travel, food and lifestyle blog

Followers

Homestay Taman Desa Idaman Durian Tunggal | Homestay Negeri Melaka

Homestay Taman Desa Idaman Durian Tunggal | Homestay Negeri Melaka | Jika anda ke melaka atas urusan kerja atau bercuti bersama keluarga dan memerlukan penginapan selesa bolehlah mencuba ArD Homestay [klik] yang berada di Taman Desa Idaman Durian Tunggal, Melaka.

ArD Homestay Taman Desa Idaman Durian Tunggal

Kawasan Tumpuan Berhampiran ArD Homestay


  • Lapangan Terbang Antarabangsa Baru Berendam - (11 minit - 8 KM)
  • Taman Seribu Bunga - (12 minit - 9.1 KM)
  • Mydin MITC - (14 minit - 9.6 KM)
  • Melaka Planetarium - (13 minit - 9 KM)
  • Zoo Melaka - (10 minit - 7.6 KM)
  • Taman Buaya - (10 minit - 7.6 KM)
  • Bayou Lagoon Park Resort - (17 minit - 13 KM)
  • Melaka Wonderland Theme Park - (15 minit - 7.6 KM)
  • Mahkota Parade - (30 minit - 17 KM)
  • Dataran Pahlawan - (30 minit - 17 KM)
  • Tesco Cheng - (14minit - 10 KM)
  • Taman Rama-Rama - (8 minit - 6 KM)
  • UTeM Melaka - (13 minit - 8.3 KM)
  • Kolej Yayasan Saad - (11 minit - 7 KM)
  • Sekolah Menengah Sains Muzaffar Shah (MOZAC) - (18 minit - 12 KM)
  • UiTM Lendu Alor Gajah - (23 minit - 18 KM)
  • Sekolah Berasrama Penuh Intergrasi Selandar - (28 minit - 30 KM)
  • Institut Latihan Perindustrian Selandar (ILP Selandar) - (20 minit - 20 KM)
  • Kolej Komuniti Selandar - (21 minit - 20 KM)
  • Melaka River Cruise (Taman Rempah) - (25 minit - 14.3 KM)
  • Coconut Shake Batu Berendam - (14 minit - 9.5 KM)
  • Asam Pedas Power - (27 minit - 16 KM)
  • Menara Taming Sari - (30 minit - 16.5 KM)
  • Rumah Merah Bandar Hilir - (29 minit - 16 KM)
  • A'Famosa Resort & Waterworld - (28 minit - 24 KM)
  • AEON Bandaraya Melaka - (24 minit - 14 KM)
  • Ikan Bakar Alai - (34 minit - 21.5 KM)
  • Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai - (36 minit - 28 KM)
  • Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung - (34 minit - 21 KM)
  • Hospital Besar Melaka - (21 minit - 13 KM)
  • Hospital Putra Melaka - (25 minit - 15 KM)
  • Hospital Pantai Melaka - (21 minit - 13 KM)
  • Masjid Al-Azim - (22 minit - 13.5 KM)
  • Pantai Puteri - (32 minit - 24.5 KM)

Kemudahan lain di sekitar ArD Homestay


  • Petronas dan Shell di Pekan Durian Tunggal
  • ATM di Petronas dan Shell
  • Pejabat Pos
  • Medan selera 
  • Kedai runcit

Kemudahan yang disediakan di ArD Homestay


  • Kelengkapan dapur lengkap
  • Periuk nasi
  • Pemanas air
  • Peti sejuk 
  • Ruang tamu sofa (3+2+1) 
  • 3 bilik tidur (queen size)
  • 2 bilik air (water heater)
  • Astro ENJOI 
  • Parkir kereta luas 
  • Penghawa dingin (bilik tidur utama & ruang tamu) 
  • Kipas angin tersedia di setiap bilik tidur dan di ruang tamu

Keselesaan Penginapan


  • 6 hingga 10 orang (bagi menjaga keharmonian kejiranan berdekatan)

Harga Semalaman


  • (Promosi sah sehingga akhir tahun 2014 sahaja)

  • RM180 / hari
  • (Hari Biasa / Cuti Umum / Cuti Sekolah)


Maklumat Penting


  • ArD Homestay khas untuk MUSLIM BERKELUARGA sahaja

Masa


  • Check In/Masuk : 3.00 Petang 
  • Check Out/Keluar : 12.00 Tengahari

Panduan ke ArD Homestay Taman Desa Idaman Durian Tunggal


Peta dan lokasi
  • Exit Plaza Tol terdekat : 

  • Plaza Tol Ayer Keroh


Koordinat GPS ArD Homestay Taman Desa Idaman Durian Tunggal


2.030615, 102.280067

Nombor Untuk Dihubungi 


01110597800

Website


(lihat sekitar homestay luar dan dalam)


Share:

[PERIBADI] Jari Terkena Mata Kail | KISAH TRAUMA

[PERIBADI] Jari Terkena Mata Kail | KISAH TRAUMA | Sampai sekarang MY masih trauma dengan batang pancing. Bukan kerana batang pancingnya, tetapi kerana mata kail [klik] yang kecil tu. Huih, benarlah orang kata kecil-kecil cili padi, walaupun kecil amatlah berani ia mencium jariku. huh

Gambar hiasan_Sumber Gambar

Waktu kecil-kecil biasalah MY dengan perangai nakal . Setiap hari ada je aktiviti-aktiviti bersama sepupu-sepupu MY. Kalau tak panjat bukit, main sawah, kalau tak ke sawah kami ke sungai , kalau tak ke sungai, main masak-masak. *eh eh alamak kantoi. Ok buat-buat tak nampak apa MY tulis ahhaah. Ha syok kan jadi orang kampung macam MY ni. Memang syok habis. hahaha. 

Alkisahnya bila MY follow sepupu wa pergi mancing kat area kebun arwah atuk kami. Sorang satu batang mancing MY nak gitau. Biasala batang pancing buat sendiri, tradisi turun temurun dari nenek moyang. Di ajar oleh mak MY sendiri hahaha. Batang pancing guna batang pokok salak. Alah batang salak yang berduri-duri tu. Haish gila hang nak guna dengan duri-duri tu. Mesti la buang duri tu dulu. hahaha. Pastu beli mata kail, mesti pilih yang sesuai la, tgok target ikan apa yang nak kita pancing. Tu mak MY pesan la. ahahha. Biasanya kalau nak mancing kat sungai sekadar nak main-main ni mata kail kecil jela. Yela target untuk uikan-ikan kecik cam ikan puyu dan sebagainya. Kalau guna mata kail yang besar mau tak muat mulut ikan tu hahah.

Masa syok-syok MY dok setting nak letak umpan cacing kat mata kail tu, mai lah sepupu MY selamber je lalu dan tersepak tali pancing MY. Apa lagi tersentap. tetiba sekelip mata je mata kail yang dok kt tangan MY ni hinggap kat jari telunjuk tangan kiri. How dare You Dude. Semua tergamam, seolah-olah sedang menonton orang sedang buat TIGER SHOW. huh. Wa relax je. yela tak sakit kan. 

Tapi macamana tu nak keluarkan mata kail tu dari jari  ni ha? cer korang pikir sekejap !!! Macam-macam cara dah cuba, mata kail tu still tak nak tercabut. Argggghhhhhhh apa harus aku lakukan. Sepupu MY dah cuak dah. Semua balik macam tu je sebab mood nak mancing dah tak de. MY balik umah macam-macam peralatan bantuan MY guna semata-mata nak keluarkan benda kecik tu dari jari wa. Dari plyer, ragum kakak tua, dan macam-macam lagi. Semua sia-sia. Sia-sia habaq hang. Last sekali MY kata "Biaq pi la hang, Nak dok situ sangat, duduk la." eh boleh macam tu kan. Boleh pulak MY cakap utara hahha.  So skang ni MY just percaya pada takdir je. ahahah. Terserah padamu wahai mata kail. lama mana hang nak dok situ, duduk la hang

Yang lawaknya MY tak bagitau sapa-sapa pun termasuk family . haahhaha. Yang menyedihkan nye esoknya bukak sekolah. Kalau tak silap MY awal tahun tingkatan 2. Nak dijadikan citer, MY pergi sekolah dengan tangan macam tu je, takde sapa yang perasan hahha. Nampak sangat bakat lakonan yang  ada sangat berkualiti. agagagaa. Yang menyedihkan, haritu cikgu dok suh pi angkat meja dari tingkat bawah ke tingkat atas. OOO magai. Pasal ni korang pikir la sendiri apa yang wa alami lpas tu ahahha.

Sumber Gambar

Ha lebih kurang macam tula MY angkat. Ha camner? Gagahtak... gagah tak ? agaggag

Kalau korang nak tahu camner mata kail tu tercabut, alkisahnya 3 hari kemudian, lepas mandi bersiap-siap nak pergi sekolah. (biasala murid contoh, mcam tu keadaan pun still nak p sekolah kan agagag) (macam la teruk sangat huh). Lepas mandi, MY cuba gerakkan tangan wa macam sentap-sentap gitu. ahahah How to say ek? Ah lantak p la asalkan korang faham. Tetiba mata kail  tu tercabut dari jari ni. Waaa. alangkah seronoknya hati ni masa tu, seperti baru mendapat anak sulung. aaggagaga. Rupa-rupanya jari MY dah bengkak dan bernanah kat dalam, so mata kail yang tersangkut tu boleh keluar dengan senang, walaupun tanpa guna tenaga tarikan yang kuat . hehehe.

Lepas je peristiwa tu, MY makin jauh dengan mata kail. Kalau boleh dengan pancing-pancing tu sekali. ahahah. Ni la KISAH TRAUMA [klik] MY yang belum dicerita lagi kat sapa-sapa.

.



Share:

TARIKAN DI PUTRAJAYA

TARIKAN DI PUTRAJAYA | Bermula dari sebuah ladang getah atau kampung terpencil yang mana asalnya dengan nama Prang Besar. Nama tersebut diakatakan berasal dari nama seorang ketua kampung (orang asli) yang sanggup berperang dengan angkatan bintang tiga yang mahu merampas tanah orang asli bagi membina sebuah kem. Tapi, rampasan itu tidak berjaya kerana hebatnya ilmu yang ada pada tok batin tersebut. Maka, begitulah serba sedikit mengenai asal usul dimana sebelum bertukarnya nama tempat tersebut. Putrajaya adalah dari singkatan 'Putra' dimana ianya dipilih sempena nama Perdana Menteri Malaysia yang pertama iaitu Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. Nama ini telah ditambah dengan perkataan 'jaya' yang bermaksud 'kecemerlangan'. Maka terjadilah Putrajaya yang anda ketahui sekarang._info Google.

Kini Putrajaya telah menjadi Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan baru yang selama ini terletak di Kuala Lumpur yang sangat sesak dan pesat pada ketika itu. Ini juga merupakan salah satu faktor perpindahannya untuk mengurangkan kesibukan di Kuala Lumpur. Selari dengan pembagunan ini, banyak tempat menarik telah diwujudkan untuk kemudahan penduduk setempat dan sekitarnya.

Semasa Kembara Cuti-Cuti 1 Malaysia anjuran Majalah Gaya Travel yang lepas, MY sempat berkunjung di beberapa tempat menarik di Putrajaya. Antaranya ialah :




MASJID PUTRA | Untuk pengetahuan korang, Masjid Putra ini juga dinamakan sempena Perdana Menteri Malaysia yang pertama, Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj merupakan salah satu mercu tanda utama di Putrajaya. Kedudukannya adalah bersebelahan dengan Dataran Perdana dan berhadapan dengan Tasik Putrajaya. 

Keluasan masjid ini seluas 1.37 hektar. Kawasan masjid bermula masuknya di Pintu Utama sehinggalah ke dalam kawasan masjid. Manakala Dataran Putra dan Souq tidak berada dalam lingkungan kawasan masjid. Arkitek yang membina masjid ini iaitu Y. Bhg. Dato’ Dr. Nik Mohamad Bin Mahmood dari Kumpulan Senireka Sdn. Bhd. Pembinaan masjid ini berkonsepkan 2 konsep iaitu Timur Tengah dan Tradisional Melayu.

WEBSITE

________________________________


TAMAN WARISAN PERTANIAN | Taman Warisan Pertanian ini terletak di Presint 16, Putrajaya. Ia menekankan kepada latar belakang pertanian Malaysia dengan nilai komersial. Pelawat yang datang kesini boleh merasa sendiri buah-buahan segar dan melihat pelbagai aktiviti pertanian seperti menoreh getah, mengumpul getah, penjagaan tanaman, pemeliharaan buah-buahan dan banyak lagi.

Antara tarikan di sini termasuk kompleks pelawat, dusun, laluan herba dan rempah, petak getah klon dan banyak lagi.

WEBSITE

________________________________


TAMAN CABARAN | Tempat ini sangat sesuai bagi mereka yang sukakan pada cabaran. Terdapat banyak kemudahan yang disediakan khas untuk pegunjungnya. Antaranya ialah:

*Extreme Sport Facilities(Climbing Sport)
* Extreme Sport Facilities(Sliding Sport)
* Extreme Bike Route
* Thrill Park

WEBSITE

________________________________


foto @Hanifzman


TAMAN WETLANDWetland Putrajaya  merupakan taman wetland buatan manusia pertama di Malaysia. Taman Wetland terdiri daripada Taman Wetland (138 hektar) dan kawasan sekitar wetland (1977 hektar).


Taman Wetland mempunyai menara pemerhati setinggi 18 meter, nurseri tanaman, denai semula jadi, kolam flamingo, kawasan berkelah serta tarikan menarik yang lain. Pelawat juga boleh mendapatkan maklumat di pusat pemuliharaan wetland dan kepentingannya kepada ekosistem di Putrajaya.

WEBSITE

________________________________


SKYRIDES FESTIVALS PARK | Skyrides Perayaan Park adalah Taman Tema Belon Helium pertama dan terbesar di Malaysia. Skyrides ballon ini membolehkan anda untuk menikmati pemandangan 360 darjah di sekitar Putrajaya dari aras 150 meter.


Antara tarikan lain yang ada di sini ialah :

- SkyWarriors Rainforest Challenge ; permainan untuk menguji kekuatan dan ketahanan diri.
- SkyKids ; taman permainan utama untuk kanak-kanak dan golongan muda.
- SkyGallery ; terdiri daripada koleksi yang hebat untuk memperingati memori anda.
- SkyDemo ; dimana anda boleh belajar bagaimana untuk membuat kraftangan sendiri.
- SkyTaste ; makanan ringan yang lazat untuk semua peringkat usia.

Masa beroperasi:

Isnin – Khamis: 10:00 AM hingga 10:00 PM

Jumaat – Sabtu: 10:00 Am hingga 12:00 AM (midnight)

Ahad: 10:00 AM hingga 11:00 PM

HARGA TIKET:

Masuk ke Skyrides Festivals Park adalah PERCUMA . Hanya ride dan makanan sahaja berbayar.

– Skyrides Balloon:
MyKad – Adult RM38, Kid RM30.
Non-MyKad – Adults RM68, Kid RM60.

– Skywarrior Rainforest Challenge:
RM10 with unlimited tries.

– Skykids:
RM10 per child



Selain dari tempat dan lokasi yang MY nyatakan di atas, ada banyak lagi tempat menarik untuk korang lawati jika ke Putrajaya.

Share:

Kontes Instagram Destinasi Pilihan Projek Travel

Sempena mencapai followers ke-5000 di Instagram. Projek Travel Contest kembali dengan pelbagai hadiah yang menarik menanti anda!


Tema : 
Destinasi Pilihan
Cara penyertaan :
Upload gambar destinasi pilihan anda untuk kami lawati dan nyatakan kenapa kami perlu ke sana.
Caption :
"Saya cadangkan @ProjekTravel ke <lokasi cadangan> kerana <tidak melebihi 50 patah perkataan>." 


Syarat penyertaan :

1. Follow Instagram @projektravel
2. Upload gambar destinasi yang menarik untuk dikongsi di Instagram anda.
3. Tag @projektravel di gambar penyertaan anda.
4. Letakkan caption seperti yang dinyatakan di atas berserta hashtag ‪#‎projektravel‬ & ‪#‎destinasiPT‬.
5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang kawan anda di bawah poster ini di Instagram projek travel untuk mengesahkan penyertaan anda.
6. Pastikan akaun instagram anda tidak private.

Pemilihan PEMENANG-PEMENANG adalah berdasarkan gambar dan lokasi yang menarik serta caption yang kreatif.
Keputusan dari kami adalah muktamad.

Tarikh tutup : 27/11/2015
All the best!
Share:

NASIB TELEFON AWAM



Memori 90-an. Agak-agak ada lagi ke yang masih berfungsi? Kalau masa dulu telefon awam ni sangat popular dikalangan remaja. Kenapa? Ada yang sanggup beratur panjang semata-mata nak guna. Ada yang pergi bawak adik teman. Macam-macam lagilah.

Waktu keunggulan telefon awam ni, aku yakin yang korang atau sesiapa pon kt rumah atau hostel x berpeluang langsung nak tengok duit syiling di lantai. Kalau sekarang, seposen dua posen, masa mengemas rumah baru kutip kumpul. Kalau dulu, duit syiling jatuh tu dh ibarat mas seketol tau. Haha.


Tapi agak sedih bila semuanya sudh tidak seperti yang sepatutnya. Cuba bayangkan jika anda dalam keadaan terdesak dan anda sangat perlukan telefon. Tetapi apa yang anda jumpa adalah seperti dibawah ni.

A photo posted by cecilpink (@ceciliadaily) on





A photo posted by Rudy Iskandar (@rudy2k) on




A photo posted by نور ذابيد™ (@munkeylived) on


A photo posted by Chun Hoong Kelvin Ng (@kelvinngchunhoong) on





A photo posted by Zulkarnain (@zul22298) on
Share:

HAPPY BIRTHDAY TO ME


17 November datang lagi !!! Maka, umurku juga meningkat naik seiring dengannya. Sedar tak sedar umur dah makin lanjut. Alhamdulillah, syukur ke hadrat ILAHI kerana masih diberi peluang untuk bernafas dengan nikmat diatas bumi NYA. Dari umur seawal sehari, sehingga umur MY boleh berjalan, bersekolah, masuk universiti dan bekerja, terima kasih tak terhingga kepada Mek dan Ayah di kampung untuk kasih sayang dan didikan selama ni. Semoga ALLAH membalas jasa kalian kini dan di syurga kelak.Amin


Terima kasih juga kepada teman, sahabat dan kenalan yang memberi ucapan serta doa kepada MY. Semoga kalian juga diberkati oleh NYA. Amin. Walaupun sangat sibuk dengan thesis, tapi Alhamdulillah dapat juga balas semua ucapan yang telah mereka berikan tidak kira di Whatsapps, Facebook, Wechat ataupun Instagram. Doakan juga supaya MY berjaya dalam bidang master ni ya. Terima kasih semua. 
Share:

SAWASDEE KRUB MEETS APA KHABAR | MALAYSIA WONDERS CAMPAIGN

SAWASDEE KRUB MEETS APA KHABAR | MALAYSIA WONDERS | Seeties bersama dengan Tourism Malaysia Thailand telah menjalankan satu kempen iaitu Malaysia Wonders yang mana ianya melibat kan 9 orang blogger dari Thailand menjelajah 3 negeri di Malaysia iaitu Penang, Perak dan Kuala Lumpur.

Pada 12 November 2015 (Khamis), satu pasukan yang terdiri daripada 9 Top Thai Bloggers akan berjumpa 9 Bloggers Malaysia bagi memulakan Wonders Campaign Challenge di Kuala Lumpur. Kedua-dua pasukan Malaysia dan Thailand akan menjalani satu siri yang menyeronokkan, budaya dan cabaran tumpuan untuk pelancong. Kami telah diberi tanggungjawab menjadi "Ambassadeur extraordinaire" bagi Malaysia dan terlibat dalam pertukaran sosial dan budaya mereka.


Mereka dikatakan perlu menyelesaikan 9 misi berkaitan, MY juga telah terlibat bersama 8 blogger Malaysia lain untuk membantu mereka dalam menyelesaikan beberapa cabaran di Kuala Lumpur. Cabaran yang perlu kami tempuhi adalah di sekitar Petaling Street dan Hotel Grand Millennium yang mana ianya juga telah menjadi penaja penginapan kami di Kuala Lumpur.


Kami telah berkumpul di Einstein Cafe yang terletak di Jalan Sultan yang mana ianya berada berdekatan dengan Petaling Street. Taklimat cabaran dan pembahagian kumpulan di lakukan sejurus selepas tetamu kami iaitu 9 blogger dari Thailand sampai.


Selepas semuanya selesai, cabaran dimulakan dengan mencari spot makanan berpandukan dari seeties apps collection. Kami perlu ke Petaling Street untuk mencari 5 jenis makanan popular dan membeli cenderahati bericonkan Malaysia . Cabaran ini menjadi lebih susah apabila 2 cabaran tersebut hanya diberi RM30 untuk berbelanja. Kumpulan yang paling banyak membawa balik cenderahati, mereka akan menang.


FATTY UNCLE EAT TRAVEL merupakan partner MY untuk menyelesaikan cabaran di Kuala Lumpur. Korang boleh singgah blog beliau di www.fattyuncleeattravel.com. Nasib tidak meyebelahi kumpulan kami. Kami tewas dalam cabaran yang diberikan.


Selepas selesai semuanya, kami telah dibawa ke Grand Millennium Hotel untuk sidang media dan cabaran seterusnya.


Selepas sidang media berlangsung, kami diminta untuk bersiap sedia untuk cabaran terakhir kami iaitu cabaran membuat teh tarik dan mocktail.




Selesai cabaran ini, kami diberi peluang untuk balik ke bilik untuk membuat persiapan majlis makan malam.



Majlis makan malam kami telah berlangsung di Serai @ Pavillion. Disini kami diberi peluang terakhir untuk beramah mesra bersama blogger yang ada terutama mereka dari Thailand.




Terima kasih kepada Seeties dan Tourism Malaysia Thailand kerana menjemput saya. Semoga kita boleh bekerjasama lagi di lain masa. Kepada semua pembaca, jangan lupa untuk download aplikasi Seeties di telefon pintar korang. Nanti jangan lupa rujuk kempen ni di seeties.me/malaysiawonders .


Share:

TENGOK GHOST SHIP THAI MOVIE


Sudah menjadi perkara wajib kalau ada cerita hantu thai di pawagam mesti kena pergi tengok. Hujung minggu lepas, selepas program bersama 9 blogger thailand di Serai Pavillion KL, MY telah ke GSC Pavillion untuk menonton movie Mon Son Phee (มอญซ่อนผี, a.k.a. Ghost Ship) bersama beberapa orang blogger Malaysia lain. *btw ni first time MY tengok movie kat Pavillion .

Ghost Ship (2015) merupakan jenis Film bergenre Comedy Horror Thailand yang diarahkan oleh Phontharis Chotkijsadarsopon, dengan didukung oleh pelakon-pelakon utama: Sean Jindachote, Bhuvadol Vejvongsa, Dharmthai Plangsilp, Pongsatorn Sripinta, dan Nutcha Jeka.


Sinopsis Film Horror Thailand Ghost Ship (2015)
Seorang kapten kapal dan pasangannya bersiap-siap untuk mengatur kapal layar, 3 orang anak kapal telah menemukan mayat Mia (yaitu isteri dari pemilik boat) yang berada di dalam sebuah kotak yang dijadikan meja di dalam dapur kapal. Mayat tersebut dirahsiakan dari orang lain termasuk kapten kapal kerana dikhuatiri mereka dituduh membunuh dan membawa wanita ke atas kapal. Setelah kapal tersebut berlayar, tubuh/mayat Mia tiba-tiba menghilang.
Roh Mia mulai berkeliaran ke seluruh kapal, hingga menyebabkan malapetaka, juga menghantui para penumpang dan awak kapal. Satu-satunya cara bagi mereka untuk menyelamatkan diri adalah dengan mencari mayat Mia yang hilang. Pada waktu yang sama, mereka juga harus mencari tahu siapa yang membunuh Mia.

Filem yang megandungi banyak teka-teki. Apa yang MY boleh katakan, ianya cukup menghiburkan dan berbaloi untuk ditonton. Saya bagi 8/10.


Share:

VENUE PERKAHWINAN BARU DARI FELDA D'SAJI DI KAJANG



Siapa tidak tahu akan kehebatan brand D'Saji, lebih-lebih lagi jika kita bercakap mengenai dunia catering. Selain dari catering, mereka juga sangat popular dengan pakej perkahwinan yang mereka tawarkan.

Sebelum ni MY pernah membuat review berkenaan dengan Orchard Villa sebagai lokasi majlis perkahwinan dalam kebun dengan pakage yang cukup murah dan berbaloi, kini tibanya masa untuk MY mengumumkan berita baik untuk warga pembaca yang berada di sekitar Kajang, Bangi dan sekitarnya. D'Saji telah mewujudkan satu lagi aset mereka di Kajang sebagai venue majlis perkahwinan baru.

Venue Terbaru Felda D'Saji Sdn Bhd : Kajang Perdana Avenue
Gambaran Ilustrasi dari pereka grafik berkenaan dengan Kajang Perdana Avenue
Alamat: 
Jalan Kajang Perdana 2/2,
Taman Kajang Perdana,
43000 Kajang Selangor.

Kajang Perdana Avenue ini masih dalam pembinaan dan dijangka akan siap untuk beroperasi pada bulan Disember 2015 ini. *InshaAllah dengan izin Allah SWT jika semuanya berjalan lancar.

Harga Pakage di Kajang Avenue:

Promosi pakage di Kajang Perdana Avenue ini bermula dari RM 28 x 500 pax tetamu sehingga 600 orang di mana 200 pax di ruangan berhawa dingin dan 400 pax di ruangan terbuka yang lengkap dengan kipas gergasi dan kemudahan lain untuk keselesaan pegunjung.

Gambaran Ilustrasi dari pereka grafik berkenaan dengan Kajang Perdana Avenue
Kemudahan yang disediakan:

#Parking sehingga 250 buah kereta dalam satu masa
#Bilik menunggu VVIP/VIP 
#Bilik persalinan pengantin yang dilengkapi bilik air,tandas, surau
#Pejabat jualan

Gambaran Ilustrasi dari pereka grafik berkenaan dengan Kajang Perdana Avenue
Pakej perkahwinan di Kajang Perdana Avenue ini termasuk:

#Penggunaan tempat 
#Penyediaan katering, layanan tetamu dan VVIP
#Hiasan Pelamin
#Walkway dan Archo Dummy Cake 3 tingkat
#Standard PA sistem
#Kawalan lalulintas oleh RELA

Contoh pelamin untuk majlis perkahwinan
Avenue juga sesuai untuk acara:

#Konvokesyen tadika
#Makan Malam Korporat
#Fashion Show
#Pelancaran Produk
#Seminar
#Bengkel pembelajaran

Untuk pengetahuan korang, Kajang Perdana Avenue ini mempunyai kawasan yang luas dan amat sesuai dijadikan majlis konvokesyen untuk tadika. Selain dari itu pelbagai jenis aktiviti kanak-kanak juga amat sesuai dilakukan seperti sand art, bouncy dan sebagainya.


Akses yang mudah melalui untuk ke sini ialah:

#SILK Highway
#Persiaran Kajang-Semenyih By pass
#Cheras-Kajang Highway
#Seremban-Kajang Highway
#Jalan Semenyih

Foto-foto diatas merupakan ilustrasi dari pereka grafik dan arkitek berkenaan dengan  Kajang Perdana Avenue ini. Insyaallah, untuk review penuh dengan tempat ni, boleh tunggu next entry. 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:


Tel: 
03-8881 1311 (Pej Putrajaya)
03-2698 8302 (HQ)

Fax: 
03-8881 1372 ( Pej Putrajaya ) 
03-2692 4159 (HQ)

PIC:
Encik Syaiful Nazlan - 013-386 0453
Puan Nurul Nadia - 019-295 6232
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive