travel, food and lifestyle blog

Followers

KITA TRY PAKAI MALAYA POMADE PULAK

Gambar Hiasan : Sumber www.mynewshub.cc
Rambut ni boleh di ibaratkan sebagai mahkota kepada lelaki tau. Masalah pada rambut jugak akan membuatkan lelaki kurang berkeyakinan untuk keluar menonjolkan diri di khalayak ramai. MY sendiri pun ada masalah dengan rambut dan kulit kepala sejak beberapa tahun nie. Kalau dulu rambut tebal dan sihat. kini dah makin jarang. *orang kata sebab salah pakai minyak rambut. Kalau tengok pada keadaannya memang betol la kot. Sebab semenjak MY mula pakai Wax untuk stylekan rambut, kulit kepala mula tak sihat.

Bermacam ubat dan shampoo dah MY guna untuk rawat tapi, hasilnya kurang memberangsangkan. Satu cara yang MY fikir mungkin boleh membantu adalah dengan meninggalkan terus penggunaan wax. *bila dah tak guna wax, mesti kena cari penggantinya kan.

Nak dijadikan cerita MY ada join peraduan pomade di Instagram dan telah menang . Hadiah yang MY dapat tu mestilah POMADE.

Malaya Pomade
  • Pomade merupakan zat berminyak dan berunsurkan lilin yang digunakan untuk menata gaya rambut. Penggunaan pomade benar-benar menjamin rambut anda kelihatan lebih rapi, berkilat dan kemas. Pomade yang mula popular sekitar tahun 1900an ini mengandungi sumber dari minyak kelapa, lanolin, wax dan pewangi. Berbeza dengan wax, gel atau penyembur rambut, pomade tidak mudah kering dan mengeras .


Cara nak pakai MALAYA POMADE:

Rambut lembab skit. Pastu amik secalit pomade. Ratakan kat tangan pastu usapkan dengan manja kat rambut. Akhir sekali boleh sikat.


Baru tiga hari pakai, MY boleh katakan bahawa pomade ni cukup menepati citarasa. Mungkin kena tunggu seminggu lagi untuk tengok hasil macamana. Apapon MY dah mula suka dengan Malaya Pomade ni. 

Kalau korang nak try Malaya Pomade ni, boleh beli secara online, rujuk Instagram @mrtakky or whatsapps ke no 012.652.1542

Share:

LOKASI MAJLIS PERKAHWINAN FELDA D'SAJI DI KAJANG PERDANA AVENUE



Bila kita bercerita tentang D'Saji, sudah semestinya cukup terkenal dikalangan orang-orang kita. Jika dulu, mereka sangat popular dengan perkhidmatan catering, sekarang mereka sudah mula melebarkan sayap kepada restoran dan service pakej perkahwinan.

Kalau korang masih ingat tentang satu entri yang MY dah tulis sebelum ni berkenaan VENUE PERKAHWINAN BARU DARI FELDA D'SAJI DI KAJANG. Baru-baru ni, MY telah berkesempatan untuk kesana untuk melihat sendiri lokasi tersebut.


Untuk pengetahuan korang di luar sana tu, Kajang Perdana Avenue ni merupakan lokasi ke 11 yang diuruskan secara eksklusif oleh Felda D'Saji. *banyak tu, memang cukup nak buktikan yang mereka mempunyai pengalaman luas dalam bidang ni.


Apa yang MY suka dengan Kajang Perdana Avenue ni kerana ia mudah diakses dan lokasinya dekat dengan jalan raya. *masa dalam perjalanan tu dah nampak gahnya bangunan dia di tepi jalanKajang Perdana Avenue ni dikatakan boleh memuatkan sehingga 700 orang dalam satu masa. Dengan adanya kemudahan dewan berhawa dingin dan juga ruang terbuka pelanggan boleh pilih mengikut kehendak masing-masing.

Ruang tertutup berhawa dingin

Pada bahagian terbuka, mereka ada menyediakan kipas besar yang mampu memberi keselesaan kepada para pegunjung.

Ruang terbuka
*PARKING???. Jangan risau, ruang paking yang besar dan dekat dengan dewan.


Harga pengenalan pakej perkahwinan yang dilancarkan adalah bermula RM28 seorang. Selain majlis perkahwinan, majlis lain seperti akikah, majlis bertunangan, seminar, hari keluarga, akad nikah boleh diadakan disini.* majlis konvo budak tadika pun boleh tau.


Kemudahan yang disediakan:-


  • Parking sehingga 250 buah kereta dalam satu masa
  • Bilik menunggu VVIP/VIP 
  • Bilik persalinan pengantin yang dilengkapi bilik air,tandas, surau
  • Pejabat jualan


Akses yang mudah melalui:-


  • SILK Highway
  • Persiaran Kajang-Semenyih By pass
  • Cheras-Kajang Highway
  • Seremban-Kajang Highway
  • Jalan Semenyih


Pakej perkahwinan di Kajang Perdana Avenue ini termasuk:-


  • Penggunaan tempat 
  • Penyediaan katering, layanan tetamu dan VVIP
  • Hiasan Pelamin
  • Walkway dan Archo Dummy Cake 3 tingkat
  • Standard PA sistem
  • Kawalan lalulintas oleh RELA


Avenue juga sesuai untuk acara:-


  • Konvokesyen tadika
  • Makan Malam Korporat
  • Fashion Show
  • Pelancaran Produk
  • Seminar
  • Bengkel pembelajaran

MAJLIS PERASMIAN KAJANG PERDANA AVENUE | Majlis perasmian KAJANG PERDANA AVENUE telah berlansung pada 21 Januari 2016 , dan telah dirasmikan oleh YB Pengerusi Kumpulan Felda iaitu YB Tan Sri Datuk Sri Utama Hj. Mohd Isa Abdul Samad.

Ucapan perasmian oleh YB Tan Sri Datuk Sri Utama Hj. Mohd Isa Abdul Samad



Semasa majlis perasmian ni, ramai yang puji dengan masakan yang D'Saji sediakan. Ada juga makanan yang terpilih yang mana menjadi kegemaran ramai pelanggan-pelanggan D'Saji antaranya Apam Balik Seri Menanti dan Cendol Songkok Tinggi. Kedua-dua menu ini boleh di tambah di dalam menu jika diminta oleh pelanggan mereka.

Apam Balik Seri Menanti
Apam Balik Seri Menanti
Ramai yang memuji dengan kesedapan rasa Apam Balik Seri Menanti ni, rasa satu memang tak cukup. *MY saja sudah berapa keping.

Cendol Songkok Tinggi
Cendol Songkok Tinggi
Untuk mereka yang ingin keterangan lanjut, korang boleh dapatkan informasi seperti berikut:


Felda D'Saji Kajang Perdana Avenue
Taman Kajang Perdana
Kajang
Selangor

Telefon:
03-88811311
03-26988302
013-3680453 ( En. Syaiful)
019-2956232 (Cik. Nurul Nadia)

Facebook:

Instagram:



Terima kasih kepada pihak pengurusan Felda D'Saji atas jemputan team Projek Travel dan rakan bloggerke majlis perasmian ini dan sesi pengenalan kepada Felda D'Saji Kajang Perdana Avenue.

Foto : 

Share:

FILEM OLA BOLA, FILEM WAJIB TONTON 2016


FILEM OLA BOLA, FILEM WAJIB TONTON 2016 | Apa yang korang rasa jika seorang bukan penggemar bola diajak untuk menonton filem yang berkisarkan tentang sejarah bola? *oh my god, hope aku tak tidur dalam panggung nanti. Tapi apa yang telah terjadi adalah perkara sebaliknya.

Sejak dari minit awal filem ni ditayangkan, MY sudah rasa sesuatu. *satu perasaan yang sukar untuk digambarkan. Jiwa ni seolah sangat menerima. Perasaan seolah-olah sudah lama tidak menonton sebuah filem yang cukup berkualiti seperti ni. *ianya mengingatkan MY kepada arwah Yasmin Ahmad. Filem ini amatlah berkualiti tinggi dan boleh dikatakan setanding dengan filem-filem hebat luar negara. Dari segala segi ianya cukup perfect, dan cukup segalanya.

Chiu Keng Guan
Filem ini merupakan sebuah filem arahan Chiu Keng Guan, yang mana beliau pernah berjaya memecahkan rekod kutipan kedua tertinggi selepas Filem Polis Evo melalui filem arahannya sebelum ini iaitu , The Journey dengan kutipan sebanyak RM17.28 juta pada 2014. *semoga filem ini akan lebih berjaya hendaknya.


SINOPSIS | Kisah OlaBola bermula ketika seorang wartawan bernama Marianne yang ditugaskan untuk membuat kajian tentang pasukan bola sepak negara yang telah mencipta nama pada era 80an dahulu yang mana ketika itu nama Malaysia dalam sukan bola sepak begitu digeruni oleh pasukan lawan khasnya di rantau Asia ini. Marianne mula merasa bosan dengan kerjayanya dan membuat keputusan untuk berhijrah ke England. Sebelum dia meninggalkan negara, dia membuat keputusan untuk menyiapkan tugasannya buat kali terakhir. Namun, dia menemui suatu perkara yang ternyata mengubah hidupnya.


Mengimbau kembali ketika di awal era 80-an, pasukan bola sepak negara ketika itu berdepan dengan cabaran di mana pemain-pemainnya mempunyai perbezaan pendapat dan tidak sehaluan sehingga menyebabkan kekalahan dalam perlawanan penting. Keadaan semakin rumit apabila hampir setiap pemain mempunyai isu dan masalah masing-masing. Walau bagaimanapun, mereka hanya mempunyai satu peluang untuk beraksi di persada mata dunia. Jadi, barisan pemain harus mengetepikan hal peribadi demi mengharumkan nama negara. Ketika semangat kembali menyemarak dalam diri, pasukan negara sekali lagi diduga dengan satu cabaran yang mematahkan semangat mereka dan harapan negara.

OlaBola yang diilhamkan dari peristiwa sebenar ini akan membawa penonton dari pelbagai bangsa untuk sama-sama merasai semangat bersatu hati dan muhibah. Kisah yang penuh ikhtibar ini akan membawa penonton melihat semangat, keunikan dan kekuatan yang terdapat dalam kepelbagaian bangsa di Malaysia.


PELAKON AMATUR | Apa yang MY nak puji di sini ialah dari segi pemilihan pelakon. MY seolah tidak percaya bahawa hampir semua watak utama yang ditonjolkan di dalam filem ini merupakan pelakon baru. Kualiti lakonan yang mereka berikan mengalahkan pelakon berpengalaman yang ada di dalam industri lakonan kita.


Antara pelakon-pelakon baru yang berbakat besar itu, JC Chee, 29 (Tauke), Saran Kumar, 21 (Muthu), & Luqman Hafidz, 25 (Ali). Filem ini juga didokong oleh beberapa orang pelakon lain seperti Lim Jian Wen (Tiam Cai), Mohamad Taufiq (Abu), Eric Teng(Eric), Marianne Tan (Marianne), Katrina Ho (Tan Siew Lee), Daphne Low (Chow Mei Ling) & Mark Williams(Harry Mountain). Semua watak yang ditonjolkan di dalam filem ini sangat memberi impak yang bagus. *sekecil-kecil watak berjaya menghidupkan jalan cerita filem ni. Mereka berjaya menterjemahkan emosi dengan baik sekali sehingga mampu menyentuh hati penonton. *pertama kali MY boleh nangis masa menonton wayang.



Selain dari barisan pelakon yang MY nyatakan di atas, Bront Palarae juga menjadi salah satu pelakon yang cukup menonjol di dalam filem ini. Dengan hanya memegang watak sampingan sebagai seorang pelatih pengulas sukan, ada pengisian yang cukup untuk membuat kita terhibur.


Apa yang membuatkan MY untuk terus menonton filem ni sehingga habis ialah kerana, ianya bukan hanya sekadar bercerita mengenai bola sepak, tetapi lebih kepada persahabatan, kekeluargaan, perpaduan kaum dan perjuangan dalam pasukan.







Jadi apa tunggu lagi, MY sudah. Korang pulak bila lagi? Filem OlaBola ini akan mula di tayangkan di pawagam mulai 28 JANUARI 2016 ini.

Tonton bukan hanya kerana anda minat kepada bola sahaja, tapi tonton kerana inilah KUALITI FILEM YANG RAKYAT MALAYSIA NAK. Ingat ! bukan bola semata-mata, tapi lebih berkisar mengenai kehidupan kita sebagai rakyat Malaysia yang berbilang bangsa. Apa yang MY nak katakan, MY amat menyukai filem ini dari segala aspek. *Speechless!!!


Maklumat lanjut sila layari:

Share:

3 LOKASI SATE TERBAIK DI KAJANG & BANGI

LOKASI SATE TERBAIK DI KAJANG & BANGI | Bercerita pasal makanan ni, korang tahu tak bahawa SATE telah diiktiraf sebagai salah satu makanan warisan untuk Negeri Selangor. Manakala lokasi paling popular dengan SATE pula adalah di daerah KAJANG.


Ada beberapa lokasi & restoran SATE menarik yang MY nak kongsikan dengan korang yang berada di sekitar Kajang dan Bangi ni. Ini merupakan restoran pilihan yang mana ada jual SATE yang sangat memuaskan dengan resepi tersendiri.


1# Willy Satay

Willy Satay @ Ramal Food Junction
Jalan Sungai Ramal,
43000 Kajang

Tel:
017-210 7008

Business hours:
4pm to 12am


2# Sate Baung

Restoran Sate Baung
No. 8-G Jalan 7/1G,
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan

Tel:
03-8912 4926 / 012-200 4800 / 019-681 8111

Business hours:
3pm to 2am


3# Sate UK

Restoran Sate UK (Urat Ketin)
No.80, Jalan 7/7A,
Seksyen 7 Bandar Baru Bangi,
Selangor

No telefon :
014-331 6061/ 016-3910302/ 013-3636455


Apa yang MY cadangkan ni merupakan lokasi restoran sate yang pernah MY pergi dan rasai sendiri. Ianya ada tarikan tersendiri dan yang penting ianya lebih sedap dari restoran sate popular di kajang yang MY tak nyatakan *tuttttttttttttttttttt. kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai asal usul SATE di Malaysia ni, korang boleh berkunjung ke Galeri Sate Kajang .
Share:

TONTON FILEM FRIEND REQUEST 2016


TONTON FILEM FRIEND REQUEST | Filem Friend Request merupakan filem Inggeris bergenre seram yang hanya boleh ditonton oleh mereka yang berumur 18 tahun ke atas sahaja. Filem ini mula ditayangkan di pawagam bermula 7 januari 2016. Filem berdurasi selama 1 Jam 40 Minit yang diarah oleh Simon Verhoeven ini menampilkan barisan pelakon seperti Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan.


Ringkasan Info Filem :

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: RAM ENTERTAINMENT
Pelakon: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan
Pengarah: Simon Verhoeven

Apa yang MY boleh katakan, ianya merupakan sebuah filem seram yang mempunyai jalan cerita yang cukup menarik. *tidak terlalu mendatar dan ianya sangat psyco. Ianya boleh dikata sebuah filem seram alaf baru dimana menjadikan social media sebagai kunci utama.


Bermula dari Laura menerima permintaan Marina untuk menjadi rakan di media social facebook, sehingga berlaku salah faham sehingga Laura terpaksa untuk membuang Marina dari senarai rakannya di Facebook. Oleh kerana terlalu kecewa, Marina telah disahkan membunuh diri dengan membakar dirinya sendiri. Namun yang demikian mayatnya tidak dapat dikesan.

Apa yang pelik, video pembunuhan diri Marina telah diupload ke wall facebook Laura tanpa pengetahuannya, sehingga semua kenalannya tahu akan kematian Marina. Tapi, apa sebenarnya terjadi? siapa yang telah memuat naik video pembunuhan tersebut di facebook Marina? Kalau korang nak tahu apa yang terjadi dan apa penyelesaiannya. Pergi dan tontonlah sendiri. Sekian hehehehe. 

Nah belanja trailer je.


Jadi, ingatan untuk semua yang terlalu obses dengan Facebook tu, sila berhati-hati. Stalker di mana-mana. eh

Share:

BUTIK VENDOR DALIA JAMIL DI SHAH ALAM

BUTIK VENDOR DALIA JAMIL DI SHAH ALAM | Kalau korang perasan, butik yang berkonsepkan vendor cukup popular dan  menjadi platform kepada penjual-penjual barangan online untuk lebih kehadapan.

Antara salah satu darinya adalah Butik Vendor Dalia Jamil yang telah dibuka berlokasi di Seksyen 19 Shah Alam. Lokasi yang agak strategik kerana ianya tidak terlalu tertumpu seperti di Seksyen 7 Shah Alam dimana terdapat pelbagai butik vendor dan juga butik lain muncul yang menjadikan masalah kepada tempat letak kereta pengunjung.

Puan Mastura Abdul Rahman
Puan Mastura Abdul Rahman selaku pemilik butik vendor ini memilih lokasi ini kerana ianya mudah untuk diakses oleh pelanggannya kerana berdekatan dengan landmark popular iaitu, SALAM Medical Centre dan juga Hotel De Palma Inn. Selain itu, keselesaan tempat letak kereta pengunjung juga menjadi keutamaan kepada Puan Mastura yang menjadikan pengunjung mudah untuk membeli belah di butik ini.


Bermula dengan hanya sebagai peniaga online dengan menjual handsock dan juga stokin mesra solat menjadikan pemilik butik vendor ini bertekad membuka butik tersendiri yang berkonsepkan vendor dimana penjual lain juga berpeluang untuk turut serta dibawah satu payung


Antara jenama yang turut serta didalam butik vendor ini adalah Qilayya Hijab, Ninth Avenue, Al Hadeef, Niemia dan beberapa label lain yang akan turut serta kemudian. Selain menjual kelengkapan wanita, Butik Vendor Dalia Jamil ini juga turut menjual pakaian lelaki yang berkonsepkan muslim seperti jubah dan kurta bagi lelaki.

Kelengkapan yang dijual disini bermula pada harga RM2 sehinggalah RM250 meliputi pin tudung, handsock, stokin, inner tudung, blous, jubah, kurta dan sebagainya.


Bagi mereka yang ingin melihat sendiri butik vendor ini korang boleh ke:


BUTIK VENDOR DALIA JAMIL
No. 49, Jalan Nelayan 19A
Seksyen 19, Shah Alam
Selangor

Telefon:
013-272 5881

Waktu Perniagaan:
10.30 pagi - 10.00 malam

Facebook:

Instagram:

Share:

VIDEO KLIP & LIRIK LAGU GERUA FILEM DIWALE

VIDEO KLIP & LIRIK LAGU GERUA FILEM DIWALE

Filem Diwale menjadi satu fenomena di Malaysia, mungkin kerana sudah lama filem yang mengandingkan oleh 2 pelakon popular iaitu Shah Rukh Khan dan Kajol tidak dibuat. Kemunculan filem Diwale ini seolah-olah mengembalikan memori zaman kegemilangan BOLLYWOOD di Malaysia pada suatu masa dahulu.

Apa yang menarik ramai peminat filem bollywood untuk ke panggung menonton filem Diwale ini adalah kerana lokasi pengambaran filem yang cukup hebat dan memukau. Dua buah lagu juga telah menjadi bisikan setiap orang ketika ni. Ianya adalah lagu Janam-janam dan Gerua. Antara kedua-dua lagu ni MY lebih gemar pada lagu Gerua. Jom kita tonton video klip Gerua ni.





Lirik lagu Gerua Filem Diwale

Dhoop se nikal ke
Chhaanv se phisal ke
Hum mile jahaan par
Lamha tham gaya

Aasmaan pighal ke
Sheeshe mein dhal ke
Jam gaya to tera
Chehra ban gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se ye duaa
Rang de tu mohe Gerua
Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

Haan nikli hai dil se ye duaa
Ho.. Rang de tu mohe gerua

Ho tumse se shuru.. tumpe fanaa
Hai Sufiyana yeh dastaan
Main kaarwaan manzil ho tum
Jaata jahaan ko har raasta

Tumse juda jo
Dil zara sambhal ke
Dard ka wo saara
Kohra chhan gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se yeh duaa
Rang de tu mohe gerua
Ho.. Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

O.. veeraan tha, dil ka jahaan
Jis din se tu daakhil huaa
Ik jism se.. ik jaan ka..
Darza mujhe haasil huaa

Haan.. pheeke hain saare
Naate jahaan ke
Tere saath rishta gehra ban gaya

Duniya bhula ke tumse mila hoon
Nikli hai dil se yeh duaa
Rang de tu mohe gerua
Ranjhe ki dil se hai duaa
Rang de tu mohe gerua

Haan nikli hai dil se ye duaa
Ho.. Rang de tu mohe gerua
Share:

GALERI SATE KAJANG


Kajang memang cukup popular dengan Sate, yang mana ianya telah diiktiraf sebagai salah satu dari jenis makanan warisan di negeri SelangorTapi, tahukah korang bahawa di Kajang mempunyai sebuah Galeri Sate ?. Walaupun sudah berapa tahun duduk di kajang, MY sendiri tak pernah tahu akan kewujudan Galeri Sate Kajang. Ianya terletak bersebelahan dengan medan sate lama yang mana tidak jauh dari Medan Sate Haji Samuri


Sempena program Eat Travel Write anjuran Gaya Travel yang lepas, MY dan rakan media berkesempatan untuk datang ke Galeri Sate Kajang dan mempelajari mengenai sejarah sate di negara kita.

"Sate (ejaan lama Satay) ialah sejenis makanan yang dicucuk dengan lidi. Secara khususnya, sate dibuat daripada kepingan daging yang dicucuk pada lidi kelapa / buluh dan dibakar menggunakan api arang kayu.
Sate dicipta oleh para pedagang jawa yang menjual daging bakar di pinggir jalan pada abad 19."


Di sini korang akan dapat mengetahui secara lebih mendalam bagaimana sejarah sate di negara kita mula berkembang dari tahun ke tahun. Galeri Sate Kajang beroperasi setiap hari Sabtu hingga Khamis dari 11 pagi hingga 8 malam. Waktu rehat pada 3 petang hingga 4 petang. Setiap hari jumaat Galeri Sate Kajang akan tutup. Masuk adalah PERCUMA!

Share:

D'SAJI KL TITIWANGSA | RESTORAN TERPILIH DI KUALA LUMPUR




Restoran D'Saji KL Titiwangsa baru sahaja beroperasi pada tahun 2015 dimana lokasinya dulu merupakan Restoran Nelayan. Ianya mula diambil alih sepenuhnya oleh pengurusan Felda D'Saji pada bulan Mei 2015. Keunikan Restoran D'Saji KL Titiwangsa ini adalah kerana ianya merupakan sebuah restoran terapung. Lokasi Restoran D'Saji KL Titiwangsa ini sangat mudah untuk dijejaki kerana ianya terletak di atas Tasik Titiwangsa dan berdekatan dengan Istana Budaya.

Terapung di atas Tasik Titiwangsa
BUFFET | Untuk pengetahuan korang,  Restoran D'Saji KL Titiwangsa  mempunyai tiga jenis buffet iaitu Buffet Pagi, Buffet Tengah Hari dan Buffet Makan Malam.


BUFFET PAGI
Masa
7.30 pagi – 10.00 pagi (Sabtu & Ahad)
Harga
RM12+(dewasa)
Menu
Egg Counter (Omelette,Sunny Side Up), Nasi Lemak,Roti Bakar


BUFFET TENGAH HARI
Masa
11.30 pagi – 2.30 petang (setiap hari kecuali Jumaat)
Harga
RM 40+(dewasa)
Menu
Masakan Melayu seperti Telur Itik Masak Lemak, Ayam Kalio, Asam Pedas Ikan Tenggiri,Ayam Masak Lemak Cili Api


BUFFET MAKAN MALAM
Masa
6.30 petang – 10.30 malam (setiap hari)
Harga
RM45+(pemegang mykad)/ RM70+(bukan pemegang mykad)
Menu
Lamb with Kuey Teow, Live Counter Pasta, Carving Section Roasted Beef, Steamboat

A’LA CARTE | Selain konsep buffet, pelanggan juga mempunyai pelbagai pilihan makanan ala carte.


A’LA CARTE
Masa
2.30 petang – 6.30 petang (setiap hari)
Harga
*mengikut harga pada buku menu
Menu
Beef Short Rib, Lamb Bone “Gear Box”, Fried Kway Teow With Lamb

*Menu wajib rasa : Fried Kway Teow With Lamb
Pelbagai pilihan minuman
Fizzy Lime
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN | Bagi korang yang bertandang untuk makan malam, korang akan berpeluang untuk meyaksikan persembahan kebudayaan dan nyanyian akustik​. Persembahan kebudayaan akan bermula dari 8.00 malam sehingga 9.00 malam setiap hari.


ramah mesra bersama penari kebudayaan
group foto bersama penari kebudayaan
PAKEJ MAJLIS | Restoran D'Saji KL Titiwangsa juga ada menyediakan beberapa pakej seperti Pakej Pertunangan, Pakej Akad Nikah, Pakej Perkahwinan dan Pakej Aqiqah.


PAKEJ PERTUNANGAN
Harga
RM 5500 untuk 50 orang
Tempahan
Minimum 50 orang
Fasiliti



PAKEJ AKAD NIKAH
Harga
RM 6000 untuk 50 orang
Tempahan
Minimum 50 orang
Fasiliti
Bilik Persalinan, Surau Berhawa Dingin,Unit RELA Kawalan Lalu Lintas


PAKEJ PERKAHWINAN
Harga
Bermula dari RM30/seorang
Tempahan
Minimum 500 orang
Fasiliti
Bilik Persalinan, Surau Berhawa Dingin,Unit RELA Kawalan Lalu Lintas

PAKEJ AQIQAH
Harga
RM 5000 untuk 50 orang
Tempahan
Minimum 50 orang
Fasiliti


Bagi korang yang mengimpikan majlis perkahwinan yang cukup lain dari yang lain, Restoran D'Saji KL Titiwangsa ini boleh memberikan sesuatu yang cukup unik untuk korang. Jika korang ada bajet lebih, pihak Restoran D'Saji KL Titiwangsa juga ada menyediakan perkhidmatan kereta kuda atau helikopter untuk pengantin. *wallaweh memang meriah habis.

perkhidmatan kereta kuda
perkhidmatan helikopter
Selain dari majlis-majlis di atas, korang juga boleh sewa Restoran D'Saji KL Titiwangsa ini untuk sebarang event seperti majlis hari jadi, majlis rasmi, majlis tidak rasmi dan amcam-macam lagi.


Ini kerana mereka mempunyai beberapa buah bilik dan ruang makan terbuka.



Untuk Maklumat lanjut Boleh rujuk :

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive