperluan bagi si pengembara dan saya sendiri jika travel. Apa yang saya selalu fikir adalah, adakah backpack sedia ada yang saya guna sekarang boleh memudahkan pergerakan saya dan mampukah ia melindungi barang-barang saya khususnya gadget yang sangat sensitif seperti komputer riba, kamera digital dan sebagainya.



Baru-baru ini saya telah berpeluang menghadiri satu majlis perasmian Lowepro's New Multifunctional Lifestyle Bags For Travellers and Photographers. Satu jenama bag yang cukup dikenali dengan fungsi melindung dan bag kamera berkualiti tinggi dikalangan pengembara dan peminat photografi di serata dunia. Majlis ini telah berlangsung bersempena dengan perayaan Ulang Tahun ke-50 Lowepro di Isetan KLCC.


Lowepro's New Multifunctional Lifestyle Bags For Travellers and Photographers


Lowepro melancarkan koleksi beg gaya hidup pelbagai fungsi baru yang terdiri daripada Campus+, Urban+, Matrix+ and Travel+ yang terdiri daripada 18 reka bentuk moden di Malaysia baru-baru ini. Ini adalah reka bentuk dan fungsi yang lebih baik untuk keperluan yang berbeza.


Jenama Lowepro cukup dikenali di mata penggembara dan jurugambar di serata dunia sebagai "world’s trusted leader for its high-quality protective backpacks, cases and camera bags", kini Lowepro telah melancarkan empat koleksi baru multifunctional lifestyle bags iaitu Campus+, Urban+, Matrix+ and Travel+ yang terdiri dari 18 jenis reka bentuk moden di Malaysia baru-baru ini. Ini adalah reka bentuk dan fungsi yang lebih baik mengikut keperluan yang berbeza.

Campus+ Collection
Koleksi Campus+ ini mempunyai reka bentuk yang muda dan bergaya. Datang dalam bentuk backpack, koleksi Campus+ adalah sebuah reka bentuk yang bergaya dan sangat berfungsi. Dengan ciri-ciri ringan dan kalis air, ia akan menjadi sahabat yang sempurna untuk si pengembaraan luar. Tersedia dalam tiga warna yang menarik, compartment nya yang luas dilengkapi dengan poket zip yang membolehkan pengguna menyimpan barang peribadi kecil seperti cermin mata hitam dan kunci.

Urban+ Collection
Koleksi Urban+ mempunyai rekabentuk dan keperluan yang sangat bersesuaian dengan kehendak peminat fotografi. Direka secara ergonomik dan sudah semestinya menjamin keselesaan kepada penggunanya. Koleksi inovatif untuk penggemar fotografi yang mencari adjustable compartments in a gear. Sesuai untuk kamera DLSR kecil dan mirrorless, koleksi ini dilengkapi dengan lima jenis beg dengan banyak penyimpanan untuk barangan peribadi.

Matrix+ Collection
Peralihan dari tempat kerja ke tempat senaman sangat bertepatan dengan pemilihan koleksi Matrix+. Beg harian ini mempunyai kes kamera yang boleh ditanggalkan dan mampu memuatkan sebuah komputer riba 15 inci di dalam panel belakangnya dengan perlindungan tambahan. Selain mempunyai kemasan tahan air, ia juga digabungkan dengan poket sampingan yang luas untuk menyimpan barangan seperti botol air dan tuala.

Travel+ Collection
Pengembara tegar pasti akan teruja dengan koleksi Travel+ ini. Koleksi ini robust finish dan dilengkapi dengan radio-frequency   identification (RFID)-blocking pada poket sampingan untuk keselamatan yang lebih baik. Direka khas untuk ketahanan yang tahan lama, backpack tahan air ini menjanjikan para pemakainya menikmati pengembaraan yang tidak terhingga hebatnya tanpa menjejaskan keselesaan dengan tali bahu ergonomiknya.

Setiap koleksi baru ini secara ringkasnya telah diiciptakan khas untuk peminat lifestyle dan fotografi– Campus+, Urban+, Matrix+ dan Travel+, hadir dengan pelbagai bentuk seperti backpacks, messenger bags, totes, Beg bahu serta klettersack bakpacks untuk memenuhi keperluan pengguna yang sentiasa berubah.


Beg jenama Lowepro kini boleh didapati di Isetan Malaysia. Selain daripada Isetan KLCC, koleksi baru ini jugaboleh didapati secara eksklusif di Isetan KLCC, Isetan 1 Utama dan Isetan The Gardens untuk seminggu hingga 12 Julai 2017. Koleksi-koleksi baru ini akan available di cawangan runcit terpilih selepas ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Lowepro's New Multifunctional Lifestyle Bags For Travellers and Photographers dan tawaran Veedoo yang lain, sila layari laman web Veedoo Malaysia dan Facebook
Share:

MENU LUNCH TERBARU TONY ROMA'S

Restoran Tony Roma's cukup popular di kalangan penggemar makanan Western. Mana tidaknya, sekitar Kuala Lumpur dan selangor sahaja sudah ada 8 cawangan Tony Roma's. Ini sudah cukup untuk buktikan bahawa, Tony Roma's mempunyai pengikut mereka tersendiri.

MENU LUNCH TERBARU TONY ROMA'S

Berita baik untuk korang yang suka makan di Tony Roma's, kini Tony Roma's ada memperkenalkan set menu hidangan tengahari yang mana harga yang ditawarkannya betul-betul berpatutan. Korang boleh menikmati hidangan menu pilihan korang pada harga serendah RM16.90 sehingga RM43.90.

MENU LUNCH TERBARU TONY ROMA'S

Ada 15 jenis menu yang ditawarkan termasuk 3 menu kombo yang best boleh menjadi pilihan korang. Setiap menu akan dihidangkan bersama semangkuk sup dan minuman ringan (soft drink) yang boleh refill secara PERCUMA.

MENU LUNCH TERBARU TONY ROMA'S

Antara menu-menu yang terdapat dalam value lunch deal di Tony Roma's ini adalah Mojo Chicken, Fish & Fries, Fire-Grilled Harvest Valley Chicken, Spicy Chicken Pasta, BBQ 1/4 Chicken, New York Steak, White BBQ Chicken, Tony's Asian Salad BBQ Chicken, Chicken Caprese Pasta, Lamb Cevapi, Chicken Caesar Salad dan Ribs 2.

MENU LUNCH TERBARU TONY ROMA'S

Bagi hidangan combo pula, 3 pilihan diberikan kepada pelanggan Tony Roma's iaitu Bountiful Beef Rib & Mojo Chicken, Bountiful Beef Rib With Fish & Fries dan Bountiful Beef Rib & Lamb Cevapi.


Dalam banyak-banyak menu yang ada, saya sendiri dah cuba Bountiful Beef Rib & Lamb Cevapi dia. Saya memang penggemar tulang rusuk, jadi bila tengok menu je dah tahu nak oder apa. Kalau korang oder menu yang sesuai dimakan dengan sos, korang jangan lupa untuk cuba sos pencicah diorang. Ada 4 jenis semua iaitu Tony Roma's Original Sauce, Carolina Honey, Red Hots dan Blue Ridge Smokies. Setiap satunya punya rasa yang tersendiri. Terpulanglah pada citarasa masing-masing.


Untuk pengetahuan korang,  value lunch deal di Tony Roma's ini hanya ada di cawangan-cawangan berikut je (rujuk foto dibawah), ada 2 lokasi yang tidak menawarkan promosi ini iaitu Komtar JBCC Johor Bahru dan IOI Mall Putrajaya.

lokasi tony romas

Lepas ni dah tau dah nak lunch kat mana kan? Memandangkan promosi ini hanya valid pada hari minggu iaitu pada hari bekerja sahaja, jangan lupa ajak kawan-kawan kerja untuk makan tengahari di Tony Roma's berdekatan korang. Ingat ya, Isnin hingga Jumaat dari jam 11 pagi sehingga 3 petang sahaja. *hari cuti umum tak termasuk dan hujung minggu tidak termasuk ya.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut berkenaan promosi dan menu, korang boleh rujuk maklumat seperti di bawah:

Laman web :

Facebook :

Instagram :
Share:

KOLEKSI DINAR DAN DIRHAM EDISI KHAS SUKAN SEA KUALA LUMPUR 2017

Kuala Lumpur menganjurkan kejohanan Sukan SEA 2017 kali ke-29 selepas kali terakhir dianjurkan di negara ini pada tahun 2001. Penganjuran acara yang bakal berlangsung sepanjang Ogos 2017 bertepatan dengan sambutan kemerdekaan Malaysia ke-60 yang akan disambut pada 31 Ogos kelak. Nubex Sdn Bhd hari ini tampil memperkenalkan koleksi syiling bi-logam edisi khas Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 khas untuk peminat sukan serta pengumpul syiling.

KOLEKSI DINAR DAN DIRHAM EDISI KHAS SUKAN SEA KUALA LUMPUR 2017


Hadir dalam rekabentuk bi-logam, syiling edisi khas Sukan SEA 2017 direka dalam gabungan kemasan emas dan perak, menzahirkan elemen eksklusif rekaan koleksi terhad ini. Kemasan luar yang diperbuat daripada perak 99.9% (berat 2.975g) mengelilingi kepingan emas 99.99% (berat 0.5g) turut disertakan dengan tekad grafik acara sukan berprestij ini. Dengan jumlah pengeluaran hanya 5000 keping, Nubex yakin pasaran syiling ekslusif bakal menerima sambutan baik pembeli tempatan dan antarabangsa.

KOLEKSI DINAR DAN DIRHAM EDISI KHAS SUKAN SEA KUALA LUMPUR 2017
CEO Nubex Sdn Bhd & Bi-metal Coin

“Kami di Nubex yakin syiling edisi khas Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 akan menerima sambutan ramai. Syiling bi-logam ini juga adalah koleksi edisi unik kerana menggabungkan elemen emas 99.99% dan perak 99.9%,” menurut Bakhtiar Abd Majid Ketua Pegawai Eksekutif Nubex Sdn Bhd.

Syiling edisi khas Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 dijual pada harga RM177.00 (termasuk GST) dan pra-tempahan boleh dibuat menerusi laman web www.nubex.my mulai 17 Julai 2017. Nubex Sdn Bhd adalah empunya hak pengedaran cenderamata premium bagi acara Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 kali ke-29.


Untuk maklumat lanjut berkenaan syiling dinar emas dan dirham perak, layari laman atas talian www.nubex.my. Ikuti laman sosial Nubex di Facebook dan Instagram menerusi akaun @nubex_my untuk jualan produk terkini dan perkembangan semasa.

Mengenai Nubex Sdn Bhd
Nubex Sdn Bhd adalah pengeluar dan pengedar sah untuk jongkong emas, perak dan logam bernilai lain di Malaysia. Nubex yang beroperasi sepenuhnya di Damansara Perdana semenjak tahun 2009 adalah pelopor laman dagang atas talian untuk logam bernilai menerusi laman www.nubex.my selain menerima tempahan korporat bagi barangan emas dan perak.
Share:

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

Just nak kongsi dengan korang tentang hobi saya kalau pergi travel. Tak kisahlah travel sendiri atau ikut FAM trip.

Saya bukan seorang yang berduit nak beli itu ini untuk dijadikan kenangan. Tapi aku, lebih suka megumpul sesuatu seperti toiletries hotel. Mungkin setengah orang kata aku ni miskin sangat ke sampai benda macam ni nak di bawa balik kan. Tak kisah la apa orang kata. Sekurang-kurangnya menjimatkan duit. *kenapa pulak menjimatkan duit?

Kadang-kadang benda-benda ni sangat berguna untuk saya jika nak travel ke tempat dan penginapan yang tidak menyediakan kemudahan toiletries ni. Tambah-tambah berus gigi. *tak semua hotel sediakan berus gigi okay. Kena ingat tu.

Kalau body lotion, shampoo tu nak bawa naik flight pun lepas. Sebab kuantiti tidak melebihi yang sepatutnya. Pilih yang best-best, yang tak best tu jadi koleksi la. 

HOBI KUMPUL TOILETRIES HOTEL

Sekarang ni dah berkotak saya simpan benda toiletries hotel ni buat koleksi je. Apapon puas hati sangat puas hati weh. Tapi saya percaya, bukan saya je ada hobi macam ni, mesti kawan-kawan traveller tu pun ada jugak kan. 

Jom share hobi pelik korang pulak. 

Share:

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

Berita baik buat penggemar makanan laut (seafood) yang berada disekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Nook, salah sebuah restoran di Hotel Aloft Kuala Lumpur Sentral kini ada mempomosikan bufet makan malam hujung minggu Treasures of the Sea khas untuk anda. Bufet Treasures of the Sea ini hanya available pada setiap hari Jumaat dan Sabtu bermula 7 Julai 2017.

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL



TREASURES OF THE SEA


Untuk pengetahuan korang, Bufet makan malam ini hanya menghidangkan hasil tangkapan terbaik dari laut. Setiap pelanggan boleh menikmati pelbagai jenis makanan laut seperti Udang, Tiram, Kerang, Kerang Buluh, Ikan Kerapu Besar dan banyak lagi. Mereka juga boleh memilih untuk menikmati makanan laut yang dihidangkan di atas ais secara mentah, di gril, dibuat sup ataupun dalam hidangan mi.

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

Sebagai pembuka selera, pelanggan boleh menikmati makanan laut segar yang diletakkan di atas ais seperti pilihan Udang Harimau, Mussel Hijau, Kerang, Scallop, Sotong, Ketam Bunga dan Kerang Buluh dan lain-lain lagi. *tambahkan kesegaran makanan laut ini dengan  sedikit perahan lemon dan sos Tabasco, yummy.

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL


Pada mereka yang tidak sukakan pilihan seafood mentah, korang boleh mencuba makanan laut ini dengan pelbagai menu masakan. Antaranya Kepala Ikan Kerapu dengan sos Halia Kacang Hitam, Sotong Kering Kam Heong, Udang rebus dengan herba dan Wolfberries, Oyster Rockefeller, Ikan Kerapu dengan sos Tamarind Pedas, Mussel stim dengan Vermicelli, Ketam Bunga goreng dengan lada Sarawak, Udang Goreng Wajan dengan sos mentega dan banyak lagi, disajikan secara bergilir-gilir dengan beberapa pilihan yang disediakan setiap hujung minggu.

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL


Selain dari hidangan makanan laut, mereka juga ada menyediakan hidangan lainseperti Laksa Sarawak, Ayam Avongolomelo, Daging Cili Teriyaki, Stew Daging Irish, Palak Paneer, dan hidangan pencuci mulut yang sungguh enak dan sedap.

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL

PROMOSI BUFET TREASURES OF THE SEA ALOFT KL


Promosi Treasures of the Sea ini pada harga RM138 net untuk orang dewasa dan RM69 net untuk kanak-kanak berumur 6-12 tahun. Promosi ini boleh didapati pada hari Jumaat dan Sabtu dari 6.30 malam hingga 10.30 petang bermula 7 Julai 2017. Untuk tempahan dan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Promosi ini, sila hubungi (60)3-27231188 atau layari www.aloftkualalumpursentral.com.
Share:

JUS LUTOX BAGI PERUBAHAN POSITIF KEPADA SAYA

Jawapan bagi mereka yang selalu lesu dan tak bertenaga tu saya sarankan untuk cuba minum Jus Lutox Dnars. Untuk pengetahuan korang, Jus Lutox Dnars ini terhasil dari formulasi 100% bahan-bahan segar berkhasiat dan kaya dengan nutrisi semulajadi *12 jenis buah-buahan yang menyihatkan badan. Jus Lutox Dnars ini juga telah diiktiraf Halal daripada JAKIM dan mendapat GMP Certificate. Rujuk disini [http://www.lutox.com.my/].

JUS LUTOX BAGI PERUBAHAN POSITIF KEPADA SAYA


Saya sendiri dah cuba Jus Lutox Dnars ni, Alhamdulillah walaupun baru hanya 10 hari percubaan dah nampak perubahan positif terutama masa kerja di office. Bekerja dengan lebih bertenaga, tidak lesu dan mudah mengantuk. Bangun pagi pun senang. Insyaallah kalau kesannya sebegini dan berterusan, saya sendiri akan beli untuk Mek dan Ayah saya.

"Jus Lutox merupakan minuman kesihatan yang diformulasi secara khusus menggunakan adunan ramuan semulajadi seperti kurma, madu, delima, garam bukit dan buah markisa bagi membekalkan nutrien yang mencukupi untuk tahap kesihatan dan kecergasan yang optima.


Malah, ia berkesan untuk menyingkirkan toksin dari tubuh badan, mengawal tekanan darah dan paras kolestrol serta membantu menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan anda daripada jangkitan penyakit."

Selain dari kesan positif keatas diri saya sendiri, ada banyak lagi testimoni berjaya Jus Lutox Dnars ni perlu korang tahu. Rujuk lampiran facebook di bawah.


Harga sebotol minuman Jus Lutox Dnars ini hanya RM100.00 untuk semenanjung Malaysia dan RM110.00 bagi Sabah dan Sarawak. Beli secara online kat laman web mereka terus boleh sampai ke rumah. Bukan hanya sesuai untuk korang, tapi boleh diminum seisi keluarga (*kanak-kanak bawah umur 6 tahun dan ibu mengandung tak sesuai untuk minum). Hadiahkan insan tersayang dengan minuman kesihatan ini.


Tempahan dan juga pertanyaan layari :- 
Laman web : www.lutox.com.my
Tel : 016-261 4435
Share:

“PRINCESS HOURS” EKSLUSIF VERSI THAI DI DIMSUM!

Para pelakon utama siri Thai terhebat tahun ini, Princess Hours telah menemui peminat di Malaysia pada 9 Julai lalu dan mendapat sambutan yang cukup meriah. dimsum dengan bangganya membawakan Jelajah Princess Hours Malaysia dan peminat telah ditemukan dengan Putera Diraja Tao Sattaphong Phiangphor, Puteri Diraja Pattie Ungsumalynn Sirapatsakmetha, Phan Stephane Saisean Pagniez serta Bebe Thanchanok Ritnaka secara peribadi bersempena dengan tayangan perdana siri ini di Malaysia.


Kesemua pelakon utama membuat kemunculan istimewa di LG2, Central Avenue Kompleks Membeli-belah Sunway Pyramid pada Ahad, 9 Julai bermula 3 petang. Sepanjang acara jelajah, Tao, Pattie, Phan dan Bebe berkongsi kisah mereka bersama peminat termasuk interaksi istimewa menerusi pelbagai aktiviti pentas serta permainan.

Drama yang asalnya ditayangkan di negara Thailand semenjak April lalu sehingga kini mencatatkan rekod tayangan sehingga 500 juta tontonan di China. Berlatar-belakangkan negara fiksyen Bhutin, drama ini menyelongkar kisah percintaan di antara sang putera dan gadis biasa dalam suasana kawalan istana diraja yang cukup ketat. Putera Diraja Indra dan Kah Ning dipaksa berkahwin akibat perjanjian awal yang dibuat oleh nenda mereka. Namun sebelum itu, Putera Indra turut melamar teman wanita berstatus selebriti, Minnie untuk mengahwininya namun ditolak dengan alasan ingin menggapai cita-cita beliau terlebih dahulu. Sementalah Kah Ning yang berusaha menyesuaikan diri dengan kehidupan di istana termasuk peranannya sebagai sang puteri dan isteri, kini mulai jatuh hati dengan sang putera yang mulai memahaminya. Walaubagaimanapun, keadaan mulai goyah apabila mantan Putera Diraja menuntut hak takhta untuk anak lelakinya, manakala Minnie mahukan Putera Indra kembali. Pelbagai cabaran mendepani kehidupan suami-isteri ini, mampukah Putera Diraja dan Puteri ini merungkai percintaan mereka yang kini disulami kebahagiaan?


Aktres yang kini sedang menempa nama dalam dunia filem dan drama Thailand, Pattie memulakan karier beliau pada tahun 2008 menerusi filem “Hormones” serta muncul dalam pelbagai siri televisyen termasuk filem “Bangkok Traffic Love Story” 2009 yang membawa nama beliau mengungguli Anugerah Aktres Baru Filem Terbaik di acara Top Awards 2009, selain filem “The Bedside Detective”, “Seven Something” dan “Hormones the Series”.

Manakala Tao Sattaphong Phiangphor merupakan aktor dan penyanyi popular Thailand yang juga merupakan finalis di Akademi Fantasia musim ke-8. Drama bersiri “Princess Hours” adalah kemunculan pertama beliau selaku pelakon utama untuk anak muda berusia 27 tahun ini selepas membintangi siri popular “I Wanna Be a Superstar” dan “Kiss Me” sebagai watak utama sampingan.



Stephane Saisean Pagniez (Phan) yang dilahir dan dibesarkan di Bangkok, Thailand memulakan kerjayanya sebagai model untuk peragaan fesyen serta iklan komersil ketika berusia 17 tahun. Beliau pertama kali berkecimpung dalam dunia lakonan menerusi filem “Raak Boon” dan terus kekal sebagai aktor serta model profesional semenjak itu.

Thanchanok Ritnaka yang juga dikenali sebagai Bebe merupakan aktres dan penyanyi popular Thailand. Gadis aktif yang juga selebriti sensasi di jaringan Internet, menjadi perhatian ramai dengan bentuk badan yang menawan selain hobi senaman badan berjaya mengumpul jutaan peminat beliau di laman Instagram. Gadis yang berusia 27 tahun ini sehingga kini telah tampil dalam pelbagai lakonan drama termasuk “Plerng Tawan”, “Khu Prub Tumrub Hian”, “Mae Khun Oei”, “Pin Rak” serta banyak lagi.

Selain Princess Hours, dimsum bakal membawakan lebih banyak siri hits Thai, termasuk Love and Lies, U-Princess Series, Ugly Duckling Series, Kiss Me, Lovey Dovey dan Game Maya secara terus-menerus di dimsum. Manakala filem popular Thai termasuk Hello Stranger, ATM, I Fine Thank You Love You, Shutter, Tom Yum Goong 2 dan banyak lagi.


Jelajah Princess Hours Malaysia dianjurkan oleh dimsum dan disokong oleh lokasi rasmi - Sunway Pyramid, hotel rasmi – Capri by Fraser, Kuala Lumpur Malaysia, radio rasmi – Suria FM dan radio sokongan - 988. Terima kasih kepada rakan kerjasama Grab, M&M and Pappa Delivery dan Tuk Tuk Cha. Sepanjang acara jelajah pada 9 Julai, peminat yang juga pelanggan Grab menikmati penjimatan sebanyak RM5 untuk 2 trip pergi dan balik ke Kompleks Membeli-belah Sunway Pyramid dengan kod promosi GRABPRINCESS17 dan pembayaran menerusi GrabPay. Kesemua pengguna aktif dimsum juga menikmati penjimatan 10% untuk sebarang pembelian dalam satu resit di Tuk Tuk Cha Sunway Pyramid.

Untuk maklumat lanjut, layari dimsum.my, serta ikuti laman sosial dimsum di Facebook (facebook.com/dimsum.my) atau Instagram (@dimsum.my).
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive